Jäärata 15.02.2018

British Supersport -sarjassa loistanut Eemeli Lahti hurahti jäärataan ”Monen vuoden unelmasta tuli totta”

Eemeli Lahti ajoi jääradan debyyttikilpailunsa viime viikonloppuna ja sijoittui heti kolmanneksi. Kuva: Timo Palmi

Jääradan SM-kausi polkaistiin käyntiin viime viikonloppuna Seinäjoella, jossa pöydän putsasi Mika Kallio. Viivalla oli hänen lisäkseen hieno kattaus kansainvälisiä kuljettajia, joihin lukeutui myös Eemeli Lahti. Jääradalla lauantaina debytoinut nuorukainen nähdään taistelemassa jälleen tulevana sunnuntaina, kun kausi jatkuu Oriveden osakilpailulla.

Viime vuonna ratamoottoripyöräilyn Brittien Supersport-mestaruussarjassa hienoja suorituksia esittänyt Eemeli Lahti tulee kisaamaan tänä vuonna Supersport-luokan MM-sarjan Euroopan osakilpailujen yhteydessä ajettavassa FIM Europe Supersport Cupissa. Nuorukainen valmistautuu parhaillaan kesäkauteen hakemalla vauhtia jääradalta.

– Ideana jäärata on ollut aina sellainen must do -juttu ja monivuotinen unelma, mutta se on tuntunut aina tosi työllistävältä ja aikaa vievältä jutulta, Lahti taustoittaa.

– Pohjaakaan, kuten tietotaitoa tai kokemusta koko touhuun ei ikinä ole ollut. Aina on ollut vain mielessä, että tuota olisi hyvä päästä tekemään. Muutama ajokokemus vuosien varrelta Kallio Racingin pyörillä on kuitenkin vahvistanut ajatusta siitä, että se on hauskaa ja saan varmasti jujusta kiinni äkkiä.

Ja näin todella kävi. Lahti omaksui lajin nopeasti itselleen ja sijoittui Oriveden avauksessa hienosti B450-luokan kolmanneksi Viron Andre Parkin ja Riku Haapamäen jälkeen.

– Otin hyvän startin ja kaarsin ensimmäiseen mutkaan toisena heti Parkin perässä. En saanut heti ajorytmistä kiinni ja tipuin äkkiä viidenneksi. Kisan loppua kohden sain kuitenkin kiinni itseäni niskasta ja vähän ajostakin. Loppukirin ansiosta nousin kolmanneksi!

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen jääratakilpailu oli nuorukaiselle opettavainen.

– Ihan uusi kisapäivän rytmi ja tavat. Aika-ajo ja harjoitus yhdistettynä ja rajoitettuna kierrosmäärällä ajan sijaan. Ja ylipäätään uutuuden jännitys kaiken lisäksi toi lisäjännitystä päivälle. Parannettavaa jäi paljon, ja niitä asioita yritetään ensi viikonloppuna vähentää Orivedellä!

Ainoa asia, mikä Lahtea harmittaa, on se, ettei hän alkanut kilpailla jääradalla jo aiemmin.

– Vasta nyt sain tarpeellisen ja parhaan mahdollisen tuen Team Motopalvelulta, joka sai minut viimein sanomaan kyllä paleltuneille poskille ja sormille. Tosi iso kiitos mahdollisuudesta heille. Tarkoituksena on kiertää koko kausi, ja alustavasti nyt luokkana siis jr B450 ja sinä pysyn, ellei tule nousua A-luokkaan. Ensi vuonna sitten varmasti taistellaan SM-mitaleista!

Orivedellä on luvassa jälleen kovaa taistoa monessa eri luokassa. B450-luokassa Lahti saa vastaansa 33 kilpailijaa.

Oriveden SM-osakilpailun harjoitukset alkavat tulevana sunnuntaina klo 10, itse kilpailu starttaa klo 12.

Livetulospalvelu
Tulokset heti erien jälkeen täältä.
Lähtöluettelo

Kilpailupaikan osoite: Satamaranta 166, 35100 Orivesi

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Seinäjoen SM-jäärata avasi kauden vauhdikkaasti – seuraava osakilpailu jo ensi sunnuntaina

Kova kuin Kallio: Mika Kalliolle tuplavoitto jääradan SM-sarjan avauskilpailussa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata