02.02.2017

Aki Pihlajan blogi: Pistejohdossahan sitä ollaan Jenkeissä

Aki Pihlaja on parhaillaan pistejohdossa Yhdysvaltojen ISOC-snowcross-sarjan Lites-luokassa. Kuva: Ridex365

Kausi on puolivälissä ja takana on neljä kisaa kahdeksasta. Pistejohdossahan sitä ollaan lite-luokassa ettei voi moittia. Muuten kisat on menneet ilman vastoinkäymisiä, mutta edellisessä kisassa Deadwoodissa oli vaikeuksia säätöjen kanssa ja se vaikutti lähtöihin. Deadwood on muutenkin kuskien keskuudessa muita kisoja rankemmassa maineessa.

Alkukausi meni hyvin ja kroppa pysyi mukana. Toki ensimmäiset viikot Amerikassa meni uusien tapojen ja treenimenetelmien kautta opetellessa. Esimerkiksi kuntosalin löytäminen tuotti vaikeuksia ja kun Suomessa on tottunut treenaamaan paljon ulkosalla esimerkiksi lenkkeilen, hiihtäen ja pyöräillen, niin täällä se ei ole mahdollista. Pyöräteitä täällä ei ole kuin kaupungin keskustoissa eikä metsäreittejä ole juurikaan eikä uskalla lähteä kovin kauas harheilemaan maastoon ettei eksy.

Kisathan täällä on siinä mielessä rankempia, että on kaksi päivää putkeen. Erät ovat lyhyempiä, mutta intensitiivisempiä kuin Euroopassa. Kaksipäiväset kisat niinkin menee mukavasti, mutta joulun jälkeen kun oli kolmipäiväset kisat, niin kroppa oli kovilla. Myöskin jos on voltit tullut edellisenä päivänä, niin seuraavana päivänä kyllä tuntuu. Itsellä vieläkin niskat jumissa parin viikon takaisista pannuista.

Siirtymät täällä myös ovat vähän pidempiä kuin Euroopassa. Tällä hetkellä ollaan menossa kohti Salamancaa, New Yorkia, jonne kotopaikkakunnalta matkaa 1 600 km. Sieltä sitten siirtymä seuraavaksi viikonlopuksi 800 km Valcourtiin, Kanadaan ja sieltä takaisin kämpille 2 250 km. Kanadassa pääsee myös ajamaan kisaa Open-kelkalla, koska kyseinen kisa ei kuulu Isoc-sarjaan. Kanadan jälkeisen kisan jälkeen onkin taas yksi vapaa viikonloppu kisoista ja seuraavat ovat “kotikisat” Michiganissa.

Auton ratissa täällä saa siis olla, mutta välillä mennään myös rekan kyydilla ja esimerkiksi Coloradon kisaan ennen joulua mentiin lentämällä. Onneksi Jenkeissä on suurimmaksi osaksi 2-4-kaistasta tietä, niin keskinopeus pysyy hyvänä. Esimerkiksi rekat menee melko pitkälti vasenta kaistaa noin 70 mailia tunnissa nopeudella. Rekat on rajoitettu 80 mailiin tunnissa. Vaa ei mejän Silverado juuri sen lujempaa kulje myöskään 20 tonnin kärry perässä. Dieseliäkin menee 30l/100km. Välillä tulee kyllä sprintteriä ikävä.

Suunilleen kaikki pikaruokapaikat on tullut tutuiksi. Täällä ei juurikaan oo buffettityyppisiä ruokia matkan varrella niinku Suomessa. Lunta on ollut vähemmän mitä odotettiin. Kisapaikoilla ei juurikaan oo lunta muualla kun radalla. Nyt näyttää kuitenkin Salamancassa hyvältä, sillä lunta tulee taivaan täydeltä ja maa on valkoisena. Viime vuonna täällä olikin kuulemma puolimetriä mutaa varikolla.

Tässäpä jotakin, mitä nyt tuli mieleen.

Terveiset Suomeen!

-Aki

Aki Pihlaja

27-vuotias rovaniemeläinen Aki Pihlaja saavutti vuonna 2016 Snowcrossin MM-hopeaa ja Suomen mestaruuden. Tällä hetkellä hän kilpailee Yhdysvalloissa ISOC-sarjassa.

Seura: Lapin Moottorikelkkailijat
Kelkka: 2 x Lynx Rave RS 600
Saavutukset:
2015: SM 1.; Battle of nations 2.
2014: EM 1.; SM 1.; MM 8.; Snowstar 1.
2013: MM 5.; Snowstar 1.; Levi Sno-X 1.; Kara-X 1.
2012: MM 5.; SM 3.
2011: MM 7.; SM 4.; SM-joukkue 1.; IceMan 1.

2006: SM 1. Sport 600-luokassa

Tutustu kirjoittajaan