Cross Country 05.09.2019

Cross countryn viimeinen SM-osakilpailu menetti SM-arvonsa

Kauhajoella ajettiin SM- ja Suomen Cup -pisteistä heinäkuussa. Kuva: Marko Vihriä.

Suomen Moottoriliiton hallitus on selvityspyynnön johdosta käsitellyt Säkylässä 19. lokakuuta ajettavan cross countryn SM-osakilpailun päivämäärämuutosta sekä kilpailun SM- ja Suomen Cup -arvoa.

Hallitus on päättänyt, että kilpailu voidaan ajaa ilmoitettuna uutena ajankohtana 19. lokakuuta kansallisena kilpailuna, eikä kilpailusta jaeta SM- ja Suomen Cup-pisteitä. Jo aiemmin kertaalleen siirretyn kilpailun päivämäärän muuttaminen uudestaan johtaa siihen, että ajajien oikeusturva ei SM- ja Suomen Cup -osakilpailun osalta toteudu.

Kyseinen, Rauman Seudun Moottorikerhon isännöimä kilpailu oli alunperin määrä ajaa 5. lokakuuta, mutta enduron SM-sarjan muutoksen takia cross country -kilpailu siirrettiin cross countryn -lajiryhmän päätöksellä järjestettäväksi 26. lokakuuta. Ilman siirtoa enduron ja cross countryn SM-osakilpailut olisivat olleet samana päivänä 5. lokakuuta. Myöhemmin cross country -kilpailun päivämäärä muutettiin toistamiseen sen takia, että Ruotsin Gotlannissa järjestetään kymmeniä suomalaisia vuosittain houkutteleva cross country -kilpailu Gotland Grand National 25.-26. lokakuuta. Viimeisimmällä muutoksella pyrittiin siihen, että mahdollisimman moni kuljettaja voisi ajaa Gotlannissa ja Säkylässä.

SM- ja Suomen Cup -arvojen menetyksestä huolimatta Säkylän varuskunta-alueella järjestetään kansallinen cross country -kilpailu 19. lokakuuta.

SM- ja Suomen Cup -sarjoissa järjestettiin näin ollen vain kaksi osakilpailua suunnitellusta neljästä. Toukokuussa Vesivehmaalla järjestetty ja ajettu toinen osakilpailu menetti jälkikäteen SM- ja Suomen Cup -arvonsa virheellisen kilpailulupamerkinnän takia (SM- ja Suomen Cup -arvoa ei oltu merkitty lisämääräykseen / SML:n kilpailukalenteriin).

SM- ja Suomen Cup -loppupisteitä ei ole vielä vahvistettu.

SML:n hallituksen päätös koskien SM-kauden toista / Vesivehmaan osakilpailua

SML:n hallituksen päätös koskien SM-kauden neljättä / Säkylän osakilpailua

Teksti: Suomen Moottoriliitto ry., Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country