Ralli 31.05.2019

BMW Ralli -sarjan kesäkauteen Riku Kosken johdolla

Talvikauden osakilpailuvoittoon päättänyt AL-Härmän Riku Koski johtaa kolmen osakilpailun jälkeen BMW Ralli -sarjaa. Kuva: Marko Kyöstilä

AL-Härmän Riku Koski on tullut ryminällä BMW Ralli -sarjaan, sillä junioriluokiteltu kortesjärveläinen johtaa talvikauden jälkeen koko BMW-merkkisarjaa.

Rallin BMW-sarja on osoittanut taas tasaisuutensa, sillä kaikissa kolmessa talviosakilpailussa nähtiin eri voittaja.

Savonlinnassa tammikuussa ajetussa sarja-avauksessa pitivät parasta vauhtia BMW-merkkiluokan konkarit. Ykköseksi ajoi AL-Härmän Sami Laurila, jolle BMW-luokassa viime kaudella hopealle sijoittunut Lappeenrannan Toni Parkkinen hävisi 34,7 sekuntia. Viime kauden päätteeksi ensimmäisen BMW-kisansa ajanut ja sen myös voittanut Jämsän Jaakko Lavio oli Seurahuone-rallissa kolmas.

Laukaassa helmikuussa ajettua Peurunka-rallia isännöi seniorikuljettaja Lasse Hirvijärvi. Lavio hävisi EPUA:n kuljettajalle reilut kymmenen sekuntia. Avauskisassa neljänneksi ajanut Riku Koski oli toisessa BMW-rallissaan kolmas.

Talvikauden päätteeksi ajetussa Lapua-rallissa Riku Koski otti kartturinsa Matias Vistinmäen kanssa ensimmäisen voittonsa. Sami Laurila kävi tiukan kisan kakkospaikasta Toni Parkkisen kanssa.

Loimaan, Oripään ja Pöytyän kunnissa 8.6. ajettavaan Raision Urheiluautoilijoiden Kaasujalka-ralliin lähdetään Riku Kosken johtaessa paitsi BMW-sarjan junioreita myös yleistä luokkaa. 57 pistettä keränneen Kosken takana on kakkosena Sami Laurila (43 pistettä) ennen 38 pisteessä olevia Toni Parkkista ja Jaakko Laviota. Yli tusina kuljettajaa keränneen sarjan seniorikilpailua johtaa Lapuan UA:n Anssi Luoma-aho.

Kaasujalka-rallin keskuspaikka on Oripään lentokenttä ja kahdeksan erikoiskokeen yhteispituus reilut 80 kilometriä. BMW Ralli -sarjan 12 autokuntaa ajavat numeroilla 69–80 käännetyssä paremmuusjärjestyksessä, eli Riku Kosken numero on 80 ja Sami Laurilan 79.

BMW Ralli -sarjassa ajetaan Kaasujalka-rallin jälkeen vielä syksyllä Urjalan ja Naantalin osakilpailut.

BMW Rallissa hyvä henki

– Ajoin aikaisemmin enimmäkseen rallisprinttejä Toyota Starletilla ja Corolla GT:llä. Myös muutaman rallin ajoin noilla autoilla, mutta menestyksestä ei kannata puhua. Aloitin BMW-sarjan tällä kaudella, koska mielestäni sarjan idea on tosi hyvä, kun kukaan ei saa etumatkaa kaluston puolesta. Kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin monessa muussa sarjassa, ja autot ovat muihin luokkiin verrattuna myös kestäviä ja kilpailukykyisiä. Sarjaan oli helppo lähteä, kun sai paljon vinkkejä kavereilta ja tunnelma muiden kilpailijoiden kanssa on rento, summaa Riku Koski BMW Ralli -sarjan etuja.

Kosken tapaan sarjan tulokaskuljettajiin kuuluvat Jaakko Lavio ja junioreissa talvikauden jälkeen toisena oleva EPUA:n Tero Pellinen jakavat sarjajohtajan näkemykset, että BMW Ralli on kustannuksiltaan edullinen ja helppo luokka ajaa rallia.

– Ajoin viime syksynä ensimmäisen rallini, joten tavoitteena on tietysti lähinnä pääsy kisoissa maaliin – ja siinä onnistuinkin talvella joka kerta. BMW Ralli on edullinen luokka ja porukka rentoa, kehuu nurmolainen Pellinen.

Teksti: Pekka Virtanen / BMW Ralli -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli