Rallicross 12.08.2018

“Crazy Mike” neljäs Tanskan NEZ-kilpailussa

Crazy Mikesta tuli kilpailukahinoiden keskellä isoisä viikonloppuna. Kuva: Timo Nikkilä

Järvelässä asuva Mauri “Crazy Mike” Uuskoski vieraili lauantaina Tanskassa Nysumin rallicross radalla. Teemana oli Pohjoismaisen NEZ-sarjan kilpailu tyylillä kerrasta poikki.

Ennen kilpailua mielenkiinnosta sääennusteita tarkkailut Crazy Mike toivoi kilpailun ajaksi vesisadetta. Se tasoittasi hänen etuvetoisen ja muiden kilpailijoiden voimakkaiden takavetoisten autojen kilpailukykyä. Ja sadettahan sitten oli tarjolla. Päivää ennen kilpailua tuli kuitenkin mukava perheuutinen Suomesta.

– Tyttäreni sai poikavauvan. Aika hieno tunne tässä on, tuore pappa tunnusti.

Crazy Mike ajoi NEZ 2000-luokassa nopeimman ajan harjoituksissa. Ensimmäisen alkuerän jälkeen hän oli kuudes.

– Sain hyvän lähdön, mutta toisella kierroksella Peugeotin moottorista hävisi tehoja. Auton perä liitää liukkaalla, mutta keulassa on hyvin pitoa. Se on tärkeintä, Crazy Mike totesi.

“Jäi kyllä harmittamaan se kolmas tila”, Crazy Mike tunnusti. Kuva: Timo Nikkilä

Toisessa alkuerässä lähtöruutu oli huono ja hän jäi pahasti pussiin muiden mukana. Sijoitus oli kuitenkin kuudes 21 kilpailijan joukossa. Hyvä sijoitus kolmannessa alkuerässä toi paikan semifinaalin kolmanteen paikkaan.

– En ottanut riskejä kolmannessa alkuerässä. Sade hiukan lakkasi ja asfalttiosuudet alkoi kuivamaan, kuljettaja infosi.

Semifinaalissa ongelmaksi koituivat renkaat, jotka sulivat alle ja paras pito oli poissa. Finaalissa oli tiukkaa vääntöä ja maalissa Crazy Mike oli neljäntenä.

– Oli tosi lähellä kolmas tila, mutta tein itse virheen, kun edellä mennyt tuli lisälenkiltä. Siinä tuli ahdasta. Vesisade jatkui finaalissa. Vaikka sitä toivoin, niin tuulilasi oli aika tukossa ja näkyvyys huono. Jäi kyllä harmittamaan se kolmas tila, Crazy Mike tunnusti.

Teksti: Vesa Rauhala

Crazy Mike menestys mielessä Tanskan NEZ-kilpailuun

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross