Moottoriurheilu 13.12.2019

Daniel Ahlroth edustamaan Suomea kovatasoiseen Yamaha-mekaanikkojen European Technician Grand Prixiin

Reijo Savolainen Yamahan maahantuonnista (vas.) ja Suomen parhaaksi Yamaha-mekaanikoksi kruunattu Daniel Ahlroth lähtevät edustamaan Suomea European Technician Grand Prixiin. Kuva: Yamaha Motor Europe N.V. Suomen sivuliike.

Yamahan yritysfilosofian lähtökohta on korkea laatu niin tuotteissa kuin palveluissa. Tuotekehityksen lisäksi Yamaha on jo vuosia panostanut erityisesti mekaanikkojen koulutukseen ja ammattitaitoon. Yamaha-mekaanikkojen taitoja on koeteltu joka toinen vuosi maailmanlaajuisessa World Technician Grand Prix -kilpailussa Japanissa, johon kutsutaan ympäri maailmaa jokaisesta maanosasta kolme parasta mekaanikkoa.

Euroopan karsintakisan, European Technician Grand Prix:n, voitti edellisen kerran suomalainen Ville Sundberg Espoon Motoville Oy:stä. Hän edusti Eurooppaa Japanissa World Technician Grand Prix-loppukilpailussa sijoittuen erittäin kovatasoisessa kilpailussa neljänneksi.

Vuonna 2020 eurooppalaiset Yamaha-mekaanikot voivat jälleen koetella taitojaan European Technician Grand Prix -kilpailussa.

– Suomen karsintakilpailuun saivat osallistua vain Yamaha Silver -sertifioidut mekaanikot, joita on jokaisessa Yamaha-merkkihuollosta vähintään yksi, kertoo Yamaha Motor Europe N.V. Suomen sivuliikkeen tekninen asiantuntija Reijo Savolainen.

– On ollut hienoa huomata, miten innokkaasti Yamaha-mekaanikot ovat ottaneet osaa karsintakilpailuun ja erot kärjessä olivatkin todella pieniä.

Suomen karsinnat voitti tänä vuonna Daniel Ahlroth Veljekset Ahlroth Oy:stä.

– Yamahalla on ylivoimaisesti parhaat mekaanikkokoulutukset, Alroth kehuu.

– Olen osallistunut kolme kertaa karsintoihin ja tullut toiseksi kahdesti. Nyt tuli vihdoin voitto!

Alroth pääsee edustamaan Suomea loppukilpailuun Amsterdamiin maaliskuussa 2020, jolloin vastaan asettuvat muiden Euroopan maiden parhaimmat Yamaha-mekaanikot. Hän puolustaa kisoissa Suomen aikaisempaa Euroopan mestaruutta ja tähtäimessä on luonnollisesti voitto sekä paikka loppukilpailussa Japanissa.

– Voittamaan lähdetään, ammattitaitoa kyllä löytyy. Tärkeintä on pitää hermot hallinnassa paineen alla ja keskittyä tekemään rauhallinen suoritus.

Teksti: Yamaha Motor Europe N.V., Suomen sivuliike, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta