10.03.2018

7-vuotiaan Eeka Laaksosen blogi: ”Musta tulee vielä joku päivä motocrossin maailmanmestari”

Eeka Laaksonen aloitti kilpauransa 4-vuotiana. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Tämä harrastus ei ehkä ole jokaisen vanhemman mieleen, mutta onneks mulla on vanhemmat, jotka tukee ja auttaa mua mun unelmassa. Tässä harrastuksessa perheellä on suuri merkitys, koska kisa- ja treenimatkoja kertyy vuodessa paljon. Isin autoon kertyy paljon kilometrejä, kaikki crossin huolto- ja korjaustyöt, äiti pakkaa monet kerrat matkalaukut vuoden aikana ja muonittaa meidät matkoille vaikka ei aina ite pääsekään mukaan.

Oon 7-vuotias motocross-kuljettaja Lohjalta ja tässä blogissa kerron unelman tavoittelusta, treenaamisesta, kisoista ja kaikesta motocrossiin liittyvästä mun omin ajatuksin ja fiiliksin. Kirjoittamisessa auttaa vielä äiti tai iskä, mutta jutut on niitä, miltä musta tuntuu.

Oon pienestä pojasta asti tiennyt, että haluan ajaa motocrossia, päätin että musta tulee joku päivä vielä motocrossin maailmanmestari. Ihan pienenä katottiin jo isin kans YouTubesta pätkiä ja ihailin kuinka hienosti kuskit ajoi. Nyt myöhemmin on ollut ihan mahtavaa, kun oon saanut olla niiden kuskien koulutuksissa, kuten Jussi Vehviläinen, Harri Kullas, Niko Kalatie ja Toni Eriksson.

Ensimmäisen oman crossin sain 4-vuotissynttärilahjaks, jammu PW:n, sitä ennen ajelin lainassa olleella Jammulla, Osetin akkutrialilla ja potkupyörillä. Ensimmäiset kisani ajoin 4-vuotiaana Jammu PW:llä Karjalohjalla järjestetyissä Talvi Pärinöissä, jossa olinkin päivän nuorin kuljettaja.

Crossin koko kasvoi ensin KTM SX 50 -miniin ja sen jälkeen KTM SX 50 -malliin. Yksi pahempi loukkaantuminen mulle sattui ja sen seurauksena käsi meni poikki, ajotaukoa kertyi 8 viikkoa. Ajointo vaan kasvoi ja kasvoi tauon aikana, taisi olla koko perheelle aika pitkät 8 viikkoa, kun pari päivää jo onnettomuuden jälkeen vinguin ajamaan ja lupasin ajaa hiljaa ja yhdellä kädellä, mutta jostain kumman syystä isi ei ajolupaa antanut näillä perusteilla.

Eekalla on aina ollut kova into ajamiseen. Tässä hän hyppää KTM SX 50 -pyörällä. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Näiden vuosien aikana oon kiertänyt kaikki mahdolliset ”kisat”, Suomessa 50cc-kuskeille ei vielä ole virallisia kisoja järjestetty, vaan menevät ajotapahtuma tai näytöslähtö nimillä. Meille junnuille ne on joka tapauksessa kisoja ja on aivan mahtava, että monet kerhot jaksavat meille näitä tapahtumia järjestää.

Lohjalla Junnucup on joka heinäkuun tiistai, lisäksi CC-kisojen yhteydessä on ollut lähdöt myös pikkucrossareille. Vantaalla Ponke´s päivä, Vierumäellä kultakypärä ja 24MX on myös mukana monissa junnutapahtumissa.
Viime vuonna kävin myös kokeilemassa ajoa ensi kertaa Viron puolella, jonkin verran oli teknisiä ongelmia, mutta ihan hyviä sijoituksia sieltä kuitenkin irtosi.

Halu kehittyä ja oppia uutta mulla on tosi kova, nautin pyörän selässä olosta ja siitä, jos tuun ruutulipulle ensimmäisenä. Tänä talvikautena asetettiin Virossa ajettavaan Adrenalin Arena Kids Cup -hallisarjaan kovemmat tavoitteet, enää sinne ei mennä vaan kokeilemaan, miltä se ajo siellä tuntuu. Nyt haluan olla podiumilla.
Joulukuussa ajetussa ensimmäisessä osakilpailussa tuli sijat 2 ja 3, totaalissa olin 3/50.

Eeka on päässyt tuulettamaan podiumille Viron Adrenalin Arena Kids Cupissa. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Tammikuussa ajettiin toinen osakilpailu, siellä kaikki meni aivan nappiin, aika-ajoissa 1/45, finaalissa molemmista lähdöistä sain holet ja voittaja ruutulipulle. Tilanne ennen maaliskuun 11. päivä ajettavaa viimeistä osakilpailua on siis se, että mä johdan 50cc-luokan kokonaispisteissä.

Lisäksi kierretään Suomessa järjestettävää 24MX JWC hallisarjaa. Sarjaa ajetaan Turussa Tmk-Tietokeskus Centerissä sekä Imatran 24MX Offroad Areenalla.

Helmikuun 28. päivä sarja ajettiinkin Imatralla, siellä tuli mahtava onnistuminen, kun olin aika-ajoissa 50cc-luokan sekä 65cc-luokan nopein. Mut siirrettiin 65cc-luokkaan, vaikka ajoinkin 50cc-crossilla.

Kaksi ekaa starttia meni ihan nappiin, holet ja ekana ruutulipulle, kahdessa seuraavassa oli vähän heikommat lähdöt, mutta siitä huolimatta molemmissa erissä olin kolmantena maalissa. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että totaalissa tulin toiseksi samalla kun muut pojat vetivät isommilla crosseilla. Mutta kyllä mun täytyy myöntää, että ne kaksi viimeistä lähtöä jäi vähän harmittamaan, mutta toisaalta jäi fiilis, että ensi kerralla vielä isompi tsemppi päälle.

Eeka on aika varma, että hänestä tulee vielä motocrossin maailmanmestari. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Turun 24MX JWC ajettiin maaliskuun ensimmäinen viikonloppu, siellä ajoin omassa sarjassa, aika-ajossa tuli oma uusi kierrosennätys ja olin aika-ajoissa nopein. Päivän aikana ajettiin neljä lähtöä, joista kaikista tuli voitto kotiin.

Kaudella 2018 ajan vielä 50cc-luokassa, loppukesästä on mahdollisesti 65cc-crossin hankinta. Kunhan vaan senttejä pituuteen tulee, koska vielä siihen ei mahdollisuutta ole, kun en ylety vaihtamaan vaihteita.

Kesällä päätavoitteet ovat Viron sarjassa, mutta totta kai Suomessakin ajan kaiken mihin vaan mahdollisuus.
Ensin kuitenkin talvikausi loppuun ja maaliskuussa ajankin kolmet kisat, ensin oli Turku, seuraavaksi lähden taistelemaan Viron hallicup-mestaruudesta ja loppukuusta ajetaan vielä talvikauden viimeinen 24MX JWC Imatralla.

Kerron kisakuulumisia aina tänne blogiin, mutta toki vähän viiveellä. Nopeammin tietoja voi seurata mun Facebook sivuilta, käy tykkäämässä Eeka Laaksonen #10 niin tiedät, miten mulla menee niin kisoissa kun treeneissä.

– Eeka #10

Eeka Laaksonen

Eeka Laaksonen on 7-vuotias motocrosskuski, tulevaisuuden maailmanmestari. Hän aloitti kilpauransa 4-vuotiaana ja edustaa Lohjan Seudun Moottorikerhoa.

Tutustu kirjoittajaan