21.06.2017

Mika Kallion blogi: ”Tavoitteena lyödä tallikaverit ensi viikon Saksan GP:ssä”

Mika Kallio osallistuu ensi viikolla Saksan MM-osakilpailuun. Kuva: Sebas Romero / KTM

Nyt olisi sitten tämän kauden MotoGP-debyytti jo tosi lähellä. Ensi viikolla pääsee ajamaan Saksan osakilpailun. Tässä oli jo vähän spekulointia, josko olisin tuurannut tämän viikonlopun Assenin osakilpailussa kätensä loukannutta Bradley Smithiä. Eilen puhuin tiimin kanssa ja nyt kuitenkin näyttää siltä, että Bradley haluaa ja pystyy ajamaan Hollannin GP:n.

Viime viikon testit Barcelonassa menivät ihan hyvin, sieltä jäi pääasiassa positiivinen fiilis. Me ollaan taisteltu jo pidemmän aikaa pyörän tiettyjen ongelmien kanssa. Lähinnä kääntyvyys on tuottanut harmaita hiuksia. Se on ollut pyörän heikkous alusta saakka, eikä me olla sitä pystytty kehittään niin ripeästi kuin oltaisi haluttu. Kääntyvyysongelma heijastaa joka osa-alueelle ja me joudutaan tekemään tiettyjä kompromisseja pyörän balanssin ja elektroniikan kanssa, kun yritetään kompensoida heikkoutta pois eikä se ole tietenkään optimaalinen tilanne.

Viime viikon testit jättivät jäljet Kallion käsiin. Kuva: Mika Kallion Tiedotus

Asseniin on nyt viikonlopuksi tulossa kuitenkin uusi runko kokonaan, mikä kehitettiin Barcelonan testin perusteella. Siellä testasin paria eri vaihtoehtoa. KTM on pystynyt tosi nopealla aikataululla reagoimaan. Testeistä on vasta viikko aikaa ja nyt jo uusi runko tulossa. Tehtaalla ja KTM:llä on kovat tavoitteet ja resurssit. Kaikkiin toiveisiin on pystytty nopeasti reagoimaan. Vielä ei kaikki kehitystulokset ole näkyneet radalla, mutta uskon, että varmasti pian.

Nyt tietysti ollaan sormet ja varpaat ristissä, että olisi oikea suunta ja se tietty auttaisi meikäläistäkin, kun viikon päästä ollaan Saksassa. Jos tämä runkovaihtoehto olisi hyvä, niin saisi sen myös käyttöön Saksan kisaan.

Mitä tulee itse kilpailuun, niin en tiedä tarvitseeko tässä enää hirveästi jännitellä, mutta totta kai tietyllä tapaa on jännittävä hetki, kun ei pitkään aikaan ole muiden kanssa ollut viivalla. Viime vuoden Valencian kisasta on jo yli puoli vuotta ja sitä ennen oli pitkä aika edelliseen starttiin. Jos jotain tässä jännittää, niin se on se, että kilpailuruutiini puuttuu. Toki vuosien varrella on sitä hankittu, mutta aina se ottaa oman aikansa, että pääsee muiden mukaan. Se on ainoa asia, mitä voi jännittää, mutta täytyy toivoa, että viikonloppu alkaa hyvin ja kisa menee vanhasta muistista ja saadaan homma hyvin liikkeelle.

Mika Kallio on päässyt kerran ajamaan MotoGP-kilpailun KTM:n väreissä. Viime vuoden Valencian osakilpailu päättyi kuitenkin pyörässä esiintyneeseen tekniseen vikaan. Kuva: Sebas Romero / KTM

Tulostavoitteita ei ole, kun ei yhtään tiedetä miten Sachsenringin rata sopii pyörälle. Se on tietysti keskituntinopeuksiltaan kaikista hitain rata MM-sarjassa ja tosi paljon vaatii pyörältä kääntyvyyttä. Sen takia toivonkin, että Asseniin tuleva runkoversio toisi avun kääntyvyysongelmaan. Kun ei olla Saksassa testattu, niin ei tiedetä oikein mitä odottaa, eikä ole mitään pohjaa pyörän säädöille. Lähdetään moneen muuhun talliin verrattuna hyvin kaukaa liikkeelle.

Itselle olen asettanut tulostavoitteeksi, että vertaan vauhtia tiimikavereihini. Muuta tulostavoitetta ei kannata edes asettaa. Ilman muuta kyllähän tavoite on, että nuo kaksi muuta Kotarikuskia Bradley (Smith) ja Pol (Espargaro) jätetään taakse ja pystytään osoittamaan oma vauhti. Tietysti se ei helpolla tule, kun ei ole sitä kisarutiinia ja kaverit on päässyt kisaamaan koko ajan tuolla pyörällä. Itsellä ei ole kisasimulaatioitakaan juuri tehty. Testit on keskittynyt johonkin tiettyyn osa-alueeseen. Ei ole helppo tilanne hypätä kelkkaan mukaan, mutta omiin taitoihin ja kokemukseen uskon sen verran, että se tuntuma aika nopeasti sieltä löytyy ja pystytään haastamaan tiimikaverit. Täytyy muistaa, että Pol ja Bradley molemmat ovat aikaisemmin hyvällä kalustolla ajaneet top5-sijoituksia, joten jos he pystyy taakse jättämään, niin on todella kova suoritus.

KTM on ilmaissut halunsa jatkaa työskentelyä suomalaisen kanssa. Kuva: Sebas Romero / KTM

Elokuussa on sitten toinen kisa, johon osallistun. Itävallan Red Bull Ringille lataisin enemmän odotuksia verrattuna muihinkin kuskeihin. Se on todennäköisesti helpompi rata meille, aivan eri tyylinen kuin Saksan baana. Se on keskinopeuksiltaan nopeimpia ratoja, pitkiä suoria ja jarrutetaan tosi rajusti hitaisiin mutkiin ja meidän pyörän parhaita ominaisuuksia on ollut juuri jarrutukset. Sitä pystytään varmasti paremmin hyödyntämään Itävallassa.

Viime kesänä jo kun ajettiin virallista testiä, me oltiin suhteellisen hyvässä vauhdissa, vajaa kaksi sekuntia kärkeen ja pyörä oli silloin vielä täysin raakile. Uskon, että Itävallan GP voi olla näytön paikka meille.

Mitä omiin tulevaisuuden suunnitelmiin tulee, niin eiväthän ne mihinkään ole muuttuneet. Mieli tekisi takaisin kisoihin ja ajamaan koko kausi. Jos näistä kahdesta kilpailusta tulee hyvät onnistumiset, niin ainahan se edesauttaa sitä, että jotain voisi löytyä. Katsotaan mitä tapahtuu, mutta varmasti tullaan tavalla tai toisella jatkamaan tässä mukana. Onko se KTM:n kanssa yhteistyötä, niin sitä en osaa vielä sanoa. Yritetään katsoa vähän ympärille, KTM haluaisi jatkaa mun kanssa, mutta heillä ei ole tarjota laajempaa kisapakettia, kun molempien Polin ja Bradleyn sopimukset jatkuu vielä ensi kauden. Siinä mielessä KTM ei varmaan pysty tarjoamaan mitään isompaa harppausta kisoihin. Mutta kuulostellaan mitä ympärillä tapahtuu ja pidetään silmät auki.

-Mika

 

 

Mika Kallio

Mika Kallio on suomalainen ratamoottoripyöräilijä, joka on saavuttanut MotoGP-sarjasta kolme MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin. Hänet valittiin vuonna 2002 vuoden tulokkaaksi 125cc-luokassa ja vuonna 2009 MotoGP-luokassa. Kallio on myös moninkertainen jääradan ja Road Racingin Suomen mestari. Tällä hetkellä mies toimii KTM:n MotoGP-tallin testikuljettajana ja osallistuu kaudella 2017 ainakin Saksan ja Itävallan MotoGP-osakilpailuihin.

Tutustu kirjoittajaan