Moottoriurheilutapahtumat 19.10.2016

Cross Countryn SM-sarja ja Historic Rally Trophy päätökseen

Enduron kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes johtaa Cross Countryn SM-sarjaa. Kuva: Marko Vihriä

Tulevana viikonloppuna päätetään Cross Countryn SM-sarja sekä Historic Rally Trophy -kausi. MM-tasolla suomalaisten otteita seurataan Formula ykkösissä sekä MotoGP:ssä.

CROSS COUNTRYN SM-PÄÄTÖKSEEN LÄHES 300 KULJETTAJAA

Lauantaina ajettavaan offroad-moottoripyörien cross countryn Suomen mestaruussarjan viimeiseen osakilpailuun Säkylään on ilmoittautunut kaikkiin luokkiin yhteensä 283 ajajaa. Suomen mestaruussarjan ohella Rauman Seudun Moottorikerhon isännöimässä kilpailussa päättyvät naisten ja veteraanien Suomen Cupit. SM-sarjaa johtaa kaikki kolme osakilpailua voittanut Eero Remes, joka juhli jo aiemmin tänä vuonna uransa toista enduron maailmanmestaruutta. Kaikissa osakilpailuissa toiseksi ajanut Toni Eriksson voi vielä nousta mestariksi, mutta toisaalta SM-hopeakaan ei ole vielä varma saavutus. SM-sarjassa kolmantena oleva Mauno Hermunen ei osallistu Säkylän-osakilpailuun, sillä hän toipuu solisluuvammasta.

Kello 9:00 liikkeelle lähtevät tunnin mittaiseen kilpailuunsa naiset, nuoret, 60-vuotiaat veteraanit ja classic. Harraste-luokan kahden tunnin mittainen kilpailu käynnistyy kello 11:00. Päivän päättää klo 14 starttaavien SM-luokan 40-vuotiaiden ja 50-vuotiaiden veteraanien, B-luokan ja alle 20-vuotiaiden kahden tunnin mittainen kilpailu.

Kilpailualue sijaitsee Säkylä-Huittinen-tien 212 varrella, osoitteessa Vuorenmaantie 337.

Kilpailun seuraaminen on yleisölle maksutonta.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/cross-countryn-sm-kauden-paatokseen-lahes-300-ajajaa

22.10. Cross Country, SM, Suomen Cup, Kansallinen, Säkylä
Vuorenmaantie 337, Säkylä

Janne Kanerva ajoi voittoon Historic Rally Trophyn edellisessä osakilpailussa Seinäjoella. Kuva: Joni Vainio

Janne Kanerva ajoi voittoon Historic Rally Trophyn edellisessä osakilpailussa Seinäjoella. Kuva: Joni Vainio

HISTORIC RALLY TROPHY -KAUSI PÄÄTETÄÄN LEGENDAARISELLA RANTARALLILLA

Lauantaina ajetaan Bahco Rantaralli, joka on järjestyksessä 40. Rantaralli. Ralli on tänä vuonna Historic Rally Trophy -sarjan viimeinen osakilpailu. Kilpailun suojelijaksi on lupautunut rallilegenda Markku Alén, joka voitti ensimmäisen vuonna 1971 ajetun Rantarallin. Historic-luokkia on 24, jonka lisäksi Tasanopeusluokka nro 25 sekä kymmenen luokkaa muille kuin sarjassa ajaville kilpailijoille. Kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä 173 kilpailijaa, joista 17 ajaa tasanopeusluokassa.

Kilpailu alkaa virallisesti Mynämäen lukion pihalta klo 11.01. Kilpailija numero 1 on maalissa klo 16:13.

Rallipassien myyntipaikat: Jussin Grilli, Mynämäki, Lemun Portti, Lemu, Neste Vesilaitoksentie, Raisio, Neste Nousiainen ja Shell, Laitila.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/hrt-huipentuu-rantaralliin

Tulokset kisan aikana: ONLINE-ralli ja www.mut-palvelu.fi/online/rantaralli

22.10. Bahco Rantaralli, Naantali, HRT
Keskuskatu 19, 23100 Mynämäki


MM-KILPAILUT

Kuva: MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team

Kuva: MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team

F1-SARJA MATKAA AUSTINIIN

Formula1-sarjassa vuorossa on kauden neljänneksi viimeisin MM-osakilpailu, joka ajetaan Yhdysvaltojen Austinissa. MM-kärjessä loistaa edelleen Mercedes-kaksikko, tosin Nico Rosberg on kasvattanut nyt eroa ja johtaa sarjaa 313 pisteellä ennen toisena olevaa tallikaveriaan Lewis Hamiltonia, jolla on 280 pistettä. Ferrarin Kimi Räikkönen pitää neljättä paikkaa 170 pisteellä, matkaa MM-pronssisijaan, jota nyt pitää halussaan Red Bullin Daniel Ricciardo on 42 pistettä. Williamsin Valtteri Bottas on seitsemäntenä pistein 81.

