Enduro 26.11.2018

Beta Racing Suomi julkaisi tiimikuljettajansa kaudelle 2019

Lukas Kuhmonen (vas.), Ossi Halonen, Hermanni Haljala, Markus Kuhmonen (huoltomies), Kristian Snellman (Snellman Motosport), Jussi Arvaja, Teemu Latostenmaa, Iina Turkki, Mikko Mäkelä ja Petteri Silvan (tiimin vetäjä) muodostavat Beta Racing Suomi –tiimin. Kuva: Beta Racing Tiedotus
Reilu vuosi sitten Betan maahantuonnin aloittanut Snellman Motosport esitteli tiistaina endurokuljettajansa kaudelle 2019. Tiimissä ajaa ensi kaudella joukko nuoria ja nälkäisiä kuljettajia, jotka tulevat kisaamaan ensi kaudella sekä SM-sarjoissa että kansainvälisissä sarjoissa.

– Tiimi näyttää todella hyvältä ja olemme tyytyväisiä siihen. Kun aloitimme viime vuonna maahantuonnin kesken kauden, emme saaneet rakennettua silloin vielä tiimiä kasaan. Nyt tilanne on toinen ja saimme kaiken valmiiksi hyvissä ajoin, kertoo Snellman Motosportin Kristian Snellman.

Tiimin vetäjänä tulee toimimaan enduron viisinkertainen maailmanmestari Petteri Silvan. Henkilökohtaisten mestaruuksien lisäksi Silvan oli myös neljä kertaa mukana voittamassa enduron joukkuemaailmanmestaruutta Suomelle.

– Silvan vetää tiimiä ja häneltä kuljettajat saavat paljon apua. Hän pystyy antamaan ajollisia vinkkejä ja lisäksi auttamaan myös pyörän tekniikan kanssa. Vaikka Petteri toimiikin tiimin vetäjänä, niin toivottavasti hänet nähdään joskus itsekin kisaamassa, Snellman jatkaa.

Kuljettajat edustavat nuoruutta ja intoa

Beta Racing Suomi -endurotiimissä kilpailevat ensi kaudella Hermanni Haljala, Jussi Arvaja, Ossi Halonen, Teemu Latostenmaa, Lukas Kuhmonen ja Iina Turkki. Kaikkien tiimin kuskien tarkoituksena on ajaa kotimaan SM-sarjat ja myös muutamia EM-kilpailuja. Tämän hetken suunnitelmien mukaan ainakin Haljala, Turkki ja Kuhmonen ovat ajamassa koko EM-sarjan. 250-kuutioisen kaksitahtisen ohjaimiin hyppäävällä Haljalalla on suunnitelmissa kiertää myös muutamia MM-kilpailuja.

Lisäksi Beta Racing Suomi -tiimissä tulee ajamaan myös trial-kuljettajia. Trial-kuljettajat tullaan julkaisemaan myöhemmin, mutta tällä hetkellä varmaa on Mikko Mäkelän ajaminen tiimissä.

Beta Racing Suomi kuljettajaesittely:

Iina Turkki
Ikä: 22
Pyörä: Beta RR 2T 200
Kausi 2019: EM-sarja naisten luokassa ja Suomessa naisten Lady Cup

Hermanni Haljala
Ikä: 19 vuotta
Pyörä: Beta RR 2T 250 Racing
Kausi 2019: EM-sarja Junior E2/E3-luokassa, SM-sarja E2-luokassa ja joitakin MM-kilpailuja EJ-luokassa

Jussi Arvaja
Ikä: 28
Pyörä: Beta RR 4T 350 Racing
Kausi 2019: SM-sarja E2-luokassa ja muutamia EM-osakilpailuja

Teemu Latostenmaa
Ikä: 22
Pyörä: Beta RR 2T 300 Racing
Kausi 2019: SM-sarja E3-luokassa, Viron mestaruussarja E3-luokassa ja muutamia EM-osakilpailuja

Lukas Kuhmonen
Ikä: 16
Pyörä: Beta RR 2T 125 Racing
Kausi 2019: EM- ja SM-sarja U20-luokassa

Ossi Halonen
Ikä: 31
Pyörä: Beta RR 2T 300 Racing
Kausi 2019: SM-sarja E3-luokassa ja muutamia EM-osakilpailuja.

Mikko Mäkelä
Ikä: 25
Pyörä: Beta EVO 300 Factory, Beta RR 2T 300 Racing
Kausi 2019: Trialin SM-sarja, X-trial ja muutamia endurokilpailuja.

Teksti: Beta Racing Suomi tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro