Ralli 06.10.2017

BMW-rallisarja päätökseen Rantarallissa lauantaina

B-juniori Jere Ämmälä on vahvasti kiinni BMW-merkkiluokan yleiskilpailun hopeatilassa. Kuva: Marko Kyöstilä

Tälle vuodelle uudistuneen BMW Xtreme Rally -sarjan päätösosakilpailu ajetaan nyt lauantaina 7.10. Mynämäen ympäristössä. Mvalkama.fi Rantaralliin starttaa 13 BMW-merkkiluokan kuljettajaa.

Laihian UA:n Veli-Matti Havelin varmisti BMW Xtreme Rallyn yleisen luokan mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa, joten hän ei ole mukana päätösosakilpailussa. Havelinin kakkosohjaaja Lasse Hirvijärvi ei kuitenkaan jätä Mynämäen kilpailua väliin, sillä kakkosohjaajien mestari ajaa kauden päätteeksi kauden ensimmäisen BMW-sarjan osakilpailun. Pohjanmaalainen ajaa BMW-luokkalaisen kärjessä numerolla 77.

Sarjan kesäkauden avanneen Perniön osakilpailun voittanut ja Pohjanmaa-rallissa Havelinin jälkeen toiseksi sijoittunut B-juniori Jere Ämmälä on lähes varma B-juniorien mestari. Numerolla 87 ajava Raision UA:n kuljettaja on vahva ehdokas myös yleisen luokan hopeamitalistiksi.

A-juniorien mestaruudesta kamppailevat Ahveniston AU:n Juha Metsä-Mattila ja Vaasan UA:n Joni Nieminen.

Naantalin Seudun UA:n järjestämä mvalkama.fi Rantaralli on myös Historic Rally Trophy -sarjan päätöskilpailu. Rallin kilpailukeskus on Mynämäen lukiolla, ja ensimmäiset ralliautot lähtevät reitille kello 10. Rantarallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 65 kilometriä.

Lisätietoa BMW Xtreme Rally -sarjasta:
www.xtremerally.fi
facebook.com/bmwxtremerally

Teksti: Pekka Virtanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli