11.08.2016

Niko Mäkisen blogi: Kauas on pitkä matka…

Niko Mäkinen johtaa parhaillaan Superbiken EM-sarjan Privateers-luokkaa. Kuva: Leopard Stratos

Nyt kun kilpailukausi Espanjan CEV Repsol EM-sarjassa on saavuttanut kauden puolivälin, on aika hieman kerrata mitä, missä ja milloin on tapahtunut kuluneen kauden aikana ja missä nyt mennään…

Kisakauden 2016 valmistelut aloitettiin jo vuoden 2015 syyskuussa, jolloin tallin (Team Stratos) puolesta ajajasopimuksen tekeminen kaudelle 2016 otettiin ensimmäisen kerran esille.

Kausi 2015 oli tallin sekä myös omasta mielestäni mennyt erittäin nousujohteisesti ja ajaminen oli kehittynyt isoin askelin. Vaikkakin kisoissa taisteltiin sijoituksista ”vain” kympin joukkoon, kehittymistä mitattiin kuitenkin aivan muilla ”mittareilla”. Tätä olivat kierrosajat, telemetrian opiskelu ja tasaisuuden hakeminen kilpailuissa sekä kaikenlainen kehittyminen ajamisessa.

Sopimusta hierottiin pitkin syksyä ja lopulta esisopimus kaudesta 2016 allekirjoitettiin marraskuussa kauden päättäneessä Valencian osakilpailussa. Olin erittäin tyytyväinen saavutettuun neuvottelutulokseen ja oli hienoa huomata, että Team Stratos todella halusi minun jatkavan tiimissä; ei sananhelinää ja vanhoja kliseisiä heittoja, vaan täyttä asiaa tulevaisuuden suunnitelmista. Ja hienointa sopimuksen allekirjoittamisessa oli se, että paikanpäällä Valenciassa oli joukko yhteistyökumppaneiden edustajia, joiden ansiosta yleensäkin sopimus voitiin allekirjoittaa.

TESTIKAUSI 2016 aloitettiin Barcelonan, Albaceten ja Valencian testeillä maalis-huhtikuussa. Uusi YAMAHA tuntui hyvältä ja sopi ”lapaseen” heti ensimetreistä alkaen. Kaikilla radoilla tein testeissä omat ennätykseni ja se lupaili hyvää tulevaa kilpailukautta silmällä pitäen.

KISAKAUSI alkoi sitten Valencian osakilpailulla huhtikuun puolessa välissä ja viikonlopun tuloksena oli viides sija kokonaiskilpailussa ja PRIVATEERS-luokan voitto… Paremmin ei olisi voinut kausi alkaa. Kierrosajat paranivat viikonlopun aikana koko ajan ja syksyn kisaviikonlopusta oli tehty huima parannus kaikkeen tekemiseen.

Valenciasta siirryttiin Motorland Aragoniin, jossa pääsin testaamaan päivän ajan vappuna. Kisa ajettiin toukokuun lopulla ja viikonloppuna tuplakisat, eli tärkeä pisteiden kannalta. Valencian hyvä tahti jatkui ja ajat paranivat kierros kierrokselta. Ensimmäisessä kisassa Valencian tapaan viides sija ja PRIVATEERS-luokan voitto ja aivan loistavat fiilikset. Viikonlopun toinen kisa ei sitten mennytkään ihan niin putkeen… Neljännellä kierroksella kilpakumppani törmäsi takarenkaaseeni ja siitä sitten ulos radalta, nurin ja keskeytys. Onneksi ei sen suurempaa vahinkoa tullut, mutta harmittava tapahtuma kaikkinensa ja pisteiden menetys. Ja samalla kauden ”kaatobudjetista” katosi iso osa…

Seuraavana vuorossa oli Barcelonan osakilpailu kesäkuun 11-12, missä ajettiin vain yksi startti. Kisaviikonloppu sujui hyvin aina kisaan saakka… Kilpailun neljännellä kierroksella (joku taikuus taitaa olla?) Yamahasta katosi etujarrut kokonaan ja oli ensimmäistä kertaa kohtalon kysymys, mitä tehdä. Päätin hylätä pyörän melkein täydestä vauhdista ja pudottauduin rataan. Hetken aikaa maailma pyöri ympyrää oikein huolella, ja kun pysähdyin radan turvatyynyihin, meni tovi saada ajatukset kasaan. Huomasin heti, että kaikki ei ollut ihan kohdallaan. Oikea käsi oli olkapäästä pois paikoiltaan ja vartalo ympäriinsä palovammoja ja hiertymiä täynnä. Kiitos hoitohenkilökunnan, käsi saatiin paikoilleen ratasairaalassa ja kuntoutuminen alkoi siitä. Näin jälkikäteen on hyvä huomata varusteiden tärkeys tässä hommassa, säästyy monelta murheelta kun asiat on kohdallaan… KIITOS tästä HJC kypärät ja CDream nahkapuku! Tiistaina ennen kisaviikonloppua tuli poikettua Storm Motorissa täydentämässä hanskavarastoa ja hyvin toimivat ALPINESTAR-hanskatkin. Ajattelin palauttaa kauppaan ja antaa palautetta, että kyllä kai näillä joku takuu on kun ihan riekaleina yhden viikonlopun jälkeen… Saas nähdä miten suhtautuvat.

Haluan tässä kohtaa kiittää kaikkia tsemppiviesteistä ympäri maailman. Tuo kaatumisvideo, jota YouTuben kautta on jaettu yli 10 000 kertaa, teki kerralla enemmän tunnetuksi kuin yksikään aiempi menestys tms. Uutinen. Ja pääsihän sillä uutisella jopa iltapäivälehden kolmen luetuimman urheilu-uutisen joukkoon, joka on ISO juttu… Harmi, että vain tämänkaltaiset uutiset kiinnostavat.

Harmittavasti siis kaksi viimeistä ajettua osakilpailua saldolla 0 pistettä ja YAMAHAN täystuho.

Barcelonan jälkeen oli kuntoutumiseen aikaa reilu kaksi viikkoa ja vuorossa oli Albaceten kilpailuviikonloppu 2.-3.7. Siellä oli taas tuplakisat, eli tosi tärkeä viikonloppu pisteiden kannalta. Tiimi oli hieman huolissaan minun ajokunnostani, mutta hammasta purren menin vapaisiin harjoituksiin. Täytyy rehellisesti sanoa, että kolmen ajetun kierroksen jälkeen tulin pois radalta ja tuntui siltä, että ajohommat tämän viikonlopun osalta oli siinä, sen verran käsi sähkötti kipua. Mutta hetken siinä mekaanikkojen kanssa ”tsemppiviestejä” vaihdettiin ja takaisin radalle. Siitä se ajotuntuma sitten lähti pikku hiljaa paranemaan ja sain ajettua torstaipäivän ihan kunnialla loppuun.

Perjantaina käsi oli jo huomattavasti parempi ja ajatkin alkoivat olla halutulla tasolla, eli kannatti tulla Albaceteen, vaikka ennakko-odotukset ei niin kauhean korkealla olleetkaan.

Niko Mäkinen selvisi lopulta vähillä vammoilla hurjasta tilanteesta huolimatta.

Niko Mäkinen selvisi lopulta vähillä vammoilla hurjasta tilanteesta huolimatta.

Lauantain aika-ajoissa ajo sujui ihan ok ja olin ainoita kuskeja, jotka pystyivät parantamaan aamun aikaansa iltapäivän helteessä. Lopulta lähtörivin kolmas paikka ja yhdeksäs lähtöruutu, heti tallikaveri Medinan jälkeen, joka oli aikamoinen yllätys. Luulin Medinan menevän menojaan mutta hävisin lopulta vain 0,083 sekuntia…

Kisat sunnuntaina ajettiin sitten varman päälle, ilman minkäänlaista riskimomenttia. Ensimmäinen startti ei ollut ihan paras mahdollinen, mutta tasainen sekä nousujohteinen ajo ja maalissa sijalla kuusi ja PRIVATEERS-luokan voitto, joka maistui kyllä hunajalle kaiken epäonnen jälkeen.

Päivän toiseen starttiin lähdin hyvillä mielin, mutta tiesin kyllä, että käsi oli jo väsynyt päivän ajoista. Startti oli kuitenkin ihan kohtuullinen ja kisan aikana ei mitään ihmeellistä, vain hyvää ja rauhallista ajoa… Maalissa sijalla seitsemän ja PRIVATEERS-luokan toinen., eli saldona viikonlopun kisoista 45 tärkeää PRIVATEERS-pistettä ja samalla luokan johtoasema ennen kesätaukoa. Tämän hetkinen pistetilanne löytyy täältä:

Superbike kokonaistulokset  ja Superbike PRIVATEERS kokonaistulokset.

Nyt kun ollaan kesätauolla, on hyvää aikaa käydä kuntosalilla ja polkupyörälenkeillä sekä kuntouttaa suunnitellusti kättä hyvillä harjoitteilla ja neuvoilla.

On tässä kesätauolla hieman kisajuttujakin, eli olin edustamassa Alastaron SM kilpailussa elokuun 6.-7. päivän viikonloppuna. Siellä en valitettavasti pystynyt itse ajamaan vaan keskityin yhteistyökumppaneiden kestitsemiseen ja mukavaan yhdessäoloon.

Käynnissä on myös kampanja SUPPORT-tarrojen muodossa, eli myydään kannatustarroja 30 euron hintaan ja kerätyillä varoilla maksellaan Barcelonan kilpailussa tuhoutunutta YAMAHAa…

Kampanjaan voi osallistua täältä.

Kiitos kaikille jo etukäteen… Ja oikein hyvää kesän jatkoa!

Kisat jatkuvat Portugalissa, Algarven radalla 27.-28.8, Espanjan Jerezissä 1.-2.10 ja kauden päättää Espanjan Valencian osakilpailu 19.-20.11

Palataan aiheeseen…

Niko #33

Support-tarra

Niko Mäkinen

Niko Mäkinen on 22-vuotias suomalainen ratamoottoripyöräkuljettaja, joka kilpailee Superbiken Euroopanmestaruussarjan Privateers-luokassa. Road Racing -harrastuksen Mini-Motoilla 7-vuotiaana aloittanut Mäkinen johtaa parhaillaan Privateers-luokkaa, kun kaudesta on jäljellä kolme osakilpailua.

Tutustu kirjoittajaan