Drifting 01.08.2018

Drifting SM -sarja jatkuu lauantaina katuradalla – kärkitaistelu käy kuumana

Lauri Heinosella on hyvät mahdollisuudet nousta sarjakärkeen Seinäjoella. Kuva: Drifting SM

Drifting SM -sarja vetää sivuluisua Seinäjoen katuradalla tulevana lauantaina, kun sarjan neljäs osakilpailu ajetaan aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Lauantain SM-mittelöstä jää pois sarjan pistejohtaja Juha Pöytälaakso, mikä kuumentaa sarjatilannetta entisestään.

Seinäjoen Rengastiellä kumi palaa ja käry käy lauantaina, kun driftingin SM-sarja siirtyy lakeuden maisemiin. SM-sarjan lisäksi tarjolla on kattavat ravintolapalvelut, Miss Pin Up Pohjanmaa -finaali sekä Pappa-Tunturi-show.

Sarjan pistejohtaja Juha Pöytälaakso ajaa tulevana viikonloppuna Latviassa kilpaa, joten viiden pisteen päässä lymyävällä Lauri Heinosella on erinomaiset mahdollisuudet nousta sarjakärkeen lauantain päätteeksi. Kilpailuun on ilmoittautunut 16 kuljettajaa, ja mahdollisesti listaan saadaan vielä yksi lisänimi ennen viikonloppua.

– Saadaan ajettua täysi 16:sta kaavio, hyvä määrä autoja tulossa, kiittelee apulaiskilpailunjohtaja Mika Virtanen.

Virtasen mukaan lauantaina on SM-kilpailun lisäksi luvassa tapahtumaa vauvasta vaariin, ja paikalle odotetaan reilusti katsojia. Tapahtuma järjestetään aivan Rengastien Autotarvikkeen pihapiirissä.

– Lauantaista tulee varmasti hieno kaikin puolin. Drifting SM -sarja on aika jännittävässä kohdassa, meillä on luvassa Pappa-Tunturi-show sekä Miss Pin-Up Pohjanmaa -finaali. Lisäksi meillä on todella hyvät katsomot yleisölle. Odotamme noin kahtatuhatta ihmistä paikalle lauantaina. Rengastielle on helppo tulla, ja täällä on myös kattavat ravintola- ja anniskelupalvelut. Kaikille löytyy jotakin, kertaa Virtanen.

Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat ovat tänä kesänä saaneet huhkia katuratojen parissa, kun kaksi viikkoa sitten Kapernaumin teollisuusalueelle rakentui Vauhtiajojen katurata, ja nyt seuran tehtävänä on ollut rakentaa jälleen katurata tyhjästä Seinäjoen kaupunkiin.

– Se vaatii kyllä aika paljon. Ensinnäkin tarvitaan luvat ja teiden sulkemiseksi kaupungilta suotuisuutta, mitä onneksi on saatu. Myös lähialueen yrityksiltä vaaditaan yhteistyötä, muistuttaa Virtanen.

Virtanen painottaa, että turvallisuuteen on viimeaikaisten valitettavien sattumien johdosta panostettu vielä normaaliakin enemmän.

– Kaikkien asioiden takia panostettu valtavasti turvallisuutteen. Toki normaalistikin siihen panostetaan, mutta nyt erityisen paljon. Meillä on todella paljon betonia yleisön suojana. Toki betoni on matalaa, että yleisö näkee hyvin radalle. Näissä väliaikaisissa kisoissa ei ole mitään valmiina, kaikki pitää tuoda paikalle ja huolehtia tapahtuman jälkeen pois, Virtanen valaisee.

Drifting SM -sarjan harjoitukset alkavat lauantaina klo 12.00 ja lajitteluihin päästään käsiksi klo 15.30. Pariajofinaalit TOP-16-kaaviolla ajetaan klo 18.00.

Teksti: Drifting SM / Kristiina Vaalasmaa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting