Snowcross 21.01.2020

Crane Hill Racingin SM- ja Suomen Cup -kisakausi käynnistyi viikonloppuna

Kuva: Crane Hill Racing

Snowcrossin SM- ja Suomen Cup -kisakausi päästiin starttaamaan Paljakan rinteillä viime viikonloppuna.

Paljakassa keliolosuhteet olivat raskaat, lämpöasteiden myötä lumi oli märkää ja sohjoa sai syödä jokainen, joka ei saanut lähdöstä suoraan kärkipaikkaa, mutta rata oli sopivan vaativa ja erilainen. Jännitys oli käsinkosketeltavaa erien alkaessa. Pientä hermostuneisuutta näkyi aivan lähtöviivallakin lievänä nykimisenä ja muutaman varaslähtökin mahtui näihin kahteen kisapäivään.

Kuopiolainen Crane Hill Racing koki viikonlopun aikana tunteita laidasta laitaan. Lauantain kisapäivä lähti onnettomuuksien vuoksi takkuillen käyntiin. Aikataulun venyi pitkälle hoitohenkilöstön ruuhkauduttua aamun onnettomuuksista. Naiset pääsivät lähes kolme tuntia myöhemmin ajamaan oman ensimmäisen alkukarsintaeränsä, jonka jälkeen aikataulua kirittiin kovalla tahdilla. Crane Hill Racingin veteraanikuljettaja Kalle Laamanen loukkaantui ensimmäisessä alkuerässään ja kilpailu jäi hänen osaltaan kesken. Jonna Simontaival ajoi naisten luokassa alkukarsintaeristä sijat viisi ja neljä, ja finaalista sijoitus oli neljäs. 

Iltapäivällä pääsivät vauhtiin Pro Lite -kuljettaja Jesse Hottinen ja Pro-luokassa ajava Pieti Puhakka. Jesse varoitti vauhdistaan jo alkuerissä, sijoittuen kolmanneksi molemmissa, ja finaalissa veti upeasti holeshotin kautta ykkössijan. Kausi alkoi tyylikkäästi SM-pistejohdolla. Pieti ajoi Pro-luokassa varmaa vauhtia alkukarsintaerät, sijoittuen neljänneksi ja kolmanneksi, mutta koki finaalissa epäonnea, kun takaa tullut kelkka osui häneen kohtalokkaasti ja Pieti kaatui. Sijoitukseksi finaalista 14:s sija, jonka myötä SM-pisteissä yhdeksäntenä ennen seuraavaa kilpailua.

– Rata oli erittäin haastava, mutta mukava ajettava. Oma vauhti alkoi tuntua pikkuhiljaa siltä miltä kuuluukin nyt kun alustan säädöt saatiin kunnolla kohdalleen. Ensimmäinen alkuerälähtö meni hieman nukuksissa, en päässyt irtoamaan viivasta hyvin, mutta nousin kuitenkin ensimmäisen mutkan jälkeen jo kolmannelle sijalle. Toisessa erässä lähtö sujui hitusen paremmin, ja varmalla ajolla sain sijoituksen pysymään, vaikka vaativa loskakeli vei voimia. Finaalissa lähtö meni täysin nappiin, holeshot ja ykkösenä maaliin. Todella tyytyväinen kauden SM-aloitukseen, toteaa Hottinen.

Sunnuntaina juniorit pääsivät vauhtiin, jolloin Otto Tukiainen ajoi hienosti Mini Junioreiden alkukarsintaeristä sijoitukset 4. ja 5. Finaalin Otto joutui jättämään harmillisesti väliin teknisen ongelman vuoksi. Luka Tukiainen ja Juuso Vuori ajoivat Juniorit 11-14 -luokassa. Luka sijoittui alkueristä sijoille 6. ja 7., joista Last Chance -erään ja sieltä sijoitus kahdestoista. Juuso koki epäonnea koko kisapäivän ajan, kun kaatui molemmissa alkuerälähdöissä kolarin seurauksena. Kisa jäi kesken toisen erän kaatumisen myötä, kun käsi sai osumaa.

Juniorit 14-16 -luokassa koettiin kuitenkin mahtava onnistuminen, kun Oskari Laamanen näytti vauhtiaan, ajaen ensimmäisestä alkuerästä ykkösenä maaliin, ja huolimatta toisen erän lähdön kaatumisesta, hän nousi sijalle viisi ja finaalissa veti jälleen kirkkaasti ykkössijan.

– Aamulla tutustuin rataan harjoituksissa ja koitin etsiä hyviä ajolinjoja. Ensimmäisessä karsintaerässä kelkka lähti hyvin viivasta ja pääsin kärkeen. Toisessa karsintaerässä kaaduin ja jäin viimeiseksi, mutta pääsin nousemaan viidenneksi. Finaalissa pääsin heti kärkeen ja voitin. Ajo kulki hyvin ja kelkka toimi hyvin. Olen erittäin tyytyväinen päivän suoritukseen. Seuraavaan kisaan pitää harjoitella lähtöjä ja nopean ajolinjan etsimistä, kertoo Oskari.

Paljakan kilpailujen osalta taisto on käyty, kokemusta on kerätty ja tiimi suuntaa katseet kohti seuraavaa SM-kilpailua Kemijärvellä 1.-2. helmikuuta. Crane Hill Racing kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja varikkohenkilöstöä tuesta!

Paljakan SM-aloituksen jälkeen Pro-luokassa pistejohdossa on Joonas Keskiaho, toisena Mikko Osmo ja kolmantena Topi Posti. Pro Lite -luokassa Jesse Hottinen pitää kärkeä, toisena Aleksi Rehu ja kolmantena Niko Aho.

Teksti: Jonna Simontaival, Crane Hill Racing

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross