Cross Country 29.05.2019

Cross country -kilpailussa menehtynyt Antti Pendikainen oli naurava, auttava ja rohkaiseva persoona

Antti Pendikainen Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset -leffan kuvauksissa elokuussa 2016. Kuva: Marko Vihriä.

Sunnuntaina cross country -kilpailussa menehtynyt Antti Pendikainen oli monelle huimista stunt-tempuistaan tuttu mies. Toisaalta, Pendikainen tunnettiin veijarimaisen iloisena persoonana, joka kannusti ja auttoi niin tuttuja kuin tuntemattomia.

Vesivehmaa Grand National -kilpailu sai sunnuntaina surullisen käänteen, kun viikonlopun viimeisessä lähdössä tapahtui kuljettajan kuolemaan johtanut onnettomuus. Kolmituntinen kilpailu oli vasta alkupuolellaan, kun se keskeytettiin onnettomuuden takia.

Maanantaina Suomen Moottoriliitto julkaisi tiedotteen, jossa kerrottiin menehtyneen kilpailijan olleen Antti Pendikainen. Hän oli törmännyt puuhun ja menehtynyt törmäyksessä saamiinsa vammoihin ensiavusta huolimatta.

Jo sunnuntai-iltana sosiaaliseen mediaan alkoi ilmestyä useita Pendikaista muistelleita kirjoituksia ja kuvia. Pendikaisen oma Facebook-sivu on siitä lähtien täyttynyt lukuisilla kirjoituksilla hänestä. Häntä on muisteltu myös muilla sivuilla ja muissa kanavissa.

Ilmiöksi ja laajalti tunnetuksi henkilöksi Pendikainen nousi viime vuosien aikana huimien tempaustensa ansiosta. Stunt-mieheksikin tituleerattu Pendikainen on muun muassa hypännyt kuumailmapallosta neljän kilometrin korkeudesta ilman laskuvarjoa, hypännyt base-hypyn Tampereen Torni Hotellista, ajanut trial-moottoripyörällä sillan korkeaa betonikaarta pitkin, leijaillut moottorikelkalla alas vuorelta laskuvarjon avulla, hypännyt motocrosspyörällä jokeen laskuvarjo selässään ja ajanut ”suksilla” varustetulla motocrosspyörällä veden pinnalla.

Pendikainen myös kävi treffeillä parin kilometrin korkeudessa, ja sinne kaksikon nosti vedyillä täytetyt ilmapallot.

Lisäksi Pendikainen oli meillä ja maailmalla huimista moottoripyörä- ja muista tempuistaan tunnetun Stunt Freaks Teamin jäsen.

Pendikainen ajoi useita erilaisia offroad-kilpailuja, pääasiassa moottoripyörällä, mutta myös muilla kulkupeleillä.

Cross countrykin oli hänelle lajina tuttu. Siilinjärven Vesaa edustanut Pendikainen ajoi muun muassa Panssari CC -kilpailussa B-luokassa Parolannummella huhtikuussa, ja oli viime vuonna lähellä nousua A-luokkaan (SM-sarja).

Pendikaisella oli merkittävä rooli suomalaisessa extreme-urheilussa. Hänen temppunsa olivat mielikuvituksellisia, rohkeita ja huimia, mutta myös tarkkaan harkittuja. Pendikainen oli huolellinen valmistautuessaan suurimpiin temppuihinsa.

Kaikkien yllämainittujen tempausten rinnalla Pendikainen nousi monella tapaa esiin persoonana. Häntä muistelevissa sosiaalisen median kirjoituksissa korostuu Pendikaisen iloisuus.

Hänen kerrotaan eläneen täysillä ja antaumuksella sekä positiivisella asenteella. Pendikainen nautti elämästä ja monista kokemuksista. Hymy ja nauru olivat tuttua Pendikaisen kasvoilla. Tylsiä hetkiä ei ollut. Hän kosketti monia.

Positiivisuuden lisäksi muistokirjoituksissa nousee erittäin vahvasti esiin Pendikaisen avuliaisuus. Hän huomioi muita ja tarjosi apuaan niin tutuille kuin tuntemattomille, joiden kanssa tarinaa syntyi usein välittömästi. Hän myös rohkaisi ja kannusti muita tekemään asioita.

Pendikainen teki vaikutuksen moniin.

Hymy kuului Antti Pendikaisen “vakiovarusteisiin”. Kuva: Marko Vihriä.

Nilsiäläisen Pendikaisen elämänlanka kuitenkin katkesi yllättäen, 29-vuotiaana Asikkalan Vesivehmaalla sunnuntaina 26. toukokuuta.

”Kun tekee kaikenlaista, sattuu kaikenlaista, ja kun tekee paljon, niin sattuu paljon. Ja kun sattuu paljon, siihen tottuu, että sattuu.”
Antti Pendikainen-

Stunt Freaks Teamin tribuutti-video Pendikaiselle

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta