Ralli 15.01.2017

Dakarissa kovia kokenut Hirvonen: Nyt on monta tarinaa kerrottavana!

Mikko Hirvonen sai Dakar Rallysta sen mitä haki: suuren seikkailun ja monta tarinaa kerrottavaksi! Kuva: Florent Gooden / DPPI

Mikko Hirvonen sijoittui eilen Buenos Airesiin päättyneessä legendaarisessa Dakar Rallyssa lopulta sijalle 13. Tämänvuotinen kilpailu osoittautui erittäin haastavaksi vaikeiden sääolosuhteiden takia.

Vaikka toista kertaa Dakar Rallyyn startannut Mikko Hirvonen ei saavuttanut asettamaansa tavoitetta kaksi viikkoa kestäneestä legendaarisesta aavikkoseikkailusta, sai hän itselleen kokemuksen, jota muistelee vielä pitkään.

– Toinen Dakarini oli ehdottomasti haastavampi ja vaikeampi kuin ensimmäiseni. Ja vaikka emme saavuttaneetkaan tavoitettamme, loppujen lopuksi vauhtimme oli tosi hyvä lähes koko kisan, lopulta kolmanneksitoista yhdessä ranskalaisen kartanlukijansa Michel Périn kanssa sijoittunut Hirvonen toteaa.

Minillä kisannut Hivonen oli pitkään top-viiden joukossa, parhaimmillaan jopa kolmantena, kunnes ongelmat alkoivat rankalla kädellä. Pätkällä kymmenen parivaljakko eksyi, oli pitkään jumissa vaikeassa maastossa, koki rengasrikon ja törmäsi vielä rekkaan vahingoittaen autoaan.

– Se on myös osa tämä peliä. Ja voi kuulostaa hullulta, mutta jopa sillä pätkällä oli positiiviset puolensa. Minulla on nyt kerrottavana niin paljon tarinoita. Ja kun kilpailu on nyt päättynyt, voi jopa nauttien katsoa taakseen ja muistella niitä hetkiä. Kaiken kaikkiaan minulla oli hauskaa ja Dakar osoittautui sellaiseksi seikkailuksi kuin olin toivonutkin. Uusi Mini toimi hienosti ja luulen, että meillä olisi ollut mahdollisuudet podiumille.

Tämän vuoden Dakar Rally kulki läpi Paraguayn, Bolivian ja Argentiinan kilpailijoiden taistellessa rankkasateissa, mutavyöryissä ja kovassa kuumuudessa. Haastavat sääolosuhteet aiheuttivat useita pätkäperuutuksia. Kaiken kaikkiaan 1 400 kilometriä suunnitellusta 4 093 kilometristä jouduttiin perumaan.

Dakar 2017 12. päivän tulokset:

 1. S. Loeb (FRA) / D. Elena (MNC) Peugeot – 28m 55s
 2. S. Peterhansel (FRA) / J.-P. Cottret Peugeot – 29m 14s
 3. De Villiers (RSA) / D. Von Zitzewitz (GER) Toyota – 29m 25s
 4. C. Despres (FRA) / D. Castera (FRA) Peugeot – 29m 48s
 5. C. Rautenbach (ZWE) / Howie Robert (RSA) Toyota – 29m 55s
 1. M. Hirvonen (FIN) / M. Périn (FRA) MINI John Cooper Works Rally – 20m 28s

Dakar 2017 Kokonaistulokset:

 1. S. Peterhansel (FRA) / J.-P. Cottret Peugeot – 28h 49m 30s
 2. S. Loeb (FRA) / D. Elena (MNC) Peugeot – 28h 54m 43s
 3. C. Despres (FRA) / D. Castera (FRA) Peugeot – 29h 22m 58s
 4. N. Roma (ESP) / A. Haro (ESP) Toyota – 30h 06m 13s
 5. De Villiers (RSA) / D. Von Zitzewitz (GER) Toyota – 30h 39m 18s
 6. O. Terranova (ARG) / A. Schulz (GER) MINI John Cooper Works Rally – 30h 42m 01s
 7. J. Przygonski (POL) / T. Colsoul (BEL) MINI ALL4 Racing – 33h 04m 17s
 1. M. Hirvonen (FIN) / M. Périn (FRA) MINI John Cooper Works Rally – 34h 45m 30s

Kaikki tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv / mikkohirvonen.com

Hirvosella suuria vaikeuksia Dakar Rallyssa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli