Ralli 17.10.2018

Citroën vahvisti: Lappi siirtyy ranskalaistiimiin “Tämä on minulle hieno mahdollisuus”

Janne Ferm ja Esapekka Lappi kisaavat ensi kaudella Citroenin. Kuva: väreissä. AKK/Taneli Niinimäki

Esapekka Lappi siirtyy kaudeksi 2019 Citroënin väreihin ja suomalaisen paikan Toyotalla ottaa puolestaan ranskalaistallissa kisannut britti Kris Meeke.

27-vuotias Esapekka Lappi siirtyy ensi kaudeksi Tommi Mäkisen johtamasta Toyota GAZOO WRC -tiimistä Citroën Total Abu Dhabi WRT -tallin väreihin yhdessä kartanlukijansa Janne Fermin kanssa. Suomalaiskaksikko tulee kisaamaan hallitsevan maailmanmestarin Sébastien Ogierin ja tämän kartanlukijan Julien Ingrassianin tallikavereina. Citroen vahvisti tänään tehneensä Lapin kanssa yksivuotisen sopimuksen.

– Totta kai olen iloinen siirtyessäni tiimiin ja päästessäni Sébastienin tiimikaveriksi. Tämä on minulle hieno mahdollisuus kehittyä, Lappi iloitsee.

– Opittuani paljon Jari-Matti Latvalalta viime vuonna ja Ott Tänakilta tänä vuonna, minulla on kaikki tarvitsemani ollakseni vieläkin parempi kuljettaja, mikäli saan vielä vaikutteita Sebiltäkin! Olen vakuuttunut, että autossa on paljon potentiaalia, kuten tiimissäkin, jolla on pitkä historia ja paljon kokemusta rallin MM-sarjasta. Se, että Pierre (Budar) selvästi halusi minut tiimiinsä, merkitsi myös paljon tehdessäni päätöstä. Tämä tulee olemaan hieno haaste, kun yritämme voittaa yhdessä.

Myös Citroën Racingin tiimipäällikkö Pierre Budar iloitsi saatuaan kiinnitettyä nopeaksi todetun suomalaiskuljettajan.

– Olimme hyvin kiinnostuneita saamaan kaksi kilpailukykyistä parivaljakkoa ensi kaudeksi ja Esapekan saaminen tiimiin on erinomainen uutinen! Budar hehkuttaa.

– Esapekka on lahjakas, päättäväinen ja keskittymiskykyinen. Hänellä on varmasti vielä paljon näytettävää, joten me teemme kaikkemme, että saamme hänet parhaalle mahdolliselle tasolle, jotta hän voi jatkaa upeaa nousuaan huipulle.

Kris Meeke siirtyy Lapin paikalle Toyotalle. Suomalaistallissa jatkavat Jari-Matti Latvala ja Ott Tänak.

Rallin MM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan ensi viikolla Espanjassa. Kausi 2018 päätetään Australiaan 15.-18. marraskuuta.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Esapekka Lappi

Nyt se on virallista: Meeke Toyotalle, Latvala jatkaa suomalaistallissa – Lappi Citroenille

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli