Rallicross 03.06.2019

“Crazy Mike” voittoon Virroilla – “Tulihan se sieltä”

Mauri Uuskoski voitti Virroilla. Kuva: Jani Karjalainen.

Mauri “Crazy Mike” Uuskoski ajoi tärkeään voittoon Virroilla sunnuntaina ajetussa rallicrossin FinRX-sarjan kauden toisessa osakilpailussa. Voitto tuli lopulta selvällä erolla seuraaviin.

-Tulihan se sieltä. Voitto tuli nyt tärkeään kohtaan. Sain kurottua eroa sarjaa johtavaan Marko Matikaiseen, Crazy Mike aloittaa.

Järveläinen oli ensimmäisen alkuerän neljäs, toisessa hän oli kolmas ja kolmannessa erässä viides.

– Etuvedollahan jää yleensä lähdössä. Jouduin ajamaan kahdessa ensimmäisessä erässä liikaa muiden takana, juuri siksi, koska jäin lähdöissä. Kolmannessa erässä tuli kolarointia, kun toinen kilpailija ajoi lisälenkiltä suoraan etupyörään, Crazy Mike listaa.

Semifinaaliin Uuskoski starttasi eturivistä ja maalilippu heilui toiseksi ajaneelle Peugeot-kuljettajalla. Finaaliin hän starttasi kakkosrivin sisäreunasta. Lähdössä taas muut menivät menojaan.

– Olin viimeisenä, kun taitettiin ensimmäiseen kurviin. Muut tekivät sen virheen, mitä odotinkin. Menivät liian lujaa ja ajautuivat ulkokurviin. Juho Sutinen ja minä nousimme kärkeen. “Koputin” Sutisen takaluukkuun ja pääsin heti ohi. Sain sen verran eroa, että ajoin viimeisellä kierroksella lisälenkin, eikä muita näkynyt lähellä, voittaja fiilisteli.

– Virroilla oli makee, ajettava rata, jossa etuveto tulee oikeuksiinsa. Laitoimme finaaliin uudet renkaat ja sekin auttoi, koska rata oli kuivunut päivän aikana.

Uuskoski kavensi pisteroa Matikaiseen seitsemään pisteeseen ja kolmantena oleva Jukka Yli-Hellä on kahdeksan pistettä Crazy Mikea perässä. Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa heinäkuun 20. päivä, mutta Uuskoski ajaa samalla radalla SM-kilpailussa kesäkuun 15. päivä.

Tulokset

Teksti: Vesa Rauhala.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross