08.10.2019

Timo Erosen blogi: Jääspeedwaykausi 2020 tekee tuloaan

Tomi Tanin tekemät, todella hyvät ja arvostetut kisarenkaat. Kuva: Timo Eronen

”Tulevaa kautta odotetaan tosi paljon kun nyt näyttäisi tulevan enemmänkin nuorempia kuljettajia lajin pariin, mikä on lajin kehittymisen kannalta välttämätöntä. Ja aika normaalilla kaavalla pyritään kausi käynnistämään, itsenäisyyspäivän aikaan ajettavalla leirillä, mikä tulee suuntautumaan Ylitorniolle ja sen jälkeen alkaa jo ainakin Ruotsin sarja, jonne on aika paljon suomalaisia kuljettajia menossa hakemaan kilpailukokemusta ennen MM-karsintoja jotka ajetaan Kauhajoella ja Örnskölsvikissä 11.1.2020. Tulevana talvena EM-finaali ajetaan Puolassa, mikä on mukavaa vaihtelua. PM-finaali ajetaan Varkaudessa, mikä on loistavaa että saadaan lisää maineikkaita ratoja järjestämään jääspeedwaykilpailuja. SM-finaali ajetaan puolestaan Kauhajoella. SM-karsinnalle etsitään järjestäjää, samoin jos saataisiin jokunen kansallinen kilpailukin aikaiseksi, niin olisi huikean hyvä asia. Muutamia yhteydenottoja on jo kyllä tullutkin liittyen noihin jälkimmäisiin kilpailuihin. Eli odotetaan talven tuloa mielenkiinnolla ja toivotaan kisarikasta ja menestyksekästä kilvanajo talvea” – lajivastaava Janne Vilponen ennakoi kauden 2020 tunnelmista.

Kuljettajarintamalla on tapahtunut muutoksia viime kauteen verrattuna, Tomi Tani päätti uransa keväällä Heerenveenissä, myi kaluston Mikko Jetsoselle ja siirtyi samalla hänen mekaanikokseen. Tani on hankkinut meriittejä hyvänä renkaanvalmistajana, tänäkin syksynä Tuusjärven autotallista on valmistunut jo reilun tusinan verran pitkäpiikkisiä kilparenkaita. Renkaan tekeminen on varsinaista taidetta ja aikaa vievää puuhaa, eturenkaan tekeminen ottaa 10 tuntia, takarengas tuplat eli 20 tuntia kappaleelta.  Jetsonen on ilmoittanut tavoitteet kaudelle 2020 maltillisesti, pääsy SM-finaaliin, kilpailuja Ruotsin liigassa Bollnäsin joukkueessa ja mahdolliset edustustehtävät.

Viime talvena debyytin tehnyt Tampereen Atte Suolammi on hankkinut itselleen valmiin ja kilpailukykyisen kaluston Venäjältä. Atte pääsee kaudella 2020 ensimmäistä kertaa mukaan kilpailuihin, koska hän täyttää 16 maaliskuun aikana. Tampereen nuorukainen hakee vauhtia ja varmuutta harjoitusleiriltä Venäjältä, joulukuun alkupuolella.

Viime keväänä hienosti Roelof Thijs Cupissa kolmanneksi ajanut Oulun Matti Isoaho keskittyy tulevalla kaudella pääasiassa kotimaan kilpailuihin, Ruotsin liiga jää tulevalla kaudella väliin.

Länsirannikon miehet, Mats Järf ja Christer Biskop aikovat panostaa ajamiseen enemmän kuin edellisenä kautena. Viime vuonna Christer Biskop ajoi todella hienon MM-karsinnan ja SM-finaalista tuli pronssia. Järf ajoi edellisellä kaudella kuudennen henkilökohtaisen Suomen mestaruuden, joten varmaa on se, että kun nämä herrat tulevat ritsoille, tunnelma tiivistyy astetta kovemmaksi.

Kuopion ikinuori Timo ”Tiri” Kankkunen jatkaa edelleenkin, omien sanojensa mukaan ” nuorempien härnäämistä”. Hänen tavaramerkikseen tullut, kallistetulla moottorilla ollut VT-Jawa on siirretty eläkkeelle, uudenmallisen pystymoottorisen kaluston myötä. Kuopion mies ajaa edelleenkin ”tääsillä” ja näyttää samalla, yleensä takalokaria nuoremmilleen.

Nyt on siis hyvä aika ottaa kynä ja merkata kalenteriin ainakin seuraavat kilpailut:

MM-karsinta, Kauhajoki ja Örnsköldvik, 11.1.2020
SM-finaali, Kauhajoki, päivämäärä avoin
PM-finaali, Varkaus, päivämäärä avoin
EM-finaali, 21- 22.3.2020, Tomaszów Mazowiecki, Puola
Joukkue- MM, 29.2 -1.3.2020, Berliini, Saksa.

Jääspeedway kausi 2020 tekee siis tuloaan, kansallisia kilpailuja tarvittaisiin kipeästi lisää lajin pysymisen kannalta. Nyt moottorikerhot, herätys, ottakaa koppi ja järjestäkää kilpailu. Lajin ympärillä on ihmisiä jotka osallistuvat takuulla talkoisiin, ei anneta lajin vaipua unholaan. Vanha ja edelleenkin paikkansa pitävä sanonta kuuluu: Jääspeedway on parasta paikan päällä.

Terv, Timo Eronen

Timo Eronen

Seurat: Pohjois-Karjalan Moottorikerho ( P-KMK) ja SVKMK

Kirjoittaja on ratalajien harrastaja toimitsijan tai valokuvaajan rooleissa. Jääspeedway on lähinnä miehen sydäntä ja hän toimii muun muassa kahden jääspeedway-tiimin tiedottajana. Timo on innokas moottoriuheilun historian tallentaja ja Veteraanimoottoripyöräklubin (VMPK) kerholehden Huimapyörän päätoimittaja. Kaksipyöräiset ovat olleet Timon harrasteena 80-luvun alusta asti.

Tutustu kirjoittajaan