Crosskart 14.01.2017

Crosskartit JÄÄRADALLE.com-tapahtumaan Hyvinkäälle

Crosskartit nähdään RADALLE.com -tapahtumassa Hyvinkään Vauhtipuistossa 11.2.2017. Kuva: Radalle.com Tiedotus

FCC eli Finnish Crosskart Challenge kauden 2017 toinen osakilpailu ajetaan RADALLE.comtapahtumassa Hyvinkään Vauhtipuistossa 11.2.2017. 

Finnish Crosskart Challenge tulee isompana kuin koskaan mukaan RADALLE.com JÄÄratapäiville.  RADALLE.comtapahtumissa on ajettu aikaisemmin Xtrem 750cc -autoilla, mutta tänä vuonna tämä nopeatempoinen kilpailu ajetaan myös Mini, 85cc, 125 ja 250cc-luokissa eli kuljettajamäärä kasvanee puoleen sataan. Sarjaa kiertää kovan luokan Suomi-tähtiä kuten Niclas Grönholm.

Mikä ihmeen Finnish Crosskart Challenge?

Finnish Crosskart Challenge -sarja on kilpasarja, missä kilpailija on ensisijalla ja kaikilla on mahdollisuus edetä moottoriurheilu-urallaan omien kykyjensä mukaisesti. Suomessa kisataan kaudella 2017 viidessä eri luokassa: Mini, 85cc, 125cc, 250cc sekä huipputehokas Xtrem 750cc. Sarjassa ajetaan jäällä, lumella, soralla, asfaltilla sprinttiä, rataa, rallicrossia ja kaikkea mahdollista. Joten kuljettajan täytyy osata kaikki alustat sekä hallita kilpailutilanteet. Loppuvuodesta sarjassa kruunataan monipuolinen taituri.

Mikä ihmeen Crosskart?

Crosskarteilla on ajettu kilpaa Ruotsissa ja Norjassa 80-luvulta lähtien. Crosskartin suosituimmat maat Pohjoismaissa ovat olleet Ruotsi ja Norja. 2000-luvun aikana laji nousi todella suosituksi NEZ-tasoa myöten, kun myös Baltian maat tulivat mukaan NEZ-sarjaan. Suomeen crosskartit rantautuvat kilpaluokaksi kaudelle 2012. Crosskartin pääasiallisena tarkoituksena on toimia ponnistuslautana nuorille kuljettajille, jotka haluavat ajaa soralla rallityyliin vauhdikkaasti ja turvallisesti kilpaa. Laji on periaatteessa kartingia vastaava, mutta se kehittää kuljettajaa suoraan sorapinnalle niin rallicrossiin kuin ralliinkin. Autolla voi ajaa sekä kesällä että talvella, soralla, asfaltilla, lumella ja jäällä. Auto on kaikin puolin edullinen ja helppo tapa aloittaa rallicrossin ajaminen jo nuorena.

Lisätietoja tulevasta Hyvinkään tapahtumasta tulossa piakkoin RADALLE.com-sivuille

FCC-sarja taltioidaan AlfaTV:n toimesta.

Lisätiedot FCC-sarjasta: WWW.FCC.NET

Teksti: Radalle.com Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart