Karting 12.08.2018

Dramaattinen kisaviikonloppu Lahdessa – kartingia parhaimmillaan

Lahden osakilpailun myötä jätettiin jäähyväiset Lahden kartingradalle. Outi Talikka/AKK

Kartingin SM-kausi jatkui Lahden kisaviikonlopulla. Tapahtumarikkaat ja jännittävät kilpailut tarjosivat kartingviihdettä parhaimmillaan.

Lauantain dramaattiset hetket koettiin OK Junioreiden finaalilähdössä. Haastava avausmutka vaati veronsa, ja luokan pistejohtaja Matias Salosen, kakkospaikan Samuli Mertsalmen sekä neljänneltä sijalta liikkeelle lähteneen Joona-Oskari Juurikan kilpailu meni heti pipariksi. Salonen ja Juurikka jäivät radan varteen, Mertsalmi sai lykättyä autonsa käyntiin päästen jatkamaan maaliin, tosin kaukana joukon jatkona.

Alkuerissä itselleen ensimmäisen lähtöpaikan varmistanut Tuukka Taponen veti letkaa lähdöstä maaliin, mutta helpolla ykkössija ei missään nimessä irronnut. Toiseksi itsensä nosti Henri Sääskilahti, nuorukaisen lähdettyä matkaan seitsemänneltä sijalta. Kolmas oli Atte Salmenautio, joka joutui antautumaan lopussa Sääskilahden rynnistyksen edessä. Neljäs oli Hugo Heinonen ja viides Elias Halmiala.

– Alussa oli vähän hakemista ajorytmin kanssa, mutta löysin sen nopeasti ja sen jälkeen kärjessä oli helppo ajaa ja pitää muut takana, voittaja iloitsi kisan jälkeen.

Niin ikään OK-luokassa voittotaistoa saatiin jännittää tosissaan. Pistekärki Juho Valtanen nappasi lauantaina maksimipisteet, mutta kiitos Robin Sarion yleisö radan varrella sai jännittää lopputuloksia tosissaan.

Sario puikahti hetkeksi jopa Valtasen ohi, mutta puolustava mestari kuittasi sijoituksen takaisin vain hetkeä myöhemmin. Sen jälkeen Valtanen ei antanut lapsuksen enää toistua, vaan hän ajoi maaliin ensimmäisenä Sario ja kolmanneksi sijoittunut Axel Saarniala kintereillään. Seuraavat sijat menivät Niko Perttalalle ja Nikolas Pirttilahdelle.

– Oli kieltämättä jännittävä kilpailu. Robinin kanssa vääntö oli kuitenkin reilua. Pääsin yllättämään hänet ja nousemaan siten takaisin hänen edelleen, epävirallisen rataennätyksenkin päivän aikana napannut Valtanen kertasi.

Sunnuntaina sade kasteli radan aamupäivällä, ja alkuerät saatiin ajaa läpi sadekelin kumeilla. Auringon päästessä esiin pilvien takaa rata kuivui kuitenkin vauhdikkaasti, ja finaalilähdöt saatiin ajaa läpi kuivan ajolinjan kera.

OK Junioreissa maaliin ajoi ensimmäisenä Mertsalmi, mutta aikasakko pudotti hänet toiseksi. Voiton peri täten Salonen. Kolmanneksi nousi Salmenautio, joka onnistui nousemaan viimeiselle palkintokorokepaikalle viimeisellä kierroksella.

– Ensimmäisellä kierroksella täräytin puskurini sisään osumasta Atte Salmenautioon, jolla taisi olla jotain teknisiä ongelmia, Mertsalmi avasi rangaistustaan.

Voiton perinyt Salonen nousi voittoon kaukaa takaa. Ensimmäisestä alkuerästä tulleen voiton vastapainoksi toisessa matkanteko päättyi jo lämmittelykierroksella auton hyydyttyä radan varteen.

– Lähdin liikkeells seitsemäntenä. Lähdössä oli vielä liukasta, ja menetin startissa muutaman sijoituksen. Aloitin nousun ja vauhti riitti tänään kakkoseksi, mutta onnekseni Samulilla oli etupuskurirangaistus, joten nousin sitten voittoon, Salonen kertasi tapahtumarikasta kisaansa

OK-luokassa ykköspaikalta lähtenyt Valtanen veti letkaa alkumatkan, mutta sitten Saarniala ajoi miehen kiinni suorittaen takaa-ajon päätteeksi vielä komean ohituksen. Hieno voitto irtosi lopulta sekunnin erolla, kolmanneksi ajanut Henri Lehtonen jäi Saarnialasta viisi sekuntia.

– Huikea fiilis. Nousin kisan aikana neljä sijaa, mahtavaa tulla ykkösenä maaliin, onnellinen Saarniala iloitsi maalissa.

– Rengaspaineet olivat liian matalat ja kisan edetessä vauhti ei vain riittänyt. Axel meni tänään kuitenkin kovaa, ja hienoa että hän nappasi nyt ensimmäisen SM-voiton, Valtanen jakoi kiitosta.

Kaudesta on jäljellä vielä Kouvolan kisaviikonloppu. Loppupisteisiin lasketaan seitsemän kisan tulokset, joten kolmen heikoimman tuloksen ylle voi vetää ruksin.

OK-luokassa Valtasen asema pistekärkenä on tukeva. Miehellä on kasassa 163 pistettä, kun toisena olevalla Saarnialalla pisteitä on kasassa 123. Kolmas Luka Nurmi 109 pistettä keränneenä.

OK Junioreissa tilanne on jännittävä. Mertsalmella on 142 ja Salosella 141 pistettä. Atte Salmenautiokaan ei ole kaukana, häneltä pisteitä löytyy 129 kappaletta.

Kauden päätösviikonloppu ajetaan Kouvolassa 31.8-2.9.

Tulokset

Pistetilanne

Teksti: Karting SM tiedotus

Kartingin SM suuntaa Lahteen haikeissa tunnelmissa – Valtteri Bottaksen kotiradalle heitetään jäähyväiset

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting