Speedway 12.07.2019

Baltic Liigan toinen ottelu lauantaina Riikassa – Mustonen mukana

Jesse Mustonen ajaa viikonloppuna Baltic Liigaa. Kuva: Lea Häyrinen

Speedwayn Baltic Liigan toinen ottelu ajetaan tulevana lauantaina Riikassa Latviassa. Must One’s Racing Teamin Jesse Mustonen ajaa lauantaina VRT:n riveissä yhdessä Toni Hyyryläisen kanssa.

– Aikataulujen puitteissa tuli mahdollisuus ajaa Baltic-liigan kilpailu. Muuten olisikin tullut taukoa ajamiseen. En ole vielä Baltic-liigaa ajanutkaan, joten mielenkiintoista päästä ajamaan, toteaa Mustonen.

– Kilpailussa saa hyvää harjoitusta ja kilvanajoa. Sarjassa ajaa taitavia nuoria kuljettajia, joten odotan hyvää kisaa heidän kanssa.

– Speedwayhin tästä saa hyvää touchia. Reilun viikon päästä ajan SM-liigaottelun Haapajärvellä Seinäjoen Kotkien riveissä ja 27.7. samalla radalla pariajon SM-finaalin, Mustonen kommentoi ja valottaa tulevia kilpailuitaan.

Baltic Liigan promoottori Sakari Häyrinen odottaa mielenkiinnolla tulevaa kilpailua.

– Odotan, että latvialaiset ovat yhtä vahvoja kuin sarjan avauksessa. Avauksen voittanut Jauniba on Puolan Nice-liigaa ajavan Daugavpils Lokomotivin farmijoukkue. Heidän kuljettajat antavat näyttöjä ja taistelevat ajopaikasta Lokomotiviin. Auseklis ajaa kotiradallaan varmasti vahvasti, kommentoi Häyrinen.

– Jesseltä odotan vahvaa suoritusta. Samalla annetaan näyttöjä mm. Lokomotivin suuntaan. Haapajärven Kojoottien avaus meni pipariksi teknisten ongelmien myötä, joten he tulevat varmasti parantamaan avauksesta, jatkaa Häyrinen.

– Baltic League kehittyy edelleen ja meillä on selkeät suunnitelmat tulevaan. Sarja on herättänyt kiinnostusta myös Keski-Euroopassa. Tällä kaudella sarjaa ajaa kuusi joukkuetta, mutta ensi kaudella joukkueita on todennäköisesti enemmän. Sarja on hyvissä kantimissa, toteaa Häyrinen tyytyväisenä.

Teksti: Tomi Nevanperä / Must One’s Racing Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway