Rallicross 14.06.2017

Brittikuljettaja Nathan Heathcote RX Academyyn

RX Academyn kauden toinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Honkajoella. Kuva: RX Academy

Brittiläinen ajaja Nathan Heathcote osallistuu tulevana viikonloppuna Honkajoella ajettavaan RX Academyn kauden toiseen osakilpailuun.

Viime vuonna Iso-Britanniassa Swift Sport Rallycross –mestaruuden voittanut Heathcote siirtyi täksi vuodeksi Brittien Rallicross-mestaruussarjan Supercar-luokkaan ja voitti debyyttikisansa huhtikuussa johtaen nyt Brittisarjaa.

20-vuotias nuorukainen aloitti uransa 13-vuotiaana kartingista ja siirtyi rallicrossin pariin vuonna 2015.

Heathcote on ensimmäinen Brittikuljettaja, joka ajaa RX Academyn väreissä.

– On upeaa saada Nathan mukaan RX Academyyn täksi viikonlopuksi, etenkin kun hän on ensimmäinen tiimimme bbittiläinen kuljettaja, iloitsee RX Academyä johtava Jussi Pinomäki.

Kauden toiseen osakilpailuun osallistuu yhteensä yhdeksän RX Academyn kuljettajaa. Samuli Vuorisalo johtaa sarjaa kauden avauksen jälkeen. Kuljettajat taistelevat pääpalkinnosta, joka on ilmainen ajopaikka kaudelle 2018 rallicrossin EM-sarjaan tai vaihtoehtoisesti merkittävää apua FIA:n rallicrossin MM-sarjan RX2-luokassa kilpailemiseen.

Nathan Heathcote Kuva: RX Academy

#55 Nathan Heathcote (GB)
Ikä: 20
Ura: Nathan Heathcote aloitti uransa kartingin parista 13-vuotiaana, jolloin hän kisasi 125cc Rotax MiniMax -luokassa. 15-vuotiaana hän nousi Junior Max -luokkaan British Super One Championship –sarjaan. Hän on myös kisannut Le Mans 24-tunnin karting kilpailussa. Vuonna 2015 Heathcote siirtyi rallicrossin pariin Swift Sport Rallycross Championship –sarjaan, jonka hän voitti vuonna 2016 ja jonka jälkeen siirtyi Supercar-luokkaan voittaen ensimmäisen kilpailunsa Citroen C4 -autolla.

Teksti: RX Academy Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

 

Rallicross: Vuorisalolle ensimmäisen RX Academyn kilpailun voitto

RX Academylla halutaan luoda rallicrossin maailmanmestareita

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross