Drag Race 06.07.2016

Drag Race – Nitro Nationals -kisaviikonloppu starttaa huomenna

Janne Ahonen avaa kisakautensa Alastarolta. Kuva: Timo Aartomaa

Nitro Nationals -kiihdytysajon EM- ja SM-osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna 7.-10.7.2016 Alastaron Moottoriradalla.

Kilpailuun saapuu Euroopan nopeimmat autot ja moottoripyörät ottamaan mittaa toisistaan. Ilmoittautuneita tiimejä on yhteensä 262, mikä takaa sen, että nähtävää ja koettavaa riittää koko viikonlopuksi.

Tehokkaimpien autojen luokka, jossa jopa 10.000 hevosvoimaiset Top Fuel -dragsterit kilpailevat, tulee olemaan mielenkiintoinen, sillä osallistuvasta yhdeksästä kilpailijasta neljä on suomalaisia.

Ennakkosuosikki on Anita Mäkelä, joka johtaa tällä hetkellä EM-sarjaa kahden ajetun osakilpailun jälkeen. Laji on kuitenkin niin herkkä ja erot niin pieniä, että mitä tahnsa voi tapahtua. Anitan voimassa oleva Euroopan ennätys on 3,87 sekuntia ja loppunopeus on 504 km/h.

Janne Ahonen avaa kisakautensa Alastaron kisoissa. Janne on yleisön suuri suosikki ja kaiken osuessa kohdalleen myös hän voi lähteä Nitro Nationals -kisasta voittajana. Erot maalissa ovat usein tuhannesosasekunnin luokkaa, joten voittaminen vaatii täydellisyyttä niin auton säätöjen kuin kuljettajan toiminnankin osalta.

Pyöräpuolen tiukimmassa ryhmässä Super Twinissä on suomalaisittain vahva osanotto. Kolmestatoista kilpailijasta kuusi on suomalaisia. Ehdoton suosikki on Samu Kemppainen. Samu on voittanut peräkkäin kaikki kisat 2015 ja 2016. Tällä kaudella Samu ajaa sekä Euroopan että Pohjoimaiden mestaruussarjan ja johtaa tällä hetkellä maksimipistein kumpaakin sarjaa.

Teksti: FHRA Tiedotus

European Championship Nitro Nationalsissa kovia kuljettajia

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing