21.09.2016

Mami Jäntin blogi: Päitsistä Päitsiin!

Kolmekymppisenä nuorena tyttösenä huoltaessani kavereitani Päijänteen Ympäriajoissa, minulta usein kysyttiin, että milloinkas se Mami itse osallistuu Päitsiin. Olin juuri vasta aloittanut mopoilut. Vastasin, että katotaan sit ku oon 50-vuotias. Aattelin, et siihenhän on niin kauan ja maalima on muuttunut ja tuskin mitään Päitsiikään silloin enää ajetaan. Bensaakaan mistään enää saa!

Vuodet vierivät vähemmän ja enemmän ajellessa ja ikävä kyllä välillä loukkaantuneena – ajamatta.

Tallipäällikköni Sakari Parviainen sai minut houkuteltua Gotland Grand National –kisaan, jossa kävinkin neljänä syksynä (1989-1992) kokeilemassa onneani. Vuonna 1991 voitin kaikki naiset ja miehiäkin jäi monta sataa taakse. Olenkin ilmeisesti edelleen ainut suomalainen GGN:n voittanut nainen.

Iltatähteämme Joonatania odottaessamme ja Jontun synnyttyä 1997, pidin 9 vuoden ajotauon. Tauko päättyi Malisen Tanjan ja Koskisen Tarun soittoon keväällä 2005. He halusivat minut joukkueeseensa Slovakian Sixille. Ja mie hullu lupauduin.

Eiku ostamaan Racing Bikesta Suomisen Sepiltä 200 KTM ja treenaamaan. Puoli vuotta oli aikaa valmistautua. Sixi-reissu oli upee, vaikka loukkaannuinkin jo eka päivänä ja Tanjan ja Tarun kisakin päättyi jo toisena päivänä. Mutta tehtiin enduron historiaa olemalla ekat suomalaiset akat Sixillä.

Elettiin vuotta 2006, kun yhtäkkiä hokasin, et miehän täytän ens vuonna 50 ja luonteeseeni kuuluu, et sen minkä on luvannut, se on pidettävä. Ja Päitsikin on viel voimissaan ja bensaakin saa.

Talvella 2007 sit opettelin lumispoorissa ajoa ja ilmoittauduin Päitsille. Hyvinhän se kisa meni, ainut ongelma oli, kun kynsilakat hankautuivat varpaitten kynsistä. Rakas mieheni Olli pahoitteli, kun ei ollut huollolla kynsilakkaa mukana. Maalissa onnittelujen lomassa kyseltiin, että osallistuthan Päitsiin ensi vuonnakin (2008), johon vastasin että seuraava kerta on 60-vuotiaana.

mam8-best

Kymmenen vuotta on hurahtanut vauhdilla, taas vähemmän ja enemmän ajellessa ja välillä sivussa parannellessa vammoja. Leirejäkin naisille on tullut järjestettyä Rapakoissa, kuin myös yssikseen. Olen myös saanut olla naisten maajoukkueen johtajana muutamalla Sixillä, sekä Enduron EM- ja MM -kisoissa auttamassa suomalaisia kuskeja. Naisharrastajat ovat lisääntyneet merkittävästi, josta olen todella mielissäni. Toivottavasti myös alan kauppiaat ovat mielissään lisääntyneistä asiakkaista!

trailhunterz-2016-webb-30

Tämän vuoden olen saanut olla osana Trail Hunterz –tiimiä. Se on ollut yksi ”ajourani” kohokohdista! Arvostan Anette Latva-Piikkilän ja Kristiina Komulaisen tekemisen todella korkealle! Tiimiin kuuluminen on mahdollistanut osallistumiseni sekä Motocross-, Enduro-, että CrossCountry –kisoihin. Kisakalenterissani ei ole ikinä ennen ollut näin paljon kisoja. Leireillä olen myös käynyt enemmän kuin koskaan yhteensä. On ollut huigea vuosi, kuin myös koko elämäni ja vielä se jatkuu…

JES! Ensi vuonna täytän 60! 60! 60! 60! 60!

Ja jotta lupaukseni Päitsistä toteutuu, pitää minun treenata kovasti sekä Kotarin kanssa että iliman ja tähän tarviin teidän kaikkien tukea. Sekä henkistä, että taloudellista!

screen-shot-2016-09-21-at-10-34-02
Ostamalla tukitarrani, mahdollistat osallistumiseni Päijänteen Ympäriajoon 2017. Tarran minimihinta 10 € – kattoa ei ole €!

NÄHDÄÄN PÄITSILLÄ!

Terkuin, Maire ”Mami” Jäntti 

Mamin menossa mukana: KTM Nordic, Bikeforum, Black7, Tapesnake, Hiusgalleria, Kamasa, LiquiMoly, Garmin, Suunto, Sidi, Michelin, Stance, TroyLeeDesign, Kirjapaino Ässä, Panseri/Brandix, Shoei, Leatt, Smith, Lazydog Shop, Kuljetuspalvelu Kurkinen Oy, Victor Engström Photography, Fanny Saarelainen/FannzuPhotography.

Ota yhteyttä: jantti.mami@gmail.com

Maire "Mami" Jäntti

Mami on 59-vuotias endurolegenda ja tuttu näky varikoilla. Pääpainona Mamilla on enduro ja cross country, mutta tänä vuonna hän lisäsi kisakalenteriinsa uutuutena myös motocross-kisat. Vauhtimimmi harrastaa vaikka ja mitä motorsportin lisäksi: Alamäkiluistelua, pyöräilyä, ringetteä ja hiihtoa. Mami asuu Puuppolassa ja hänen tukitarrojaa saa ostettua suoraan häneltä itseltään.

Tutustu kirjoittajaan