Motocross 23.05.2017

CrossiBlogin Jami Niemelä kisasi Mäntyharjulla kahdessa luokassa

Jami Niemelällä oli tuplakisa Mäntyharjulla. Kuva: CrossiBlogi Tiedotus

Mäntyharjulla EMX65- ja EMX85-luokkien karsintakilpailun yhteydessä ajettiin lauantaina Motocross Liigan MX125-luokan kilpailu ja sunnuntaina MXJ-luokan Suomen Cup -kilpailu. Kilpailu toimi samalla MX65-, MX85- ja MX125-kuljettajilla karsintakilpailuna nuorten MM-kilpailulle.

CrossiBlogi-tiimi teki ennakkoon päätöksen, että tiimin kuljettaja Jami Niemelä osallistuu vain MX125-luokan kilpailuun, mutta muutama tunti ennen ilmoittautumisajan umpeutumista päätettiin ilmoittautua varmuuden vuoksi myös MXJ-luokan kilpailuun ja katsoa lauantain kilpailun jälkeen tilannetta uudelleen.

Lauantaina aika-ajossa Niemelä oli oman ryhmänsä kahdeksas.

Ensimmäisen erän lähdössä hän oli ensimmäisen kurvin jälkeen porukan puolivälin tuntumassa. Kolmannessa kurvissa sitten rytisi oikein kunnolla ja Niemelä putosi porukan hännille. Kolarista sisuuntuneena nuorukainen lähti jatkamaan matkaa ja kaatui toisella kierroksella uudelleen.

Niemelä totesi erän jälkeen tilanteesta: ”Ajoin pikkasen turhan aggressiivisesti kaatumisen jälkeen, jonka seurauksena kilpakumppania ohittaessa kaaduin uudelleen ja putosin taas monta sijaa”.

Mäntyharjun rata oli harmillisen yksilinjainen, joten ohittaminen oli todella vaikeaa. Maalissa hienon kamppailun jälkeen Niemelä oli 28.

Toisessa erässä lähtö oli aika lailla ensimmäisen kaltainen, onneksi ilman kaatumista. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Niemelän sijoitus oli 24:s ja kovan väännön jälkeen maalissa sijoitus oli 16:s.

Kilpailun jälkeen tiimi mietti pitkän tovin mitä tekisi seuraavan päivän MXJ-kilpailun suhteen. Lopulta tiimi päätti, että he katsovat aamulla mitä tehdä. Tuolloin todettiin, että Niemelän akut eivät ole kunnolla yön aikana latautuneet. Kilpailuun lähdettiin vain hyvän kuntotreenin kannalta.

Aika-ajossa oli rataa kiertämässä samaan aikaan 32. kuljettajaa, joten ruuhkaa piisasi ja puhtaan kierroksen saaminen oli mahdotonta. Aika-ajossa Niemelä oli porukan 14. nopein.

Ensimmäisessä erässä, ensimmäisten kurvien jälkeen Niemelän sijoitus oli 18:s. Muutaman ajetun kierroksen jälkeen myös mekaanikko näki, että kuskilla on paristot tyhjänä. Tuossa kohdassa Niemelä rauhoitti menoa ja ajoi rauhassa maaliin. Sijoituksena oli 20. Toiseen erään Niemelä ei osallistunut.

– Mäntyharju ei mennyt ihan niin kuin toiveissa oli, mutta aina ei homma vain mene suunnitellusti. Viikonlopulta kotiin tuomisena oli todella hyvä treeni, jota Jami sai ajettuaan kaksi ja puoli erää hyvää ja kovaa vääntöä. Seuraavaksi on pari vapaata viikonloppua, joiden aikana voidaan pikkasen treenailla ensimmäisissä kilpailuissa opittuja asioita ja sitten suunnataan Iisalmelle Motocross Liigan seuraavaan kilpailuun. CrossiBlogi haluaa vielä onnitella kaikkia Langessa pidettävään nuorten MM-kilpailuun paikkansa lunastaneita kuljettajia, tiimi toteaa.

Teksti: CrossiBlogi Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross