Snowcross 18.02.2020

Crane Hill Racingin kausi jatkui Torniossa

Jesse Hottinen oli hyvässä vauhdissa viikonloppuna. Kuva: Jari Lauri

Crane Hill Racing -kuljettajilla riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita Torniossa, snowcrossin SM- ja Suomen Cupin kolmannessa kisaviikonlopussa. Tornion Laivakankaan raviradalla oli upeat puitteet kisojen järjestämiselle, vaikka luontoäiti antoi taivaan täydeltä koko viikonlopun ajan. Myrskyisä tuuli asetti erityisesti sunnuntaipäivään lisähaastetta kuljettajille.

Pieti Puhakka koki Torniossa melkoista tuulta ja tuiverrusta PRO-luokassa. Lauantaina tuli omista ryhmistä eräsijoitukset 4 ja 3. Last Chance -erästä Pieti taisteli sijalle kuusi ja finaalista kaatumisen myötä sija 14.

Sunnuntaina eräsijoitukset 4 ja 3, Last Chance erästä komeasti sija 2 ja finaalista sijoitus seitsemänneksi.

Pieti koki viikonlopun haastavana oman ajamisensa ja kelien osalta, eikä ollut erityisen tyytyväinen viikonlopun suorituksiin, mutta totesi kotikylän lumettomuuden vuoksi olleen oikein mukava ajaa molempina päivinä muiden erien lisäksi Last Chance -erät.

SM-pistetilanteessa Pieti on nyt seitsemäntenä, vain muutamien pisteen erolla viidennen ja kuudennen kanssa, eikä mitään ole kansiin kirjoitettu, sillä kärkikolmikon tulee onnistua kauden viimeisenä kisaviikonloppuna pitääkseen sijoituksensa.

Pieti haluaa kiittää järjestäjiä onnistuneista kisoista, sekä koko teamia ja sen mekaanikkoja, yhteistyökumppaneita ja kannustajia tuesta. Oulusta lähdetään hakemaan onnistumista tälle kaudelle, jossa jaossa Stadion Snowcrossin mestaruus.

Jesse Hottinen näytti jälleen vauhtiaan Pro Lite -luokassa. Lauantaina eräsijoitukset 3 ja 2 sekä finaalista sijalle 2.

Sunnuntaina erissä kaksi kertaa toinen ja finaalista sijalle 4.

Jesse sairasteli edellisissä kisoissa Kemijärvellä, josta hampaankoloon oli jäänyt voitonjanoa pistetilin kartuttamiseksi. Tornioon hän asetti selkeän tavoitteen kirkkaimmasta mitalista.

Lauantaina ajo lähti kulkemaan mukavasti, vaikka Jesse totesikin, että rata oli erittäin raskas ajettava. Sunnuntaina keli oli haastava, mutta se ei haitannut Jesseä, joka kertoi, että rata tuntui mieleiseltä heti alkueristä lähtien. Finaalissa Jesse sai huonon lähdön, mutta pääsi kuitenkin nousemaan neljännelle sijalle.

SM-pistetilin mukaisesti Jesse on nyt sijalla neljä, vain yhden pisteen päässä kolmosesta ja neljän pisteen erolla kakkosena olevasta. Kaikki on siis vielä mahdollista, joten kauden viimeisestä kisaviikonlopusta on tulossa ratkaiseva ja jännittävä.

Ensi viikonloppuna edessä Oulun kansallinen snowcross-kilpailu, josta Jesse lähtee tavoittelemaan Stadionin mestaruutta. Jesse haluaa kiittää koko tiimiä hienosta viikonlopusta ja kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka ovat menossa mukana.

Oskari Laamanen hurjasteli jälleen Junior 14-16 -luokasta komeat pisteet säilyttäen SM-taiston kärkipaikan. Oskari ajoi ensimmäisestä ja toisesta erästä voittoon ja finaalista sijalle 2.

Oskari kertoi, että kisa oli kaikin puolin hyvä ja onnistunut kokonaisuus. Hän oli tyytyväinen suoritukseensa ja Tornion kisajärjestelyihin. Hän myös totesi, että edellisenä viikonloppuna treeneissä sattunut kaatuminen vaivasi kyljessä, jossa lihakset olivat ottaneet osumaa sen verran kovasti. Kivusta huolimatta huikeaa taistelua ja komea sijoitus.

Juuso Vuori näytti viikonloppuna kasvavaa vauhtiaan. Junior 11-14 -luokassa Juuso sijoittui ensimmäisessä karsintaerässä viidenneksi, jonka jälkeen harmillinen keskeytys kaatumisen myötä.

Toinen erä alkoi hyvin, mutta viimeisellä kierroksella Juuso putosi kelkan kyydistä vastapatin myötä selälleen, ja hoitohenkilöstö suositteli käymään samantien kuvauttamassa kolhut Kemissä sairaalassa. Kaikki oli onneksi kunnossa.

Juusoa hieman harmitti, kun ei päässyt kauden parhaan eränsä jälkeen jatkamaan kilpailua, joten nälkä jäi kytemään, ja Juuso nähdään jälleen ensi viikonloppuna Oulun kisoissa, joista Juuso haluaa lähteä hakemaan mahdollisimman hyviä eriä.

Otto Tukiainen tyylitteli sunnuntaiaamuna Mini Junior 9-11 -luokan karsintaerien sijat 6 ja 5 sekä finaalista sija 9.

Otto kertoo, että kisoista jäi hyvät fiilikset. Rata oli hauska ajaa, ja hän totesikin, että mukava kun heidän luokkansa sai kerrankin ajaa koko täyspitkän kisaradan. Otto kertoo ajaneensa kisan tällä kertaa viimevuotisella menopelillä, eikä malta odottaa tulevia Oulun Stadion Snowcrosseja.

Luka Tukiainen ei päässyt Torniossa ajamisen makuun Junior 11-14 -luokassa. Luka lähti harjoituksiin kokeilemaan miltä ajaminen tuntuu viikon sairastelun myötä.

Kisat jäivät lyhyeen, kun Luka päätti laittaa kelkan parkkiin harjoitusten jälkeen. Vointi ei ollut vielä helpottanut, joten keho ei sallinut ajaa. Viikonloppu menikin varikolla ja kilpailupaikalla kavereiden kanssa hauskaa pitäen, ja lajista katsomosta käsin nautiskellen. Nyt Luka keskittyy tervehtymiseen, jotta pääsisi jo Oulussa rälläämään.

Jonna Simontaival oli sivussa naisten luokan taistosta Tornion kilpailujen osalta. Niskan retkahdusvamma on estänyt treenaamisen ja Jonnan tavoitteena on ajaa seuraavan kerran tulevana viikonloppuna Oulussa.

Jonna kertoo lähtevänsä kokeilemaan kestääkö niskat nyt, kun fysioterapan avulla on pyritty nopeuttamaan niskojen paranemista vahingon jälkeen.

Suomen Cupin pistetaiston osalta peli on pelattu, mutta nyt lähdetään hakemaan onnistumisia kauden kahdesta viimeisestä yksittäisestä kilpailusta.

Crane Hill Racingin Veteraani-luokan kuljettaja Kalle Laamanen on poissa koko loppukauden Paljakassa sattuneen onnettomuuden vuoksi. 

Tiimipäällikkö Petri Tukiainen oli erittäin tyytyväinen Tornion kisoihin. Hän toteaa, että luontoäiti antoi haastetta, joten kisat jäävät mieleen, ja hän kiittääkin järjestävää tahoa, jotka jaksoivat koko kisaviikonlopun raskaasta kelistä huolimatta hoitaa tehtävänsä mallikkaasti. Loppukevennyksenä Petri kokoaa kisaviikonlopun rallikansan tyyliin:

“The race was ok but the brakes was bad. Next time lets go good thank you!”

Teksti: Jonna Simontaival, Crane Hill Racing

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross