Cross Country 30.03.2017

Cross countryn SM-sarja starttaa huhtikuussa

Cross countryn SM-sarjaan kuuluu kaudella 2017 neljä osakilpailua. Kuva: Marko Vihriä

Cross countryn neliosainen SM-sarja käynnistyy Hämeenlinnan kupeessa Parolannummen varuskunta-alueella perinteisen Panssari CC -kilpailun merkeissä lauantaina 22. huhtikuuta.

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Panssari CC on samalla Suomen enduromaajoukkueiden tukikilpailu, missä ilmoittautumis- ja mainostuottoa ohjataan MM-maajoukkuekilpailumatkaan. Kilpailun järjestäjänä toimivat ISDE-tukiryhmä ja Kangasalan Moottorikerho.

Panssari CC VIII -kilpailun ilmoittautuminen on jo avattu Kalkku ry:n nettisivulla. Ilmoittautuminen päättyy 9. huhtikuuta.

SM-sarjan muita osakilpailuisäntiä ovat Sipoon Moottorikerho 1. heinäkuuta, Jämsän Seudun Moottorikerho 19. elokuuta ja Rauman Seudun Moottorikerho 21. lokakuuta.

SM-osakilpailujen yhteydessä ajetaan 40- ja 50-vuotiaiden veteraanien, naisten ja uutena alle 20-vuotiaiden kuljettajien (U20) Suomen Cupia. Lisäksi mukana ovat kansalliset luokat nuoret, B, V60, classic ja harraste.

Mobius cross countryn SM-sarjan nimikkokumppaniksi

Duellin maahantuoma, amerikkalainen Mobius-polvitukimerkki kasvattaa yhteistyökumppanirooliaan cross countryn SM-sarjassa. Kotimaisen offroad-moottoripyöräilyn suurimman lajin arvosarja kulkee tänä vuonna nimellä Mobius SM Cross Country.

Duell ja Mobius olivat jo viime vuonna vahvasti mukana enduroa ja motocrossia yhdistävän cross countryn SM-sarjassa. Mobiuksen rooli kasvaa edessä siintävällä kaudella, kun se toimii Suomen mestaruussarjan ja oheisluokkien nimikkoyhteistyökumppanina.

– Cross country saa liikkeelle suuria harrastajamassoja ja on edelleen kasvava laji. Cross country on myös harrastajaystävällinen laji, missä löytyy luokkia monen tasoisille ja ikäisille kuljettajille. Haluamme ehdottomasti olla mukana näin isossa ja mukavassa lajissa, Duellin Hannu Poikela kertoo.

– Valitsimme laajasta edustusvalikoimastamme Mobiuksen sarjan nimikkomerkiksi, koska Suomessa käytetään ja arvostetaan polvitukia. Meillä on tarjota harrastajille erinomainen tuote ja luonnollisesti toivomme markkinaosuutemme kasvua yhteistyön kautta.

Mobius SM Cross Countryn muita yhteistyökumppaneita ovat Bike & Boat World, Biolan, Blå Band, KTM, Motopalvelu Niemitalo, Nilfisk, OFFROADPro ja Racingbike Sidecar. Sarjan julkikuvan luomisessa mukana ovat Pilvilinnan Talonmies ja CrossiBlogi.

SM-sarjan promoottorina jatkaa kolmatta kautta turkulainen Marko Vihriä yrityksensä 81 Media Finland kautta. Promoottori toimii SM-osakilpailujen järjestäjäseurojen kanssa yhteistyössä kilpailujen julkikuvaan, tiedottamiseen, markkinointiin ja videotuotantoon liittyen.

Teksti: Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country