Ralli 09.10.2019

BMW-rallisarja ratkeaa lauantaina Rantarallissa

Molemmissa kesän osakilpailuissa BMW-merkkiluokan voittanut Jaakko Lavio on ajamassa BMW-rallisarjan mestariksi. Kuva: Marko Kyöstilä

Kuudesta osakilpailusta muodostuvan BMW-rallisarjan mestaruudessa on vahvimmin kiinni jämsäläinen Jaakko Lavio.

Tasavahvoilla BMW-autoilla ajettava rallin merkkimestaruussarja on osoittanut tälläkin kaudella tasaisuutensa, eikä mestarista ole vielä viiden osakilpailun jälkeen täyttä varmuutta. Sarjan mitalistit selviävät nyt lauantaina 12.10. Mynämäen ympäristössä ajettavassa kuuden erikoiskokeen Rantarallissa.

Parhaat mahdollisuudet BMW-mestaruuteen on Jämsän Äihien parilla Jaakko Lavio – Henry Äyräväinen. Lavio on voittanut molemmat kesällä ajetut osakilpailut, mutta hän tarvitsee Rantarallista vähintään seitsemännen sijan juhliakseen mestaruutta, jos pisteissä toisena oleva Sami Laurila voittaa päätösosakilpailun. Myös pisteissä kolmantena oleva Hannu Hokkanen omaa pienoiset mestaruusmahdollisuudet.

Pietarsaarelainen Sami Laurila voitti tammikuussa Savonlinnassa ajetun sarja-avauksen ja oli maaliskuussa Lapualla toinen. AL-Kangasniemen Hannu Hokkanen on ajanut avausosakilpailun keskeytyksen jälkeen neljä nelossijaa. Kaikilla mestariehdokkailla on pisteet neljästä kisasta, kun sarjan loppupisteisiin lasketaan kilpailijan viisi parasta suoritusta.

Lapuan Anssi Luoma-aho on jo BMW-rallisarjan varma seniorimestari, mutta sarjan juniorimestaruus ratkeaa vasta päätöskisassa.

BMW Ralli -sarjan päätösosakilpailuun starttaa peräti 15 kilpailijaparia, ja mukana on myös muutama sarjan ensikertalainen. BMW-kuljettajat lähtevät matkaan käännetyssä paremmuusjärjestyksessä numeroilla 105-119, joten Jaakko Lavion numero on 119, Sami Laurilan 118 ja Hannu Hokkasen 117.

Teksti: Pekka Virtanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli