14.02.2018

Yläkoululaisten blogi: Motocrossin yläkoululeiritys oli kivaa vaihtelua normaaliin treeniarkeen

Yhteensä 13 motocrossnuorta osallistui Vierumäellä viisipäiväiseen motocrossleiriin, joka oli osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman valtakunnallista yläkoululeiritystä. Kuva: Marko Avikainen

28.1.-1.2.2018 oli ensimmäinen motocrossin yläkoululeiritys Vierumäen urheiluopistolla. Lajivalmentajana toimi Marko Tarkkala ja fysiikkavalmennuksesta vastasi AMK:n opiskelijat.

Lajiharjoituksissa harjoittelimme kurviajotekniikkaa, tehokkaasti jarruttamista, kytkin- ja kaasukontrollia sekä kävimme läpi pyörän säätöjä. Fysiikkaharjoituksissa harjoittelimme liikkuvuutta sekä painonnostotekniikoita.  Lisäksi tiistaina teimme kuntotestit. Testit sisälsivät lihaskuntotestin, pyöräilyergometrin sekä 30 metrin juoksun.

Leiriläisten päiväohjelmaan Vierumäellä kuului muun muassa fysiikkaharjoittelua. Kuva: Marko Avikainen

Leirillä on myös opiskeltu 1,5 tuntia joka päivä sekä kuunneltu elämäntaitoluentoja. Vapaa-aika on vietetty kavereiden kanssa hengailemalla.

Leirillä oli todella mukavaa ja oli  kivaa vaihtelua normaaliin treeniarkeen. Kiitokset Marko Tarkkalalle ajovalmennuksesta, Marko Avikaiselle pyörien säilyttämisestä hallilla ja kaikille, jotka on ollut järjestämässä leiriä.

Kirjoittajat: Vilma Jarkkola, Vilma Forsgren, Noora Uro ja Rasmus Tuominen

Vilma, Vilma, Noora ja Rasmus

Silja Ruusunen Riihimäen Yhteiskoulusta, Noora Uro Vehkojan peruskoulusta, Vilma Forsgren Tiirismaan peruskoulusta, Vilma Jarkkola Pornaisten yhteiskoulusta sekä Rasmus Tuominen Parolan yhteiskoulusta ottivat osaa historian ensimmäiselle motocrossin yläkoululeiritykselle, joka järjestettiin Vierumäellä.

Tutustu kirjoittajaan