Crosskart 02.03.2017

Crosskartin talvikausi huipentuu lauantaina Mäntyharjulla – Cup-mestaruudesta taistelevat tiukimmin Reunanen ja Shengeliya

Alexander Shengeliya. Kuva: NT Production/Niko Turunen

Finnish Crosskart Challengen talvikausi paketoidaan lauantaina Mäntyharjulla. Samalla ratkeaa suurimman luokan Xtrem NEZ:n cup-mestaruus. Kesän kilpailuissa luokka taistelee jo SM-tittelistä.

Xtrem NEZ –luokkaa johtavat kahden osakilpailun jälkeen tasapistein (42 p.) Toni Reunanen ja Alexander Shengeliya. Reunanen voitti Hyvinkäällä, Shengeliya Marttilassa. Myös Petro Koski (35 p.) on mukana mestaruustaistelussa. Kun voitosta saa 25 pistettä, on teoriassa myös Jami Kalliomäellä (24 p.) ja Sven Koklalla (18 p.) mahdollisuus cup-titteliin.

– Voitosta ajetaan tottakai. Puolessa välissä kisaa täytyy vähän katsoa missä mennään. Mäntyharjun rata on minulle jostain syystä ollut vähän hankala, sanoo hallitseva mestari Toni Reunanen.

Mäntyharjun osakilpailussa ajetaan 1,9-kilometrin mittainen rata neljään kertaan. Jokainen ajokerta lasketaan lopputuloksiin, joten yhtäkään virhettä ei sallita.

Toni Reunanen. Kuva: NT Production/Niko Turunen

– Jos sää on vähän huono, niin se on parempi minulle. Kovalla jäällä ajaminen on hankalaa minulle. Mutta kuten aina, vaikea on voittaa. Katsotaan miten käy. Odotan kyllä jo kesäkautta, koska soralla ajaminen on minulle helpompaa, Alexander Shengeliya sanoo.

Sääennusteen mukaan lauantaiksi Mäntyharjulle odotetaan pikkupakkasta ja pilvipoutaa.

Xtrem NEZ –luokan lisäksi viivalla ovat myös Xtrem FCC, 125cc, 85cc ja Mini –luokat. 125-kuutioisissa 12-vuotias Konsta Saarinen on voittanut molemmat kauden osakilpailut.

– Kartingia voisi myös ajaa (tämän ikäisenä), mutta tykkään enemmän rallista. Crosskarteilla ajaminen on kivaa. Olen ajanut autoilla jo 4-vuotiaasta. Meillä on ollut kaikenlaisia peltoautoja ja jäärata-autoja, Orivedeltä kotoisin oleva Saarinen sanoo.

– Ihan hyvillä mielin lähdetään Mäntyharjulle. No en tiedä voitetaanko, mutta saadaan ainakin ajokokemusta lisää, hän lisää.

Konsta Saarinen. Kuva: NT Production/Niko Turunen

Sarjan puheenjohtaja Frasse Alm on tyytyväinen kauden alkuun. Kahden osakilpailun jälkeen tavoitteet ovat suurelta osin täyttyneet. Sarjan televisiointi Alfa TV:llä on myös ollut menestys.

– Sain juuri kahden ensimmäisen osakilpailun katsojaluvut. Ohjelmilla on ollut yhteensä 250 000 katsojaa. Se on huima määrä. Ihmiset ovat olleet todella innostuneita, ja eikä tällaista oikein osannut edes odottaa, Alm iloitsee.

Mäntyharjun osakilpailu ajetaan Ruotimon moottoriurheilukeskuksessa. Kilpailu käynnistyy lauantaina kello 11:00. 

Teksti: Miiro Koivula

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart