Moottoriurheilutapahtumat 22.09.2016

Classic Motorshown 2017 teemana 70-luku – muutosten vuosikymmen

Kuva Mobilistin arkisto

Classic Motorshow, suuri suomalainen klassikkoajoneuvonäyttely järjestetään ensi keväänä jo kymmenettä kertaa. Joka kerta on näyttely ollut Lahden Messukeskuksessa, niin tulevanakin keväänä. Classic Motorshown ajankohdaksi on vakiintunut aina vappua seuraava viikonvaihde ja niinpä se nytkin järjestetään 6.-7.5.2017. Vuosittain näyttelyllä on jokin teema, johon pureudutaan syvemmin. Tällä kertaa teemana ovat 70-luvun ajoneuvot ja liikennekulttuuri Suomessa.

70-luvulla Suomi nousi rankan rakennemuutoksen jälkeen rivakasti. Maaseudulta oli kadonnut 300 000 työpaikkaa, mutta vuosikymmenen puolivälissä hyvinvointiyhteiskunnan määrätietoinen rakennus alkoi tuottaa tulosta. Aika oli samalla hedelmällinen autoistumisen nopealle kasvulle, vaikkakin oman leimansa jätti myös vuoden 1973 energiakriisi. Nyt Classic Motorshowssa paneudutaan tuon erikoisen vuosikymmenen ajoneuvokulttuuriin.

Vaurastumisen myötä hankittiin perheelle viimeistään nyt auto. Valinta osui useimmiten pikku-Fiatin tai Datsunin kaltaisiin huokeisiin ajokkeihin, mutta merkkien kirjo 70-luvulla oli valtava.

Politiikkakin muovasi ajoneuvokantaa. Valtiovalta piti kauppaa rautaisessa otteessaan määräten verotuksellisesti ja maksuaikoja säädellen millaisia ajoneuvoja hankittiin. Itä-Euroopasta tulevia merkkejä suosittiin.

Moottoripyörille vuosikymmen tarkoitti peruuttamatonta muutosta. Kun nousseen elintason myötä saatiin arkiajoneuvoon neljä pyörää ja katto päälle, muuttui moottoripyörän status kulkuvälineestä harrastamiseen. Ihmisillä oli yhtäkkiä myös vapaa-aikaa. Veromuutos “huvikäytön” mukaiseksi vuonna 1974 nosti pyörien hintaa radikaalisti.Vuonna -69 markkinoille tullut “tuuttihonda” pohjusti japanilaisten moottoripyörien suosiota. Aiemmin suositut eurooppalaiset pyörät jäivät 70-luvulla myynnissä jalkoihin, ja britit katosivat valikoimista oikeastaan kokonaan. Liikennekulttuuri oli 70-luvun alussa villiä ja vapaata.

Valtaosalla maanteistä ei ollut minkäänlaisia nopeusrajoituksia ja yleisiksi käyneet onnettomuudet koettelivat kansalaisten sietokykyä. Asiaan puuttui ajan tavan mukaan Presidentti Kekkonen, jonka vuoden 1973 Uudenvuoden puhetta pidetään liikenneturvallisuustyön käännekohtana. 70-luvulla perustettiin Liikenneturva ry, joka jatkoi aiemman TALJA ry:n liikenneturvallisuustyötä. Turvavöiden käyttöpakko etuistuimilla astui voimaan, kypäräpakko asetettiin moottoripyöräilijöille, promillerajaksi määrättiin 0,5 ja nopeusrajoitukset otettiin käyttöön.

Melkoinen vuosikymmen. Classic Motorshow esittelee tuon osin ristiriitaisenkin aikakauden ajoneuvoja ja ilmiöitä vuoden 2017 näyttelyn teemassa Lahden Messukeskuksessa 6.-7.5.2017.

Kevään 2017 osastovaraukset käyntiin
Classic Motorshown osastovaraukset käynnistyivät tänään näyttelyn verkkosivuilla. Ajoneuvoharrastekerhot saavat näyttelyssä oman toimintansa esittelyyn veloituksetonta tilaa ja näyttely onkin hyvin suosittu ajokauden avaus. Harrastekerhojen lisäksi näyttelyssä on esillä alan ammattilaisia, kädentaitajia, varustekauppiaita, asiantuntijoita… joka vuosi näyttelyn kokonaisuus tekee vaikutuksen  monipuolisuudellaan. Classic Motorshow on kaikkien klassikkoajoneuvoharrastajien tapahtuma, ajoneuvolajeista tai -genreistä riippumatta.

Lisätiedot
Terhi Heloaho, 040 6822 662, terhi.heloaho@rloevents.fi

Uusimmat

Lisää aiheesta