04.12.2017

Tomi Tanin blogi: Jääspeedway-kausi avattu

Tomi Tanin pyörä on valmiina tulevaan jääspeedway-kauteen. Kuva: Tomi Tanin tiedotus

Syksy oli ja meni, jäätä vaan ei näy Suomessa näy. Lähdin perjantaina kohti Ruotsia, jonne paikalliset harrastajat olivat saaneet radan avattua. Mekaanikoksi reissulle sain Oulusta Aakon Erkki, jonka kanssa jatkettiin matkaa kohti Strömsundia.

Ensimmäinen ajopäivä meni vanhalla moottorilla ajaessa, eli suomeksi sanoen vauhtia hakiessa ja paikkoja totutellessa tulevaa varten. Paikalla olivat saapuneet myös Jimmy Flodin, Niklas Svensson, Martin Haarahiltunen ja Simon Reitsma tiimeineen. Kesällä ja syksyllä täysin läpikäyty pyörä osoittautui heti kättelyssä toimivaksi, vauhdin kanssa on alkuun tietysti niin ja näin, mutta viikonlopun aikana saatiin pyörä säädettyä hyvään iskuun. Keväällä ja kesän aikana moottorispesialisti Klaus Lausch laittoi molemmat koneet iskuun ja ajettavuudeltaan samanlaisiksi.

Tästä on hyvä jatkaa, toivottavasti saadaan pakkasta suomenkin puolelle ja varsinkin ratoja harjoittelua varten. Tammikuun alussa päätavoite on tietenkin MM-karsinnat, jotka ajetaan Ylitorniolla ja Strömsundissa samaan aikaa 13. tammikuuta. Paikkoja MM-sarjaan on jaossa karsinnoissa 6 per kilpailu. Siinäpä sitä on tavoitetta yhdelle miehelle. Kovaa on mentävä…

– Tomi

Tomi Tani

Seura: Kuopion Moottorikerho
Asuinpaikka: Tuusjärvi
Ikä: 45

Saavutukset jääspeedwayssä:

2011 Kilpaileminen alkoi. Ensimmäinen kilpailu SM-finaali Hyvinkäällä. Karsinnasta semifinaaleihin, loppusijoitus 7:s.

2012 Allsvenskan-sarja Ruotsissa. SM-sarjassa hopeaa. EM-sarjassa 16:s, PM-sarjassa 7:s.

2013 Allsvenskan-sarja Ruotsissa. SM-sarjassa hopeaa. PM-sarjassa 7:s. EM-sarjassa 10:s. Kansainvälinen Roelof Thjis Pokal kuudes ja Joukkue MM -kilpailussa 7:s.

2014 Ruotsin Elitserien-sarjan joukkuepronssi. SM-sarjassa neljäs. Joukkue MM -kilpailussa pronssia. Henkilökohtaisessa MM-sarjassa kuusi kilpailua ja sija kahdeksan. Loppusijoitus 19:s.

2015 Ruotsin Elitserien-sarjan joukkue-pronssi. EM-sarjassa 10:s. Joukkue MM:ssä kuudes.

2016 Välivuosi kilpailemisesta, mekaanikon hommia.

2017 SM 4:s sija, Joukkue-MM 6:s sija, Ruotsin liigajoukkue 3:s sija, Roelof Thijs Cup 9/10-sija.

Tutustu kirjoittajaan