Formula 1 03.12.2019

Bottas kiitää itsenäisyyspäivänä AKK:n Flying Finn -tunnus ralliautossaan – “Haluan tukea autourheilun nuorisotyötä, jotta menestys jatkuu tulevaisuudessakin”

Valtteri Bottas jakoi nimikirjoituksia Rovaniemellä viime tammikuussa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK.

F1-tähti Valtteri Bottas jatkaa urakointiaan myös rallimaailmassa, kun hän osallistuu 6.-8. joulukuuta Ranskassa ajettavaan Rallycircuit Cote d’Azur -kilpailuun legendaarisella Paul Ricardin radalla Marseillen itäpuolella.

Itsenäisyyspäivänä sekä perinteet että tulevaisuus ovat edustettuna useissa kansallisissa symboleissa. Suomalaisen autourheilun menestysperinteitä sekä tulevaisuuden tähtiä kuvastava Flying Finn -tunnus pääsee 6.12. kansainväliselle aitiopaikalle Bottaksen kyydissä.

Bottas teki rallidebyyttinsä vuoden 2019 tammikuussa, kun hän osallistui M-Sportin Ford Fiesta WRC -autolla Ralli SM -sarjan ensimmäiseen osakilpailuun, Arctic Lapland Rallyyn, Rovaniemellä. Bottas teki rallissa heti historiaa kilpailun kahdeksannella erikoiskokeella olemalla koko porukan nopein ja kellottamalla pohja-ajan.

Kuluvan vuoden aikana Bottas on myös testannut eri tallien WRC-autoja. Hänet nähtiin muun muassa kesällä Tommi Mäkisen Toyota-tallin Yaris WRC:n puikoissa Keski-Suomessa.

Nyt on siis vuorossa toinen virallinen rallikilpailu, johon F1-sarjan MM-pisteissä toiseksi tällä kaudella sijoittunut Bottas osallistuu. Tällä kertaa alla on Citroënin DS3 WRC -ralliauto.

Bottakselle AKK:n Flying Finn -tunnuksen kantaminen on omaehtoinen valinta ja luonteva tapa antaa julkinen tukensa ennen kaikkea suomalaisen autourheilun tulevaisuuden rakentamiselle; nuorille kyvyille ja nouseville tähdille.

– En olisi tässä asemassa ilman itse urani alkuvaiheessa saamaani tukea. Siksi on hienoa, että voin kantaa Flying Finn -tunnusta ja tukea omalta osaltani hienoa työtä suomalaisen autourheilun sekä nuorten kuljettajien eteen, jotta menestys jatkuu tulevaisuudessakin, Bottas sanoo.

Rallycircuit Cote d’Azur -kilpailussa ajetaan 120 erikoiskoekilometriä asfaltilla. Kilpailu järjestetään nyt toisen kerran ja viime vuonna se houkutteli mukaansa 210 kilpailijaa sekä 12 000 katsojaa.

Kilpailun kotisivut

Kilpailun ohjelma

Paul Ricardin radan virallisella videolla Valtteri Bottas valmistautuu uransa toiseen rallikilpailuun.

Teksti: AKK / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli