12.08.2016

Marko Tarkkalan blogi: Monttukonemiehen ajatuksia polulta ja sen varrelta

Marko Tarkkala. Kuva: Sport Image

Kolmentoista enduroammattilaisen vuoden jälkeen alkoi tuntua siltä, että on aika siirtyä tekemään jotain muuta. Pitkään mietin, mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä ja mistä työstä tykkäisin ja nauttisin. Olin saanut elää unelmaani jo pitkän aikaa; ajaa ammatikseni enduroa ja työskennellä huippuosaajien kanssa. Olin päässyt ajamaan kilpaa omien idolieni ja maailman parhaiden kuskien kanssa. Se oli hienoa aikaa, päivääkään en vaihtaisi pois.

Mietin monesti, että olisi hienoa päästä valmentamaan muita kuskeja oman uran jälkeen. Halusin päästä jakamaan tietotaitoa muille, asioita, joita itselle oli kertynyt vuosien saatossa. Tosin mielessä pyöri, että voisinko tulla toimeen valmentamalla muita ja millä tavalla se voisi onnistua Suomessa, jossa ajokausi on tosi lyhyt ja vähäluminen. Pitkään pohdittuani tulin siihen tulokseen, että olisi hölmöä heittää hukkaan pitkän ammattilaisuran luomaa tietotaitoni. Olin mielestäni käynyt melkoisen ”yliopistotutkinnon” urani aikana ja päässyt kokemaan, mitä maailman huipulle pääsemiseen vaaditaan. Olin saanut paljon apuja ja vinkkejä muilta suomalaisilta huippukuskeilta. Tämä oli ja on edelleen kullan arvoista tietoa, jota ei voi pelkästään kirjoista oppia.

Lähdin internetin ihmeelliseen maailmaan tutkailemaan, mitä vaihtoehtoja olisi valmentajauralle tarjolla. Silmiin osui nopeasti mielenkiintoiselta kuulostava Vierumäen urheiluopistolla alkava ammattivalmentajan tutkinto. Muutamien soittojen ja pohdintojen jälkeen päätin hakea kouluun ja lähteä opiskelemaan. Mikä parasta, pääsin heti sisään ensimmäisellä yrityksellä.

Koulussa tuli opittua paljon uusia asioita. Tajusin monta juttua, joita olin tiedostamattani tehnyt urallani, kun ajo kulki hyvin ja löysin syitä niihin. Ja minulle selvisi myös niitä asioita, kun kaikki ei aina sujunut kuin elokuvissa. Koulun aikana pääsin tutustumaan moniin lajinsa huippuosaajiin, mikä auttaa tulevaisuudessa myös, jos itse tarvitsee apuja johonkin ongelmaan valmennustehtävässä.

Marko Tarkkala valmentamassa lasten crossileirillä.

Marko Tarkkala valmentamassa lasten crossileirillä.

Päässäni oli pyörinyt pitkään kysymys: Miksi moottoriurheilussa ei ole säännöllistä valmennusta? Lähes kaikissa muissa urheilulajeissa on valmentaja paikalla lähestulkoon aina. Jostain syystä meidän lajeissa ei ole ollut valmennuskulttuuria. Kaikki yrittävät selviytyä yksin ja joutuvat oppimaan paljon asioita kantapään kautta. Koulun alettua piti myös ruveta pohtimaan, pystyisinkö kehittämään valmennusta, jotta moottoriurheiluun saataisiin enemmän systemaattista valmennusta ja miten saataisiin joku konsepti moottoriurheiluun, joka auttaisi lapsia, nuoria, aikuisharrastajia, kilpailevia ja ammattikuskeja. Myös olisi tärkeää, ettei valmennuksen hinta muodostuisi ongelmaksi. Päätin ottaa Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttiseen yhteyttä ja aloimme yhdessä miettiä miten hommaa voisi lähteä kehittämään. Kävimme muiden lajien eri tyylejä läpi ja miten valmennusta oli muissa lajeissa toteutettu. Pyrimme tätä kautta selvittämään miten omia lajejamme voitaisiin kehittää. Puolen vuoden tutkimisen jälkeen saatiin konsepti valmiiksi monien mutkien kautta. Ja se kannatti. Nyt meillä on Etelä-Suomessa toimiva enduro- ja motocrosskuljettajille suunnattu aluevalmennuskonsepti, josta löytyy kaiken tasoisille kuskeille omat ryhmät. Tarkoituksena olisi saada myös muille paikkakunnille samalla idealla toimiva systeemi.

Aluevalmennuksessa on nyt toinen kausi meneillään ja on ollut hienoa nähdä kuljettajien kehittymistä ja menestystä. Ja mikä parasta olen nähnyt miten kuskien ajamisesta on tullut paljon turvallisempaa, kun perusasiat ovat paremmin hallussa. On myös ollut makeeta seurata kisoja ja jännittää omassa valmennuksessa olevien suorituksia ja heidän tuloksiaan. Tämä on tuonut taas itselle lisää motivaatiota kehittää itseään edelleen valmentajana.

Moottoriurheilu on kallis harrastus ja olenkin joutunut monesti miettimään mihin rahaa laittaa. Hankkiiko mieluummin uuden, hieman kevyemmän pakoputken pyöräänsä vai sijoittaa saman rahan esimerkiksi itsensä kehittämiseen leireillä tai henkilökohtaiseen valmennukseen. Sitä voi kaikki miettiä, mikä omalla kohdalla olisi järkevintä. Huipulla kilpailtaessa kaikki osa-alueet on kuitenkin oltava kunnossa. Oman ajourani aikana huomasin myös, kuinka tärkeää henkinen vahvuus on. Monesti ihmetteli, että mikä on kun ajaminen ei kulje ja kun ei saanut itsestään kaikkea osaamista irti. Lähestulkoon aina pienen pohdinnan jälkeen syyksi muotoutui oma korvien väli, joka lähti harhailemaan tai ei luottanut omaan tekemiseensä. Jälkeenpäin on hieman harmittanut miksen hakenut heti apuja kyseisiin ongelmiin, vaan painin asioiden kanssa liian pitkään yksin.

Onneksi myöhemmin tajusin hakea apuja ja homma alkoikin heti toimimaan – jo seuraavassa MM:ssä tulikin heti päivävoitto. Muistan vielä, kuinka pienistä asioista oli loppupeleissä kysymys ja kuinka paljon se vaikutti omaan suoritukseen. Mielessäni kävi jo silloin, että tämä olisi mielenkiintoista hommaa opiskella itsekin ja pääsisin auttamaan muita samojen ongelmien kanssa pähkäileviä. Ajourani jälkeen päätinkin lähteä ensitöikseni mental sport-koulutukseen hakemaan tietotaitoa henkisenvalmennuksen saloihin. Olen tehnyt muutaman vuoden nyt myös mental-valmennuksia ja mikä siisteintä, kaikki ovat saaneet apuja ongelmiinsa. Olen ollut monesti itsekin ihan hämmentyneenä kuinka paljon esimerkiksi mielikuvaharjoittelulla voidaan parantaa tuloksia. Esimerkiksi EM-tason motocrosskuskeilla alkukaudesta kokeilin, miten paljon mielikuvaharjoittelulla oli vaikutusta kierrosaikaan. Kuskeille rata oli tuttu jo entuudestaan ja päätin tehdä heille ensiksi tavallisen aika-ajon. Tämän jälkeen pidimme noin 10 minuutin tauon, jonka jälkeen tein kuskeille kolme erilaista mielikuvaharjoitusta. Sen jälkeen tehtiin uusi aika-ajo. Tulokset olivat melko hämmästyttäviä, kun ajat paranivat jokaisella 2-3 sekuntia. Aikaparannus oli todella huikea, koska kuljettajat olivat kuitenkin huipputason crossareita. Jos miettii asiaa vähän pidemmälle, niin aika-ajossa 2 sekunnin parannus kierrosaikaan nostaa sijoitusta tuloslistalla melko paljon. Mielestäni näitä voimavaroja meidän ei kannata jättää käyttämättä. Ja mikä sen hienompaa kuin ajaa Flow-tila päällä ja antaa vaan mennä.

Valmennuksessa on ollut mahtavaa jakaa omaa tietotaitoa ja osaamista muille ja nähdä kehitystä ja tyytyväisiä urheilijoita. Kiitos monille, jotka ovat lähettäneet minulle palautetta valmennuksista. Jotain on kai tullut näköjään myös tehtyä oikein, jos suomalainen antaa positiivista palautetta!

Hauskaa kesän jatkoa kaikille, nähdään radoilla.

Terveisin Marko Tarkkala

Marko Tarkkala

Marko Tarkkala on ammattivalmentaja ja Mental coach. Hän toimi enduroammattilaisena vuodet 2001-2013. Uransa aikana Tarkkala saavutti kolme henkilökohtaista MM-hopeaa ja kaksi henkilökohtaista MM-pronssia, kolme joukkue-maailmanmestaruutta sekä hopea- ja pronssitiloja. Lisäksi miehellä on plakkarissa enduron SM-kultaa, kuusi hopea- ja neljä pronssimitalia sekä Päijänteen ympäriajon voitto vuodelta 2015.

Tutustu kirjoittajaan