Formula1-lähetykset MTV Max -kanavalta: www.mtv.fi/sport/f1/ohjelmatiedot

Lisätietoa: www.formula1.com

23.10. Formula1 United States Grand Prix, Austin

 

Johann Zarco sijoittui toiseksi Japanin Moto2-luokan kisassa ja kasvatti MM-pistejohtoaan. Kuva: Ajo Motorsport

Johann Zarco sijoittui toiseksi Japanin Moto2-luokan kisassa ja kasvatti MM-pistejohtoaan. Kuva: Ajo Motorsport

AJON TUPLAMESTARUUS ENTISTÄ LÄHEMPÄNÄ

Tulevana viikonloppuna MotoGP-sirkus siirtyy Japanista Australian Philip Islandille. Ajo Motorsportin Moto2-luokan kuljettaja Johann Zarco onnistui kasvattamaan MM-pistejohtoaan 21 pisteeseen Japanin osakilpailussa. Ranskalainen johtaa nyt MM-sarjaa 222 pisteellä ennen toisena olevaa Alex Rinsiä, jolla on 201 pistettä ja Thomas Luthia, joka on haalinut 179 pistettä, kun kaudesta on ajamatta kolme MM-osakilpailua.

Moto3-luokassa KTM Ajo Motorsport on jo varmistanut maailmanmestaruuden kuljettajansa Brad Binderin johdolla.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/ajo-hakee-neljatta-voittoa-australiasta
Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/ajo-motorsportin-zarco-pyrkii-pitamaan-mm-piste-eron-korkeana-australiassa

Lisätietoa ja maksulliset livelähetykset: www.motogp.com
Koostelähetykset katsottavissa kahden viikon ajan maksutta kilpailun jälkeisinä keskiviikkoina osoitteessa www.moottoriurheilu.tv/tv

23.10. Road Racing MM MotoGP, Australia, Phillip Island

dsc_0606

12 SUOMALAISTA KISAAMASSA ITALIASSA KARTINGIN GRAND FINALS -MITTELÖSSÄ

Vuodesta 2000 asti eri maiden ja maanosien parhaat Rotax Max -kuljettajat ovat kokoontuneet Rotax Max Challenge Grand Finalseihin mittelemään mestaruuksista. Tänä vuonna peräti 12 kuljettajaa Suomesta lunasti paikan tähän kutsukilpailuun. Rotax Max Challenge -sarjan konseptiin kuuluu, että eri mailla on aikaisemmilta vuosilta ansaittu kiintiömäärä kuljettajapaikkoja. Näihin valikoituu aina maan omasta tai maanosan sarjoista menestyneet kuljettajat. Tänä vuonna Suomesta paikkansa lunastivat; Rotax 125 Micro MAX – Aleksi Jalava, Rotax 125 Mini MAX – Luka Nurmi ja Joona-Oskari Juurikka, Rotax 125 Junior MAX – Lauri Leppä ja Roope Ropanen, Rotax 125 MAX – Robin Sario ja Rasmus Tuominen, Rotax 125 MAX DD2 – Ville Viiliäinen, Rotax 125 MAX DD2 Masters – Antti Ollikainen, Arto Savenius ja Jari Koivisto sekä Rotax International Openista Jaakkomatti Paulin DD2-luokkaan.

Grand Finals, jonne saapui 360 kuljettajaa 56 maasta, on parhaillaan käynnissä Italian Sarnossa. Kilpailu päättyy lauantaina. Kilpailua voi seurata live-lähetyksen kautta lähtien osoitteesta: Rotax-kart.com/en/Max-Challenge/Grand-Finals/Grand-Finals-2016/LIVESTREAM ja suomalaisten kisakuulumisia päivitetään RMC Finland facebookiin: Facebook.com/rotaxmaxchallengefinland.

15.-22.10. Rotax Max Challenge Grand Finals, Italia, Sarno

KANSALLISET KILPAILUT

23.10. Jokkis, Huittinen, Kuninkaisten rata K

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country