Endurance 06.10.2018

Baltian Endurance -sarjassa kisataan ensi vuonna myös Suomessa

Baltian Endurancen tiukoista kilpailutilanteista päästään nauttimaan myös Suomessa ensi vuonna. Kuva: Batcc.eu

Baltian Endurance -sarja laajenee käsittämään ensi kaudella myös Suomen. A3000-luokan mestaruuden tänä vuonna voittanut suomalainen Black Rose Racing -tiimi odottaa jo innolla mittelöitä kotiyleisön edessä.

Taistelut tämän vuoden Baltian Endurance -sarjan mestaruudesta huipentuivat Pärnu Auto24ring-radalla ajettuun finaaliin, jossa A3000-luokan mestaruus meni suomalaiselle Black Rose Racing -tiimille.

Ensi vuonna tiimillä on mahdollisuus päästä näyttämään taitojaan kotiyleisön eteen, sillä Baltian Endurance -sarja on laajenemassa myös Suomeen.

– Tavoitteena on pitkällä tähtäimellä saada kilpailullinen avoin sarja kaikille endurance-tiimeille ja järjestää korkealaatuisella organisaatiolla kilpailuita Suomessa, Baltiassa ja tulevaisuudessa toivottavasti myös Ruotsissa, toteaa Baltic Tourinc Car Championshipin Janis Straupe.

– Vuonna 2019 järjestämme ensimmäisen endurance-kilpailun Suomessa. Vuonna 2019 NEZ-mestaruussarjaan sisältyy kolme kuuden tunnin osakilpailua Suomessa, Virossa ja Latviassa. Toivomme mahdollisimman paljon osallistujia Suomesta, Ruotsista ja Venäjältä korkeatasoiseen NEZ-mestaruussarjaan, joka kiinnostaa varmasti tiimejä, yhteistyökumppaneita, sponsoreita sekä katsojia.

Tuomas Halonen on luonnollisesti mielissään sarjan tulosta kotimaan kamaralle.

– Vuonna 2017 kävimme ajamassa ensimmäisen osakilpailun Latviassa ja kilpailusta jäi todella hyvä fiilis sekä se miten kaikki on hoidettu todella ammattimaisesti, Halonen taustoittaa.

– Sarjassa on monta ammattitiimiä, mutta mukana on myös harrastajatiimejä ja luokka löytyy autolle kuin autolle. Olisi hienoa saada tiimejä Suomesta mukaan enemmänkin ja puhetta on ollut myös luokkien sääntöjen mukauttamiseksi Suomen, Ruotsin ja Baltian sarjan kanssa samaan suuntaan, mikä mahdollistaisi ajamisen eri maissa helpommin. Hieno juttu, että Suomessa ajetaan ensi kesänä ja toivottavasti saadaan katsojia myös paikalle. Kalustosta se ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni, Halonen lupaa.

Lisätietoa: Batcc.eu

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Endurance