Endurance 25.09.2018

Black Rose Racing Baltian mestariksi

Suomalaisen Black Rose Racing -tiimin kuljettajat pääsivät juhlimaan baltian mestaruutta kauden finaalin jälkeen. Kuva: Batcc.eu

Suomalainen Black Rose Racing -tiimi kuljettajinaan Tuomas Halonen, Vesa Kinnunen ja Toni Virtanen voitti Baltian Endurance -sarjan A3000-luokan mestaruuden Pärnussa ajetussa finaalissa.

Pärnussa ajettiin Baltian Endurance -sarjan viimeinen osakilpailu 22.9. Neljä tuntia kestävään kilpailuun osallistui 20 tiimiä.

Black Rose Racing starttasi kilpailuun A3000-luokan toiselta sijalta. Kilpailun alussa liettualainen RD Signs Racing -tiimi piti kärkipaikkaa aina toiselle tunnille, kunnes joutui käymään varikolla teknisen ongelman takia ja Black Rose Racing otti kärkipaikan Vesa Kinnusen ollessa ajovuorossa.

“Meilläkin oli ajettavuusongelmia autossa, kun etuvakaaja oli käytännössä pois pelistä koko kisan ajan kiinnikkeen pettäessä heti kisan alussa. Totesimme asian ensimmäisessä kuljettajan vaihdossa, mutta korjaus olisi tiputtanut meidät jonon hännille”, Tuomas Halonen kommentoi.

RD Signs Racing aloitti takaa-ajon, mutta ei enää päässyt haastamaan. Suomalaistiimi otti vielä välimatkaa tankkauskäynneillä käydessään vain kerran tankilla kilpailijatiimin joutuessa tekemään kaksi pysähdystä. Suomalaistiimi ajoi finaalin voittoon ja nappasi samalla Baltian mestaruuden.

“Kaikki kuskit ajoivat hyvävauhtiset ajovuorot, vaikka auto oli hieman haastava viedä Pärnun nopeavauhtisella radalla ja varikkokäynnit onnistuivat hyvin”, maaliin ajanut Toni Virtanen sanoi.

Kaudella 2018 tiimin vahvuus oli tasaisuudessa, sillä suomalaisille ei tullut yhtään keskeytystä. Tiimin tavoitteena on jatkaa Baltian sarjassa myös ensi vuonna.

Teksti: BRR Promotion

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Endurance