14.09.2017

Toomas Heikkisen blogi: Suomen moottoriurheilu tarvitsee KymiRingin

Toomas Heikkinen. Kuva: EKS RX

Yksi suomalaisen moottoriurheilun viime aikojen positiivisimmista uutisista on ollut tieto KymiRingin moottoriradan valmistumisesta. Sitä voisi nimittää myös yksiselitteisesti positiivisimmaksi uutiseksi, mutta halusin jättää tilaa ja arvoa myös suomalaisten moottoriurheilijoiden saavutuksille maailman radoilla.

En voi olla vertaamatta KymiRingiä legendaarisen Curt Lincolnin Vantaalle 1960-luvun puolivälissä rakennuttamaan ja alussa myös omistamaan Keimolan rataan. Keimola toi Suomeen lukuisia ulkomaisia huippukuljettajia, kuten esimerkiksi Lincolnin ennen aikojaan kuolleen vävyn Jochen Rindtin, Jim Clarkin, Graham Hillin ja Jack Brabhamin (myönnän, että kopioin nimet Wikipediasta).

Paljon ulkomaisia esimerkkejä tärkeämpää roolia Keimola näytteli kuitenkin areenana, jolla tulevat suomalaiset mestarit eli Keke Rosberg, Jyrki Järvilehto, Mika Häkkinen ja Mika Salo ottivat ensiaskeleita urallaan. Jos meillä ei ole kansainväliset mitat täyttäviä harjoituspaikkoja, ei ole myöskään kansainvälisen tason mestareita.

Keimolan taru loppui erinäisistä syistä vuoteen 1978. Olen kuullut autourheiluystäviltäni kiehtovia tarinoita metsän hautaamasta mekasta, joka lopulta tuhottiin ajokelvottomaksi. Nykyään Keimolan kulta-ajasta on muistuttamassa enää keskelle uutta Keimolanmäen asuinaluetta pystyyn jätetty valvontatorni.

KymiRing 27.7.2017. Pääsuora. Kuva: Ari Ollikainen

KymiRingiä ja Keimolaa yhdistää myös oma lajini rallicross. Keimolassa ajettiin kaikkiaan kuusi EM-osakilpailua, mutta yhtään suomalaista voittajaa siellä ei nähty. Ratapuolella juhli sen sijaan juuri edesmennyt Leo Kinnunen. Olen antanut itseni ymmärtää, että monipuolinen Kinnunen olisi niin halutessaan voinut nousta mestariksi myös rallicrossissa.

KymiRing on tehnyt sopimuksen ratamoottoripyöräilyn MotoGP-osakilpailun järjestämisestä Suomessa ainakin vuosina 2019-2023. Myös rallicrossiväki odottaa, että lajimme MM-sarja voisi palata uuden radan myötä Suomeen heti 2020-luvun alussa. Jos ja kun noin käy, lupaan tehdä parhaani sen eteen, että Keimolan häpeä voittajien kotimaan kanssa ei enää toistu.

Suomi ja Kouvola olivat mukana, kun rallicrossissa ajettiin ensimmäinen MM-kausi vuonna 2014. Kova sade ja erityisesti hiekkapohjainen varikko olivat varmasti ainakin osasyynä siihen, että ensimmäinen kerta jäi samalla viimeiseksi. Muitakin syitä toki on, ahneudestakin puhuttiin, mutta niihin meillä kuljettajilla ei ollut mitään osuutta, kuten ei tietysti huonoihin säihinkään.

Suomen moottoriurheilu tarvitsee KymiRingin kaltaisen moottoriradan, joka tarjoaa mahdollisuuden MM-tason kilpailujen järjestämiseen useammassa lajissa. Tärkeämpänä näen kuitenkin edelleen sen, että kansainväliset mitat täyttävä rata tarjoaa ponnistuslaudan tulevaisuuden jarnosaarisille, mikahäkkisille ja myös topiheikkisille.

– Toomas “Topi” Heikkinen

Toomas Heikkinen

26-vuotias Toomas Heikkinen on vuoden 2014 rallicrossin MM-hopeamitalisti. Tällä kaudella hän kisaa EKS RX -tiimissä.

Tutustu kirjoittajaan