Pienoisautoilu 31.10.2017

Driftata voi myös pienoisautolla – luvassa näyttäviä ajolinjoja tulevana lauantaina Turussa

Tulevana lauantaina driftataan pienoisautoilla Turussa. Kuva: Turun Urheiluautoilijat ry

Turun Urheiluautoilijat ry:n pienoisautoilujaosto Turun RC kerho järjestää tulevana lauantaina 4.11. RC Drifting kisat. Kilpailut starttaavat klo 12 ja päättyvät klo 18. Kilpailupaikkana toimii TUA Areena osoitteessa Lukkosepänkatu 7, 20320 Turku.

Tässä rennossa kilpailumuodossa keskitytään kelloa vastaan ajamisen sijaan näyttävyyteen. Tarkoituksena on jäljitellä oikeiden Drifting-autojen ajolinjoja 1:10 mittakaavassa. Kilpailuissa ajetaan toista kuljettajaa vastaan ja yritetään tehdä mahdollisimman näyttävä ja puhdas ajosuoritus. Pisteitä saa jatkuvassa sivuluisussa ajamisesta, ennalta määriteltyjen ajolinjojen noudattamisesta ja mahdollisimman pienestä etäisyydestä kilpakumppaniin.

Harrastus sopii myös hyvin aloittelijoille ja alkuun pääsee lähestulkoon millä tahansa 1:10 Touring-autolla. Kilpailuissa on omat luokkansa takavetoisille ja nelivetoisille autoille. Kilpailijat panostavat auton ulkonäköön muita pienoisautoluokkia enemmän ja autot ovat usein hyvin esikuvansa näköisiä. Kilpailut ja tapahtumat ovat erittäin rentoja ja kuljettajat auttavat toisiaan mahdollisimman paljon auton säätöjen kanssa. Lajissa järjestetään myös MM-kilpailut kerran vuodessa, joissa Suomesta on jo useampana vuotena ollut runsas edustus.

Turun Urheiluautoilijat toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleiksi nauttimaan leveistä ajolinjoista ja näyttävistä suorituksista pienoisautoilun parissa. Katsojille on kilpailuun vapaa pääsy ja paikalla palvelee myös tuttuun tapaan TUA Buffet, josta saa koko päivän pikkupurtavaa ja juomista.

Teksti: Patrick Rupponen, Turun Urheiluautoilijat ry Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu