Drag Race 31.08.2018

Drag Racingin Suomen mestaruudet ratkotaan Kauhavalla

Jaska Salakari. Kuva: Timo Muilu

Kiihdytysajon SM-finaali ajetaan tulevana viikonloppuna Kauhavan uudella kiihdytysareenalla.

Kauhavan Lentosotakoulun alueelle tehtiin kesän aikana ennätysnopeassa tahdissa kansainvälisen luokan kiihdytysrata katsomoineen ja suojakaiteineen. Ensimmäinen koeponnistus oli 10.-12.8.2018, jolloin radalla ajettiin kiihdytysajojen SM-kilpailu. Rata todettiin nopeaksi ja puitteet yleisö- ja kilpailijaystävällisiksi. Nyt onkin tiedossa tosikoitos, kun paikalle saapuu tulevana viikonloppuna 10.000-hevosvoimainen Top Fuel-luokan kilpuri ja iso joukko muuta supernopeaa kalustoa kiihdyttämään yökisassa.

Lauantaina ajetaan päivällä SM-osakilpailun lajittelu- ja pudotusajot ja ratkotaan kunkin ryhmän Suomen Mestarit. Lisäksi ajetaan kerrasta poikki nitromoottoripyörien avoin SM-osakilpailu, johon on kutsuttu myös ulkomaiset kilpailijat kilpailemaan kotimaisten huippujen kanssa.

Janne Ahonen. Kuva: Timo Muilu

Illalla, SM-sarjan jo ratkettua, ajetaan näytösajoja, jossa mukana on muun muassa tämän vuoden Nitro Nationalsien Top Fuel -luokan voittaja Timo Lehtimäki. Katsojat pääsevät todistamaan, kun 10.000-hevosvoimainen dragsteri sinkoaa itsensä nollasta viiteensataan kilometriin tunnissa neljässä sekunnissa ja putkista lyö monimetristä liekkiä. Näytöksiä ajavat myös Suomen nopeimmat katuautot. Niin sanotussa BlackList-ajoissa Etelä-Suomen nopeimmat ajavat Pohjois-Suomen nopeimpia vastaan Suomen nopeimman tittelistä ja samalla ratkeaa se, onko Etelä- vai Pohjois-Suomessa nopeimmin kiihtyvät autot.

Kilpailu striimataan FHRA:n Livestream-kanavalle.

Race-kansaa rata-alueella ja sen ympäristössä viihdyttää FHRA Race Radio taajuudella 89,1 mhz.

Kauden päätteeksi Kauhavalla järjestetään Test n´Tune testipäivä sunnuntaina. Testipäivälle voi osallistua kaikki halukkaat ja ilmoittautuminen tapahtuu dragracing.eu-kilpailijaportaalissa. Testipäivää voi tulla seuraamaan ilmaiseksi.

Aikataulu:

Perjantai
Lajittelu klo 10.00-18.00

Lauantai
Eliminaatio klo 10.00-18.00
Näytöslähdöt klo 20.00-24.00

Testipäivän aikataulu:

Sunnuntai 10.00-18.00

Pääsyliput:

Lauantai pääsylippu 25€
Perjantai ja sunnuntai vapaa pääsy
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy.
Katsomoliput:
Katsomoliput lauantaina 1.9.2018. VIP-katsomo 20€. Muut katsomot 10€. Myydään katsomoiden sisäänkäynneillä paikan päällä.

Pääsyliput ennakkoon myy Tiketti.

31.8.-1.9.2018 Kiihdytysajon SM-finaali, FHRA Night Race Finals, Kauhava
Loppusuora 22, 62200 Kauhava

Teksti FHRA / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing