Crosskart 25.01.2018

Crosskartien kisakausi käyntiin sunnuntaina – Uudet kuljettajat sekoittamaan pakkaa

Alexander Shengeliya. Kuva: NT Production/Niko Turunen

Yhteensä 26 kuljettajaa asettuu viivalle, kun crosskartien kilpailukausi 2018 pyöräytetään käyntiin Marttilasta sunnuntaina. Mukaan on ilmoittautunut uusia kuljettajia joka luokkaan.

Pienet pippuriset crosskartit valtaavat Marttilan tulevana sunnuntaina, kun luokan talvisarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan loistokunnossa olevalla radalla.

Viime kaudella startanneeseen 85-luokkaan on tullut paljon uusia kuljettajia ja buumi luokkaa kohtaan on selvästi kasvamassa. Miniluokasta 85-luokkaan siirtyvä Lauri Halosen odotetaan olevan kova vastus viime vuoden menestyjille Ilari Sääksilahdelle, Miko Vähälummukalle sekä Jarno Leskiselle.

– Miten Lauri pärjää viime vuoden kärkeä vastaan, tulee olemaan yllätys. Hän on selvä musta hevonen. Ilaria uudella Mtek-autolla pidän kuitenkin ennakkosuosikkina, toteaa sarjan promoottori Frasse Alm.

Piikkiluokassa on odotettavissa kovaa taistoa viime vuoden kärjessä olleen Aatu Matikaisen ja talvisarjan voittaneen Konsta Saarisen välillä.

Xtrem-luokkaan tullaan saamaan uusi mestari, kun Toni Reunanen ei tule kisaamaan tällä kaudella.

– Aleksander Shengeliya lähtee ennakkosuosikki talveen, hän ajoi ihan sairaan kovaa viime vuonna. Jonne Kurikka tulee varmasti olemaan todella kova haastaja Shengeliyalle. Pasi Hanhivuoma on myös kova ja Timo Laapotti voi olla musta hevonen, Alm pohtii.

Xtrem-luokkaan on tulossa uusia kuljettajia kymmenkunta.

– Joka luokassa voi olla yllätyksiä, ei tiedä yhtään, kun tulee uusia kuljettajia.

Kaikki crosskart-osakilpailut televisioidaan tuttuun tapaan Alfa TV:llä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Marttila isännöi OP Rallisprint ja OP Crosskart -kilpailuja

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart