Moottoriurheilutapahtumat 05.05.2019

Classic Motorshow jatkoi kasvua

Kuva: Classic Motorshow tiedotus

Lahden Messukeskuksessa 5.–6.5. järjestetty suuri suomalainen klassikkoajoneuvonäyttely, Classic Motorshow, keräsi kahden päivän aikana yhteensä 19580 kävijää. Kävijämäärä on ollut nousussa viimeiset kolme vuotta.

– Kävijöidemme jättämä palaute on ollut positiivista ja saimme tuttuun tapaan kiitosta näyttelyn monipuolisuudesta. Positiivisen palautteen ja nousevan kävijämäärän johdosta Classic Motorshow saa jatkoa myös ensi vuonna, kertoo näyttelyn järjestäjä Risto Laine.

Ensi vuonna Classic Motorshow järjestetään 2.–3.5.2020, jolloin teemana on “Työn sankarit – Ajoneuvot töissä”.

Volkswagen T2 T1 Kastenwagen on Omistajien helmi 2019

Omistajien helmet on Classic Motorshown osasto, johon kuka tahansa on voinut ilmoittaa oman, vähintään 25 vuotta vanhan helmensä moposta raskaaseen kalustoon. Tänä vuonna Omistajien helmiin ilmoitettiin 54 ajoneuvoa, joista nettiäänestyksellä valikoitiin kymmenen ajoneuvoa itse näyttelyyn. Näistä kymmenestä ajoneuvosta näyttelykävijät äänestivät suosikkiaan ja tämän vuoden Omistajien helmeksi kruunattiin vm. -66 Volkwagen T2 T1 Kastenwagen.

Tämä retkeilyvarusteinen Volkkari on rovaniemeläisten Jorma ja Joni Valkaman omin käsin viimeistelty yksilö. Ennen auton ostoa isä ja poika Valkamat suostuttelivat kahden vuoden ajan sen edellistä omistajaa myymään autonsa. Kauppojen synnyttyä sitä kunnostettiin neljä vuotta ja nyt se on ensimmäistä kertaa näyttelyssä suuren kansan edessä. Kunnostusprojektissa paranneltiin muun muassa auton moottoria ja alustaa.

Valkamat saapuivat Classic Motorshowhun Rovaniemeltä ja heillä on nyt edessään 700 kilometrin matka takaisin kotiin. Matka sujuu kuitenkin hyvissä mielin Omistajien helmien voiton myötä ja huomenna on hyvä jatkaa arkea töiden parissa.

Tällä autolla on ajettu jopa Sodankylästä Saksaan ja 1970-luvulla sillä kuljettiin Keski-Eurooppaan markkinoimaan kullanhuuhdonnan MM-kisoja. Autossa on vielä vetovoimaa ja se yhä tänä päivänä kääntää ihmisten päitä ihmisten ilmoilla liikkuessaan.

Teksti: Classic Motorshow tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo