Ralli 08.05.2019

Chilen MM-ralli 2019: Etelä-Amerikan kiertueen finaali upouusissa maisemissa

Sebastien Loeb Chilen reitillä. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Vajaa kaksi viikkoa on kulunut Argentiinan MM-rallista ja rallisirkus on siirtynyt Chileen. MM-sarjassa ensimmäistä kertaa ajettava Chilen ralli on kaikille MM-sarjan kuljettajille uusi haaste. Sorapinnalla ajettava kilpailu tarjoaa kuljettajille sekoituksen MM-sarjan eri piirteitä.

Tiet Chilessä ovat hyväpintaisia ja sisältävät erilaista maisemaa vuoristoista havumetsiin. Tyynenmeren rannalla Concepcionissa keskuspaikkaa pitävässä kilpailussa tullaan näkemään myös kolme metsäerikoiskoetta, jotka ajetaan vain kerran.

Reitille ensimmäisenä Argentiinan tapaan päästetään MM-sarjaa johtava Thierry Neuville. Kaikille uudessa kilpailussa korostuvat onnistuminen ennakkotutustumisessa. Lähtöjärjestyskin näytellee jonkinlaista roolia teillä olevan irtosoran johdosta. Yllätyksien mahdollisuus kilpailussa on näin ollen iso.

Chilen MM-rallissa ajetaan 16 erikoiskoetta, joiden yhteismitta on 304,81 kilometriä. Siirtymineen koko rallin reitti on 1199,24 kilometrinen. Rallissa ei nähdä tällä kertaa seremoniallista avauserikoiskoetta suuren yleisön edessä, vaan kilpailu alkaa perjantaina kello 15.00 Suomen aikaa 17-kilometrisellä El Pinarin erikoiskokeella.

Rallin voittaja on selvillä sunnuntaina kello 19.18 Suomen aikaa alkavan Bio Bio 2:n Power Stagen päätteeksi.

Kilpailun kotisivuille tästä
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä
Kilpailun reittiaikatauluun tästä

Erikoiskokeiden määrä: 16
Erikoiskoekilometrejä: 304,81 km
Kilpailun kokonaispituus: 1199,24 km

Teksti: Neste Ralli / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli