21.12.2017

Henrik Frankin blogi: Tulevaisuuden Tähti ja AKK Driver Academy tukevat autourheilijan urapolkua

Juuso Nordgren on hyvä esimerkki siitä, miten AKK Drivers Academy on auttanut häntä ralliuralla. Kuva: Nita Korhonen

Ralliautoilussa kelpaa kehittyä – nuorelle urheilijalle on pedattu valmis urapolku

Kotimaisella rallikansalla kautta linjan oli vielä jokunen vuosi sitten suuri huoli siitä, löytyykö vankan ja historian saatossa yhden maailman menestyksekkäimmän rallikulttuurin jatkajia aivan lajin terävimmälle huipulle. Huoli tästä oli läsnä myös lajiliitto AKK:n toimijoilla, joten yhtenä lääkkeenä tähän lähti rallin silloinen lajiryhmä luomaan mahdollisuutta nuorille, alle 18-vuotiaille kuljettajille lähteä mukaan rallin maailmaan – luomaan urapolkua kohti vähintään kansallista-, mutta myös mahdollisesti kohti kansainvälistä lajihuippua. Tällöin elettiin vuotta 2013. Nyt neljä vuotta myöhemmin voidaan todeta, että tuolloin tehtiin yksi iso merkittävimmistä päätöksistä lajin kotimaisessa lähihistoriassa, joka heijastelee tuloksia jo nyt, mutta varmasti entistä vahvemmin tulevaisuudessa.

Ralliin luotiin oma luokka nuorille kuljettajille, jotka voivat aloittaa kilpailemisen rallissa jo sen vuoden alusta, jolloin kilpailija täyttää 15-vuotta. Kilpailukalustona nuorilla toimii kotimaisten sääntöjen mukaiset V1600-luokan autot, jotka vastaavat hyvin pitkälti normaaleita tieliikennekäytössä olevaa autoa, toki huomioiden rallin tarkat turvavarustesäännöt. Autot ovat varsin tasaväkisiä merkistä ja mallista riippumatta, ja myös varsin kustannustehokkaita. Tämä antaa nuorille hyvän pohjan kehittää taitojaan tasaväkisessä kilpailu-ympäristössä. Samalla kun nuorten kuljettajien mahdollisuus ralli-autoiluun luotiin, syntyi myös ralli-autoiluun entistä selkeämpi ja helposti havainnollistettava urheilijan urapolku.

Kaudella 2018 nuorille myönnettiin oma SM-arvo, joka luo ensimmäisen askeleen urapolun edistämiselle. Tämän jälkeen sarjajärjestelmä tarjoaa rallin Suomen Juniorimestaruussarjan, jossa juniori-lisenssiluokan kuljettajat pääsevät ajamaan omasta suomenmestaruudestaan. Tämän sarjan jälkeen luontainen jatkumo on Ralli SM -sarja, joka avaa kuljettajille ensimmäiset mahdollisuudet lähteä tavoittelemaan kansainvälistä läpimurtoa. Ralli SM-sarjan neljästä luokasta 2-vetosilla FIA-luokitelluilla R2-autoilla kilpailtava SM-3 luokka on muodostunut ennen kaikkea nuorten, urallaan etenevien kuljettajien taistelukentäksi.

Hyvällä omallatunnolla voidaan todeta, että kotimainen R2-autoilla ajettava luokka on täysin vertailukelpoinen kilpailutasoltaan minkä tahansa maan vastaavan luokan kanssa. Tästä ehkä konkreettisin osoitus on vuosittain kyseisen luokan menestyjille luotu mahdollisuus taistella AKK:n ylläpitämästä Tulevaisuuden Tähti-kilpailusta, jossa luokan alle 25-vuotiaille top 5 -kilpailijoille annetaan mahdollisuus mitellä täysiverisestä ja kustannuksiltaan katetusta mahdollisuudesta päästä Suomen MM-ralliin mittaamaan tasoaan junioreiden MM-sarjan kuljettajia vastaan. Nyt neljänä vuotena toteutettu kilpailu on osoittanut, että vuosittain kotimaisesta SM-sarjasta MM-tasolle nousseet kuljettajat ovat pystyneet haastamaan täysin tuon luokan vakiokiertäjät ja sitä kautta saavuttaneet menestystä ja jatko-edellytyksiä tulevaisuuden kilpailu-uralleen.

Tulevaisuuden Tähti ja AKK Driver Academy tukevat autourheilijan urapolkua

Näin uuden kauden kynnyksellä ja hiljattain julkaistujen merkittävien kotimaisten ralliuutisten perusteella voidaan ottaa selkeimmäksi ja näkyvimmäksi esimerkiksi rallin kotimaisen urapolun toimivuudesta Skodan kanssa virallisen tehdassopimuksen allekirjoittanut Juuso Nordgren. Juuso oli ensimmäisiä nuorten luokan kuljettajia kaudella 2014, kun luokka otti ensimmäisiä askeleitaan kansallisessa rallikulttuurissa. Tämän jälkeen tie vei seuraavalle kaudelle rallin Suomen Juniorimestaruussarjan voittoon ja sitä kautta rallin SM3-luokkaan. Menestys SM-sarjassa avasi ovet jo samana vuonna MM-tasolle Tulevaisuuden Tähti -tittelin myötä, ja vahva esitys Neste Rallissa mahdollisti siirtymisen kaudelle 2017 R5-luokan kilpailukalustoon ja SM1-luokkaan kilpailemaan kansallisella huipputasolla.

Menestys ja vahvat näytöt puolestaan avasivat mahdollisuudet viralliseen tehdassopimukseen kaudelle 2018. Aikaa tämän urapolun läpikäyntiin kului neljä vuotta, eli voidaan hyvin perustellusti todeta tuo mainittu polku toimivaksi, urallaan eteenpäin kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti tähtäävälle urheilijalle.

Yksi tärkeä tekijä nuoren urheilijan uran rakennuksessa on oikeanlainen valmennus. AKK:n Driver Academy tarjoaa kotimaassa nuorille lupaaville urheilijoille ammattimaista valmennusta jo nuoresta iästä alkaen. Myös tämä tukee ajattelua systemaattisesta nuoren urheilijan urapolun rakentamisesta. AKK:n pitkäjänteinen ja täysipainoinen valmennustoiminta antaa urheilijalle kuvan kokonaisvaltaisesta urheilija-elämästä matkan varrella niin kansalliselle kuin kansainväliselle huipulle. Onhan kotimainen valmennustoiminta saanut tunnustusta ihan maailmanlaajuisesti ja myös kiitosta valmennuksen kautta huipuille päätyneiltä urheilijoilta, viimeisimpänä muun muassa Suomen MM-rallin voittaneelta Esapekka Lapilta. Valmennuksen roolia tutkittaessa voidaan todeta että esimerkiksi kaudella 2018 Rallin MM-sarjassa esiintyvistä kuljettajista suurin osa on uransa varrella olleet mukana AKK:n valmennusryhmässä.

Mikään menestys ei toki toteudu automaatiolla, vaan vaatii sitoutuneisuutta, nöyryyttä sekä kunnianhimoa urheilijalta. Tähän toki tulee myös huomioida autourheilun vankka realiteetti, eli myös taloudelliset taustat pitää urheilijalla olla riittävällä tasolla mitä lähemmäs lajin kansallista ja ennen kaikkea kansainvälistä huippua kivutaan. Tämä realiteetti on kuitenkin pyritty sääntöteknisesti huomioimaan sieltä ihan nuoren urheilijan alusta lähtien. AKK haluaa tarjota jatkossakin mahdollisimman monelle kuljettajalle alustan oman urheilijapolun rakentamiselle rallin maailmassa, jo nuoresta iästä lähtien.

Suomen rallikulttuuri on jopa maailmanlaajuisesti uniikkia. Sen jatkuminen vahvana nojaa perusharrastamisen lisäksi vahvasti kansallisiin ja kansainvälisiin menestyjiin. Onhan tiedostettua ihan läpi urheilukentän, että meillä Suomessa arvostetaan ja seurataan todella tiiviisti eri lajien huippuja. Näin ollen on tärkeää, että pohjatyö lajin parissa tehdään niin hyvin, aivan ruohonjuuritasolta alkaen, että edellytykset maailmanvalloitukseen on olemassa. Uskon, että saamme nauttia kaudella 2018 ja pitkälle sen jälkeen uusista rallin sankaritarinoista, joita nuoret urheilijamme tulevat kaikille kotimaisille rallifaneille esittelemään.

– Henrik

Henrik Frank

Kirjoittaja on AKK:n rallin lajipäällikkö ja Neste Rallin kilpailusihteeri.

Tutustu kirjoittajaan