Ralli 12.09.2018

BMW-rallisarjan tiukka mestaruustaistelu jatkuu lauantaina

Kauhavalainen Anssi Valkonen starttaa Maxell-ralliin BMW-sarjan kärkikuljettajana. Kuva Marko Kyöstilä

Erittäin tasaisen BMW-rallisarjan viides osakilpailu ajetaan nyt lauantaina 15.9. Pusulan ympäristössä. Yleisen luokan mestaruudesta käyvät tiukkaa kisaa pohjanmaalaiskuljettajat Anssi Valkonen ja Veli-Matti Havelin, mutta myös Sami Grönthal omaa vielä mahdollisuudet mestaruuteen.

AL-Härmän Anssi Valkoinen voitti Orimattilassa ajetun edellisen BMW-luokan osakilpailun ja nousi samalla hallitsevan mestarin Veli-Matti Havelinin ohi piikkipaikalle.

Vuonna 2016 BMW-sarjan voittanut nurmijärveläinen Sami Grönthal on vielä mukana mestaruustaistelussa. Kuva: Marko Kyöstilä

Orimattila-rallissa Valkosen ja Laihian UA:n Havelinin väliin sijoittunut Sami Grönthal on yhteispisteissä Lappeenrannan Toni Parkkisen takana neljäntenä. Nurmijärveläinen on ajanut yhden kisan vähemmän kuin kärkikuljettajat, joten hän on vielä mukana mestaruustaistelussa, sillä kuudesta ajettavasta kisasta sarjan loppupisteisiin lasketaan kilpailijan viisi parasta suoritusta.

Historic Rally Trophy -osakilpailuna ajettavaan Maxell-ralliin starttaa 15.9. kello 12 alkaen Pusulan koulun pihalta noin 140 kilpailijaparia. Kuuden erikoiskokeen yhteispituus on noin 64 kilometriä.

BMW-rallisarjan hallitseva mestari Veli-Matti Havelin on neljän kisan jälkeen pisteissä toisena. Kuva: Marko Kyöstilä

Maxell-ralliin osallistuvat yhdeksän BMW-luokan autokuntaa ajavat numeroilla 79-88 käännetyssä paremmuusjärjestyksessä, eli Anssi Valkosen numero on 88, Veli-Matti Havelinin 87 ja Sami Grönthalin 85.

BMW Xtreme Rally -sarjan päätösosakilpailu ajetaan 13.10. Urjalassa.

Teksti: Pekka Virtanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli