Moottoriurheilutapahtumat 27.11.2018

Autourheiluala kokoontuu Lahdessa lauantaina

Hanaa Expon tapahtumalavalla palkitaan messupäivänä kello 15.00 alkaen tällä kaudella ralli- ja rallisprintsarjoissa menestyneitä urheilijoita sekä Hanaa Vuoden Jokkiskasvo. Kuva: Hanaa Expo Tiedotus

Hanaa Expo, autourheilijoiden omat lajimessut järjestetään tulevana lauantaina Lahdessa. Messuilla on helppo hoitaa tulevan kauden varustehankinnat ja muut valmistelut sekä tutustua vuoden 2019 kilpailu- ja sarjajärjestäjiin. Samalla Hanaa Expo tarjoaa autourheilijoille ja lajin parissa toimiville foorumin tavata toisiaan ja vaihtaa kuulumisia kilpailukauden vaihtuessa.

Hanaa Expossa on monipuolisten osastojen lisäksi tarjolla alaan liittyviä haastatteluja ja keskusteluja, joita vetää tapahtumalavalla autourheilun monitoimimies Tomi Tuominen.

Ensimmäisessä keskustelusessiossa käsitellään Hanaa-lehden uudistusta päätoimittaja Kare Aspin ja kustantaja Risto Laineen kanssa. Sitä seuraa Rallin SM-sarjan osio, jolloin lavalla on sarja- ja osakilpailujärjestäjien edustajia sekä sarjan kilpailijoita.

Puolen päivän aikaan aiheena on autourheilun sääntömuutokset vuodelle 2019. Tällöin esille nousevat mm. ajovarusteuudistus, rallin talvirengassäännöt ja Jokamiesluokan Hans-tuki. Näitä asioita ovat avaamassa AKK:n rallin lajiryhmän puheenjohtaja Markus Silfvast, tekniikan lajipäällikkö Iiro Palmi ja Jokamiesluokan lajipäällikkö Juho Ketonen.

Mielenkiintoinen keskustelu syntyy varmasti myös kotimaisen ralli-autoilun tulevaisuudesta. Rallien järjestäminen ja lajissa kilpaileminen vaativat harrastajilta paljon. Miten helpotetaan uusien harrastajien mukaan tulemista? Kuinka voidaan vaikuttaa lajin kustannuksiin? Muiden muassa näihin asioihin paneutuvat AKK:n lajipäällikkö Henri Frank ja Harrasterallia edustava Marko Riihimäki.

Ohjelma
09.00 Hanaa Expo aukeaa
10.00 Hanaa-lehden uudistus
11.00 Ralli SM -sarja 2019
12.00 2019 sääntömuutokset
13.00 Kotimaisen ralliautoilun tulevaisuus
15.00 Palkintojenjaot
17.00 Hanaa Expo sulkeutuu

Lisätietoa: expo.hanaa.fi

Teksti: Hanaa Expo Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo