Drag Race 27.06.2018

Drag racing Alastaro Circuitilla loppuu tähän kilpailukauteen

Anita Mäkelä voitti 10.6.2018 Ruotsin TIerpissä Top Fuel -luokan ja on nyt EM-pistejohdossa. Kuva: FHRA

Pitkäaikainen kiihdytyskilpailutoiminta eli drag racing Alastaro Circuitilla, Virttaalla päättyy tähän kilpailukauteen. Muu moottoriurheilutoiminta Alastarossa jatkuu.

Drag racingin ”kuninkuusryhmän” kymmentuhathevosvoimaiset Top Fuel -autot nähtiin ensimmäisen kerran Alastaron radalla jo 1990-luvun alkupuolella. Aluksi ajettiin näytösajoja ja myöhemmin katsomot täyttäviä, näyttäviä ja jännittäviä SM- ja EM-osakilpailuja. Tämän kauden jälkeen Alastarossa ei dragstereilla enää ajeta sen enempää Top Fuel -ryhmässä kuin missään muussakaan ryhmässä.

Ensi viikonloppuna ajetaan vielä kansainvälinen FHRA Nitro Nationals EM-osakilpailu ja SM-sarjan kolmas osakilpailu, jotka jäävät siis Suomen drag racing -historian viimeisiksi Alastarossa.

Kaudella 2019 EM-kisat ajetaan Kauhavan uudella kiihdytysradalla, jossa jo tänä kesänä järjestetään viisi osakilpailua käsittävän SM-sarjan neljäs osakilpailu (10.-12.8.) ja loppukilpailu (31.8.-1.9.).

Viime kesän Nitro Nationals ja SM-osakilpailutapahtuma (29.6.-2.7.2017) houkutteli Alastaroon lähes 10 000 katsojaa. Viikonlopun tavoite on saavuttaa vähintäänkin sama katsojamäärä.

Moninkertainen Euroopan mestari Anita Mäkelä ajaa kesän ainoan ja samalla viimeisen Top Fuel -kisansa Alastarossa

Drag racingin kruunaamaton kuningatar niin Suomessa kuin koko Euroopassa on häikäisevän uran kiihdytysauton ohjaimissa tehnyt vilppulalainen Anita Mäkelä.

Mäkelä on ensimmäinen eurooppalainen dragster-ajaja, joka on voittanut Euroopan mestaruuden kahdesti kahdessa eri ryhmässä, Top Alcohol -ryhmässä vuosina 1994 ja 1996 ja Top Fuel -ryhmässä vuosina 2000 ja 2016. Naisen hallussa on niin ikään Euroopan kaikkien aikojen nopein neljännesmailin aikaa 3,87 sekuntia loppunopeuden ollessa huikeat 504 kilometriä tunnissa.

Vuonna 1987 uransa aloittanut Mäkelä muistelee ajaneensa Alastarossa jo Top Fuel -ryhmän ensimmäisissä näytösajoissa 1990-luvun alussa. Sen jälkeen hänet on nähty Alastarossa kilpailemassa säännöllisesti vuosi toisensa jälkeen.

”Haikeata ajatella, että ajan ensi viikonloppuna viimeistä kertaa Alastarossa, johon liittyy niin paljon tunteita ja muistoja. Osa muistoista on tietysti aivan upeita, kun kisassa on pärjätty ja osa taas pettymysten sävyttämiä, kun menestystä ei ole tullut odotetusti – ihan niin kuin kilpa-autoilun luonteeseen kuuluu,” sympaattinen Mäkelä kertoo.

EM-tittelistä tänäkin vuonna tiukasti kamppailevaa naista ei tänä kesänä suomalaisilla kiihdytysradoilla enää nähdä. Toukokuun lopulla Santa Podissa, Englannissa hän ajoi tiukassa finaalissa tanskalaisen Stig Needgaardin jälkeen toiseksi ja kesäkuussa Tierpissä, Ruotsissa tuli voitto. Mäkelä on tällä hetkellä selkeässä EM-pistejohdossa ja keskittyy tämän jälkeen vain kansainvälisiin koitoksiin.

Muita mielenkiintoisia ajajanimiä ensi viikonlopun historiallisessa drag race -tapahtumassa Alastarossa ovat vuonna 2003 lajiin innostunut, nykyään Anita Mäkelän lailla Top Fuel -ryhmässä kiihdyttelevä Janne Ahonen, hänen 17-vuotias poikansa Mico Ahonen, F1-kuvioista tuttu kisainsinööri ja kommentaattori, Pro Street -ryhmässä ajava Ossi Oikarinen ja varsinainen dragster-konkari, lähes 4000-hevosvoimaisella Funny Carilla Euroopan mestaruutta tavoitteleva Ari Pietilä.

Liput

Torstai 20 €/pvä, perjantai 30 €/pvä, lauantai 50 €/pvä, sunnuntai 40 €/pvä ja kokoaikalippu 70 € – alle 12 v ilmaiseksi aikuisen seurassa.

A-katsomolippu pe 10€/päivä, la 30€/päivä ja su 20€/päivä (Myynti paikan päällä, jos lippuja jäljellä!)

B-katsomolippu pe ilmainen, la 15 €/pvä ja su 10 €/pvä (Myynti paikan päällä, jos lippuja jäljellä!)

Yleisöllä on mahdollisuus päästä tutustumaan huipputehokkaisiin kisavehkeisiin, autoihin ja moottoripyöriin sekä tiimien toimintaan lähietäisyydeltä. Varikko on avoin yleisölle!

Teksti: Lasse Norres / FHRA Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing