01.05.2018

Veera Virtasen blogi: Matkalla World Cup -kisoihin

Veera Virtanen on valmis kisaamaan World Cup -pisteistä kotiyleisönsä edessä. Kuva: Veera Virtasen Tiedotus

Tämä talvi on minulle ensimmäinen snowcrossin parissa. Tiesin tälle tielle lähtiessäni sen olevan haastava, ajoharjoitustunteja tarvittaisiin paljon ja kaiken pohja olisi hyvä fyysinen kunto. No täytyy tunnustaa tämän talven ja siihen valmistautumisen menneen aivan pieleen. Viimeisimpänä alkutalven työrupeama vei kuskista loputkin mehut, ja ajotunnit jäivät todella vähiin.

Tieto siitä, että snowcrossin naisten World Cup -kilpailut järjestettäisiin Suomessa tuli suhteellisen myöhään. Mietin ensin, onko mitään järkeä ilmoittautua näin pienellä ajokokemuksella. Vastassa olisi kuitenkin maailman huippuja naisia naapurimaista. Lopulta päätin, ettei minulla olisi mitään hävittävääkään ja päätin lähteä viivalle hakemaan kokemusta tästä kovasta kisasta.

Olen kiertänyt tämän talven kilpailut, sillä periaatteella, että teen itselleni pohjaa ensi talveksi. Kai tämäkin kilpailu on laskettava samaan kategoriaan, tavoite on lähteä parantamaan omaa ajoa ja ettei olla viimeisiä. On oikeastaan hieman hassu tunne vain päättää lähteä kilpailuun, kartingurani aikana paikasta World Cupissa sai taistella kynsin ja hampain. Henkilökohtaisesti olen hieman pettynyt, etteivät kaikki suomalaisnaiset lähteneet viivalle. Mielestäni on aina kunnia-asia päästä edustamaan maataan.

Miten olen valmistautunut? En oikeastaan ole valmistautunut sen erikoisemmin juuri kyseiseen kilpailuun. Olen aloittanut valmistautumisen ensi talveen kaksi kuukautta sitten. Tein sopimuksen personal trainer Jatta Sipola & Easy Fit Rovaniemen kanssa ja rakennamme pohjaa ensi talvelle. Totta kai olemme treenatessa ottaneet huomioon myös World Cup -kilpailun ja Jatta vetää minulle vielä valmistavan treeniin keskiviikkona ennen kisoja. Olen myös pikkuhiljaa opetellut syömään niin kuin kunnon urheilija. Jopa nämä myöhään aloitetut muutokset ovat helpottaneet lopputalven ajamista. Ja odotan innolla mitä saadaan aikaan, kun ensi kaudella pohjatyöt on tehty. Torstaina vuorossa on vielä kroppaa herättelevä lenkki ja tankkailua. Kelkka käydään läpi ja tehdään perustarkistukset, pakataan auto ja torstaina töiden jälkeen kohti Leviä.

Pitäkäähän kaikki peukut pystyssä meille suomalaisille ja tulkaa paikan päälle kannustamaan!

– Veera

Veera Virtanen

Syntynyt: 26.1.1989 Turussa
Asuu: Turku / Rovaniemi
Edustaa: Lapin Moottorikelkkailijat
Ajanut kilpaa: 16 vuotta autolla / 3 vuotta kelkalla
Harrastukset: Kuntosali, Salibandy ja koirat Waldo, Wilma sekä Walma.
Kuljettajana: Periksiantamaton, fiksu ja itsekriittinen
Idolit: Isä Tapio Virtanen, Kimi Räikkönen ja Michael Schumacher

Tutustu kirjoittajaan