Rallicross 07.03.2019

Autourheilulupaus Trogen valmiina menestysjahtiin kaudella 2019 – Sopimukset on nyt allekirjoitettu

Sami-Matti Trogenin ura jatkuu vahvana rallicrossin sekä Esportsin puolella. Kuva: Sami-Matti Trogen -tiedotus

Sami-Matti Trogen on allekirjoittanut sopimuksen rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavaan RX2-sarjaan.

Samalla Trogen teki managerointisopimuksen Jussi Pinomäen kanssa vahvistaakseen uransa jatkoa.

Nuori kuljettaja lähtee kauteen 2019 tavoitteenaan menestyä.

Kaudella 2018 Trogen ajoi vajaan kauden RX2-sarjassa ja loppukaudesta tuli kolme finaalipaikkaa, joista yksi johti palkintosijoille. Kauden päätavoite oli RX Academy -sarjassa, jossa hän voitti mestaruuden.

RX Academyn voitto toi merkittävän tuen kaudelle 2019. Lisäksi hänet valittiin Olympiakomitean tukiurheilijaksi ja Flying Finn Academyyn eli Autourheilun nuorisomaajoukkueeseen, A-ryhmään.

Trogen lähtee kauteen 2019 tavoitteenaan menestyä rallicrossin RX2-sarjassa, jota ajetaan nelivetoisella Supercar Lite -autolla.

– Vuosi 2018 oli minulle merkittävä. RX-Academyn voitto avasi portit tälle kaudelle ja olen todella innoissani lähdössä kiertämään MM-rallicrossin yhteydessä ajettavaa RX2-sarjaa. Valinta Olympiakomitean tukiurheilijaksi ja A-maajoukkueeseen antavat lisäarvoa urani rakentamiseen. Viime vuosi harjoiteltiin RX2-luokkaa ja nyt näytetään mitä olen oppinut edellisestä vuodesta, Trogen painottaa.

Talven aikana Trogen ei ole ollut toimettomana. Fysiikkaa hän on harjoitellut aktiivisesti nuorten A-maajoukkueen mukana sekä oman fysiikkavalmentajan Juha Koivuportaan kanssa. Ajoharjoittelua hän on tehnyt simulaattoreilla ja osallistumalla kahteen Rallin Suomen Juniorimestaruus -sarjan osakilpailuun. Viimeisimmässä osakilpailussa hän sijoittui nuorten luokassa toiseksi.

Muutamien viikkojen päästä alkavat kauden ensimmäiset rallicrosstestit Saksassa.

– Odotan jo innolla tulevaa kautta. Siitä tulee varmasti kovatasoinen ja kisareissuja tulee riittämään ympäri maailmaa. Tavoitteena minulla on tänä vuonna olla kolmen parhaan joukossa ja siinä samalla taistella voitoista jokaisessa osakilpailussa.

Pitkä yhteistyö johti managerointisopimuksen allekirjoittamiseen

Jussi Pinomäki toimii rallicrossin MM-sarjassa tallipäällikkönä ja on luonut vuonna 2017 käynnistyneen RX Academy -sarjan. Pinomäki on pitkän linjan autourheilukonkari ja hänen luotsaama talli, Set Promotion, on rallicrossissa yhdeksänkertainen Euroopan mestari. Omalla autourheilu-urallaan hän on sijoittunut kolme kertaa Euroopan mestariksi.

Sami-Matti Trogenin ja Pinomäen yhteistyö alkoi vuonna 2014. Trogen solmi silloin sopimuksen Set Promotion -tallin kanssa Rallycross Challenge Europe -sarjaan. Hän voitti heti ensimmäisen osakilpailun Unkarissa ja teki samalla rallicrosshistoriaa olemalla nuorin osakilpailuvoittaja kautta aikojen.

– Tottakai on mielenkiintoista ja motivoivaa syventää yhteistyötä Sami-Matin kanssa entisestään. Olemme työskennelleet yhdessä jo muutaman vuoden ajan, mutta nyt jatketaan entistä tiiviimmin ja määrätietoisemmin eteenpäin, kohti hänen lopullisia tavoitteita ja unelmia. Maltillisesti kuitenkin mennään edelleen, vuosi kerrallaan eteenpäin, ja koitetaan ensin saada arkinen työ kokonaisvaltaisesti huippu-urheilijan tasolle ja sitä kautta suorittaminen radalla entistä paremmaksi, kertoo manageri Pinomäki.

– Sami-Matilla on mielestäni kaikki mahdollisuudet olla tulevaisuuden maailmanmestari, mutta siihen tarvitaan jatkossakin valtava määrä työtä ja uhrauksia. En kuitenkaan olisi tässä, mikäli en uskoisi sen olevan mahdollista.

– Minulle managerointisopimus on yksi merkittävä askel kohti autourheilun ammattilaisuutta ja Jussi Pinomäki on pitkän kokemuksen ja hyvien suhteiden myötä varmasti paras kumppani minun matkalle, Trogen sanoo.

Set Promotion lanseerasi Esport-tiimin – Trogenista tiimin toinen kuljettaja

Trogen on ajanut ajoharjoittelumielessä muutamia vuosia aktiivisesti simulaattorilla ja nyt hänet kiinnitettiin kuljettajaksi uuteen SET Esports -tiimiin. Tiimi osallistuu kauden aikana iRacingin rallicrossin MM-sarjaan, johon Trogen pääsi mukaan villillä kortilla. Tiimin toisena kuljettajana ajaa Joni Heikkinen, joka sijoittui viime vuoden MM-sarjassa toiseksi.

– Olen ajanut muutamia vuosia simulaattoria lähes päivittäin tai oikeastaan aina, kun olen ehtinyt. Pidän kovasti Esport-maailmasta ja olen todennut, että se on tulevaisuutta. Uskon, että jännittävät kilpailut ja ATK:n antamat mahdollisuudet esimerkiksi TV-tuotantoon tekevät Esportista tulevaisuuden jutun, joka on jo lyönyt läpi itsensä monessa paikassa, Trogen avaa.

– Tämä on jännittävää aikaa tiimille, sillä olemme astuneet meille täysin uuteen maailmaan. Olemme ylpeitä ollessamme ensimmäinen MM-sarjan rallicrosstiimi, jolla on Esport-tiimi, ja mikä tietenkin hienointa, olemme saaneet mukaan kaksi kovaa kuskia, Pinomäki päättää.

RX2-kisakalenteri 2019 pitää sisällään yhteensä seitsemän kisaa, kisakauden alkaessa 27.4. Barcelonasta. Esportin puolella kisoja kertyy parhaimmillaan huikeat 11.

RX2 kilpailukalenteri 2019
27.4. Barcelona, Spain
11.5. Spa, Belgium
25.5. Silverstone, UK
15.6. Hell, Norway
6.7. Holjes, Sweden
31.8. Loheac, France
9.11. Killarney, South Africa

iRacing Rallycross World Championship kilpailukalenteri 2019
21.6. Daytona
28.6. Lucas Oil Raceway
19.7. Sonoma Rallycross
26.7. Phoenix Raceway
9.8. Iowa Speedway
16.8. Daytona
30.8. Lucas Oil Raceway
13.9. Sonoma
4.10. Iowa
11.10. Phoenix
25.10. Daytona

Sami-Matti Trogen kilpailee RX2-sarjassa kaudella 2019. Kuva: Jan Kåre Rafoss.

Trogenin tarina – tavoitteena autourheilun ammattilaisuus

Sami-Matti Trogen on lohjalainen autourheilija. Hän kuuluu Autourheilun lajiliitto AKK:n nuorisomaajoukkueen eli Flying Finn Academyn nuorten A-maajoukkueeseen ja on Olympiakomitean tukiurheilija. Trogen on saanut osakseen kansainvälistä huomiota aloittaessaan uransa rallicrossissa poikkeuksellisen nuorena. Hän teki historiaa voittamalla heti ensimmäisen kilpailunsa Rallycross Challenge Europe -sarjassa Unkarissa vuonna 2016. Hän voitti samana vuonna myös Viron rallicross-sarjassa Super1600 junior -luokan mestaruuden.

Vuonna 2018 Trogen teki sopimuksen yhteensä kolmeen eri sarjaan rallicrossissa. Hän sijoittui RX Academy On Ice -talvisarjassa neljänneksi ja voitti kesällä ajetun RX Academyn mestaruuden. Hän osallistui myös RX2 International -sarjaan. Parhaat sijoitukset sarjassa olivat Ranskan osakilpailussa 2. ja Kanadan osakilpailussa 5. sija.

Nimi: Sami-Matti Trogen
Syntynyt: 13.5.2002
Asuinpaikka: Lohja, Suomi
Ammatti: Lukiolainen, Mäkelänrinteen urheilulukio
Team: RX Academy
Sarja: RX2 International series
Auto: RX2 supercar lite

Yhteystiedot:
samimatti.trogen@gmail.com
​+358 44 266 6699 tai +358 50 414 8777
www.samimattitrogen.com

Teksti: Sami-Matti Trogen -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross