Moottoriurheilutapahtumat 30.09.2016

Autourheilua kotimaassa, MM-taistoja maailmalla

Yritystä varmasti riittää Salpausselkä Rallin senioriluokassa, kun taistellaan hopeasta ja pronssista. Tässä yrityksen mallia näyttää Reijo Hinkka kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa, Black-Rocket rallissa. Kuva Asko Saarinen

Kotimaan kamaralla on luvassa autourheilupainotteinen viikonloppu, MM-sarjoissa puolestaan riittää jännitettävää usean suomalaisen edesottamuksista.

 

Sarjan kärjessä on tiukkaa taistelua, Bigem Testing on yksi ”hopeapyttyä” havittelevista tiimeistä.

Sarjan kärjessä on tiukkaa taistelua, Bigem Testing on yksi ”hopeapyttyä” havittelevista tiimeistä.

VIISI TIIMIÄ EHDOLLA HOPEASIJALLE ENDURANCEN FINAALISSA

Endurance Cupin kauden 2016 finaali ajetaan lauantaina Virtasalmen Motoparkissa. Sarjan voittajatiimi selvisi jo edellisessä kilpailussa viime viikonloppuna niin ikään Motoparkissa. Mopo Teamin ylivoimaisen suorituksen jälkeen jännitettävää riittää kuitenkin muista mitalisijoista, sillä yhteensä neljä tiimiä mahtuu kymmenen pisteen sisään. Toista sijaa tällä hetkellä pitää MMR Team pistein 218, kolmantena on Bigem Testing pistein 215 ja neljäntenä, vain kolmen pisteen päässä Limousine drivers, jonka niskaan hengittelee 208 pistettä kerännyt JKWest Racing. Kuudentena oleva Black Rose Racing on vain yhdeksän pistettä jäljessä JKWest Racingista ja voi hyvällä suorituksella päästä myös mitaleille. Kauden finaalista voidaankin odottaa huippujännittävää.

Kilpailu alkaa klo 11.

La 01.10. Endurance cup Motopark, Virtasalmi, Momo Racing Team ry, Cup
Motoparkintie, Pieksämäki

 

Petteri Salminen on ykkössuosikki F-rallisarjan sarjakakkoseksi. Kuva: Marko Kyöstilä

Petteri Salminen on ykkössuosikki F-rallisarjan sarjakakkoseksi. Kuva: Marko Kyöstilä

SALPAUSSELKÄ RALLISSA LUVASSA MITALITAISTOJA USEASSA ERI LUOKASSA

Lopen UA:n Tero Salminen varmisti jo F-rallisarjan mestaruuden, mutta hopeasta tullaan näkemään viikonloppuna varmasti tiukkaa vääntöä. Vahvimmin sarjan hopeassa on kiinni Riihimäen UA:ta edustava Petteri Salminen. Kolmantena sarjassa on Salon UA:n Markus Hellström.

Lempäälän UA:n Jonni Ruottusen varmistettua rallin A-junioreiden mestaruuden ja Hämeenkyrön UA:n Aleksi Kopalaisen saavutettua hopean, mielenkiinto kääntyy kauden finaalissa pronssimitalin tavoittelijoihin.Kolmannesta sijasta taistelevat Hausjärven UA:n Joonas Rantanen (90), Lahden UA:n Rauno Palvanen (75), Lempäälän UA:n Kari Mäkinen (71) ja mahdollisuus on myös Lahden UA:n Kimmo Rostedtilla (62).

Senioriluokassa mestaruuden on jo vienyt Oriveden Seudun UA:n Kari Kytölä. Himmeämmistä mitaleista käydään kuitenkin armoton taistelu peräti kuuden potentiaalisen kilpailijan kesken. Sarjakakkosena ennen päätöskisaa on MHJ-RT:n Pekka Ripatti (87). Seuraavina tulevat Säkylän UA:n Kai Mäkelä (78), AL-Tikkakosken Ari Saxberg (76), Lammin UA:n Reijo Hinkka (75), Hyvinkään UA:n Ilmo Lario (73) ja viimeisenä ehdokkaana EPUA:n Lasse Hirvijärvi (69).

B-junioreissa mestaruus on kolmen kauppa. Sarjaykkösenä viikonlopun reitille lähtee Luumäen UA:n Marko Haapsaari pistein 111. Toisena on Heinolan UA:n Roope Uurainen 104 pisteellä ja kolmantena Mäntsälän MK:n Kristian Kärpänen pistein 89.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/petteri-salminen-on-vahvoilla-f-rallisarjan-kakkoseksi-salpausselka-rallissa
Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/himmeat-mitalit-kiinnostavat-senioreita-f-rallisarjan-paatoskisassa
Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/pronssista-kovaa-vaantoa-a-junnuissa
Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/b-junnujen-mestauus-kolmen-kauppa-f-rallisarjassa

Osanottajalista

Salpausselkä-Ralli, Lahden UA, 1.10.2016
Kilpailukeskus: Messilä (Messiläntie 308, 15890 Hollola)

Aikataulu
Lähtö klo 11.01, Messilä (Messiläntie 308, 15890 Hollola)
Tauko n. klo 14.00, Tuuloksen Kapakanmäki (Lahden valtatie 206, 14810 Hämeenlinna)
Maali n. klo 17.00, (Messiläntie 308, 15890 Hollola)

Rallipaketit: 15 euroa, sisältävät reittikartan, lähtöluettelon sekä kahden hengen pääsyn kaikille erikoiskokeille. Erikoiskoekohtaiset liput 8 euroa.

Tulospalvelu: www.ajaksi.fi

La 01.10. Salpausselkä Ralli, Lahti, F-Rallisarja
Messiläntie 308, 15980 Hollola


MM-KILPAILUT

Legendaarinen Korsikan MM-ralli on kauden neljänneksi viimeinen MM-osakilpailu. Kuva: Red Bull Content Pool

Legendaarinen Korsikan MM-ralli on kauden neljänneksi viimeinen MM-osakilpailu. Kuva: Red Bull Content Pool

LATVALA JA SUNINEN KISAAVAT KORSIKAN VAATIVILLA ERIKOISKOKEILLA

Rallin MM-sarjassa vuorossa on Ranskan MM-osakilpailu, joka ajetaan legendaarisen ‘Tour de Corse’ Korsikan saaren vaativilla ja pitkillä asvalttierikoiskokeilla. Ranskan MM-osakilpailussa on mukana kaksi suomalaista kuljettajaparia. Kahtena edellisenä vuonna Ranskan MM-rallin voittanut Volkswagen Motorsportin kilpailijapari Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila lähtevät hakemaan Korsikalta lisää MM-pisteitä. He ovat nyt MM-sarjassa viidentenä, vain viiden pisteen päässä kolmannesta sijasta.

Nuori kuljettajalahjakkuus Teemu Suninen ajaa Ranskassa RC2-luokassa, joka tarkoittaa sitä, että hän ei kerää tällä kertaa WRC2-pisteitä, mutta ajaa kisassa vastaavalla kalustolla. Suninen hakee kartturinsa Mikko Markkulan kanssa Korsikalta asvalttikokemusta tulevaisuutta varten. Suninen on ottanut tähän mennessä jo kolme voittoa WRC2-luokassa ja on nyt sarjassa toisena vain kahden pisten päässä sarjaa johtavasta Elfyn Evansista.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/suomalaisten-ennakkotunnelmat-ja-faktat-ranskan-mm-rallista

Televisioaikataulut

29.9.-2.10. MM-ralli Ranska, Tour de Corse

Toomas Heikkinen toivoo onnensa kääntyvän Latvian MM-osakilpailussa. Kuva: Tony Welam/EKS/McKlein

Toomas Heikkinen toivoo onnensa kääntyvän Latvian MM-osakilpailussa. Kuva: Tony Welam/EKS/McKlein

HEIKKINEN TÄHYÄÄ PODIUMILLE RALLICROSSIN LATVIAN MM-OSAKILPAILUSSA

Rallicrossin MM-sarjassa on vuorossa kauden kymmenes MM-osakilpailu, joka ajetaan Latvian pääkaupungissa Riiassa. Toomas ”Topi” Heikkisen EKS-tiimi johtaa parhaillaan rallicrossin MM-sarjan tallien välistä mittelöä ja hänen tiimikaverinsa Mattias Ekströmin nimi loistaa kärjessä kuljettajien pistelistalla. Seitsemäntenä oleva Heikkinen on kuitenkin optimistinen myös oman kilpailunsa suhteen ja odottaa ensimmäistä Itä-Euroopan koitosta.

Niclas Grönholmilla puolestaan on jälleen edessä tutustuminen täysin uuteen rataan. Inkoolainen lähtee tavoittelemaan semifinaalipaikkaa Latviasta. Ruotsalaisessa OlsbergsMSE –tallissa ajava Grönholm on yltänyt semifinaaleihin aiemmin tällä kaudella Ruotsin osakilpailussa.

Livelähetys: Live stream (Sunnuntai, 14.00–16.00 Suomen aikaa)

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/heikkinen-positiivisella-mielella-latvian-mm-mitteloon
Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/niclas-gronholm-hakee-semifinaalipaikkaa-latviassa

1.-2.10. Rallicross MM, Latvia, Riika

Niki Tuuli teki historiaa Saksan Lausitzringillä nousemalla ensimmäisenä suomalaisena Supersportin MM-sarjan podiumille.

Niki Tuuli teki historiaa Saksan Lausitzringillä nousemalla ensimmäisenä suomalaisena Supersportin MM-sarjan podiumille.

NIKI TUULI TAVOITTELEMAAN JÄLLEEN PODIUMIA SUPERSPORTIN MM-KISAAN

Supersportin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Ranskan Magny Coursin radalla. Kolmeen osakilpailuun villillä kortilla Kallio Racingin väreissä osallistuva Niki Tuuli sijoittui kauden debyytissaan Saksassa upeasti toiseksi. Nyt kansainvälisen huomion keskipisteeksi päässyt imatralaisnuorukainen lähtee tavoittelemaan podiumsijoitusta Ranskasta.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/vesa-kallio-ilman-muuta-tavoite-saada-tuuli-podiumille-myos-ranskassa

Lisätietoa: www.worldsbk.com

2.9. Supersport MM, Magny Cours, Ranska

 

Nico Rosberg johtaa MM-sarjaa. Kuva: MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team

Nico Rosberg johtaa MM-sarjaa ennen Malesian osakilpailua. Kuva: MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team


FORMULA YKKÖSTEN MESTARUUSKAMPPAILU JATKUU MALESIASSA

Formula1-sirkus siirtyy seuraavaksi Malesiaan, jossa vuorossa on kauden kuudestoista MM-osakilpailu. Kärjessä on tutusti Mercedes-duo, mutta tällä kertaa kaksikosta Nico Rosberg pääsee starttaamaan kauden kuudenneksi viimeiseen osakilpailuun kärkisijalta pistein 273. Tallikaveri Lewis Hamiltonilla kasassa on 265 pistettä. Kimi Räikkönen hengittelee viidennellä sijalla tallitoverinsa Sebastian Vettelin niskaan, kun taas seitsemäntenä olevalta Williamsin Valtteri Bottakselta kuuden kärki on jo karannut.

Formula1-lähetykset MTV Max -kanavalta suorana.
Ohjelmatiedot: www.mtv.fi/sport/f1/ohjelmatiedot

30.9.-2.10. Formula1, Petronas Malaysia Grand Prix

 

Sami Seliö on löytänyt vauhdin epäonnisen alkukauden jälkeen.

Sami Seliö on löytänyt vauhdin epäonnisen alkukauden jälkeen.


SELIÖ F1-VENEIDEN KUUMIMPANA KULJETTAJANA KIINAAN

F1-veneiden MM-sarjan viides GP-osakilpailu ajetaan ensi maanantaina Kiinan Liuzhoussa. Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö saavutti edellisistä osakilpailuista voiton ja toisen sijan, mikä tekee mieshestä tällä hetkellä F1-veneiden MM-sarjan kuumimman kuljettajan. Kun tallikaveri Filip Roms säestää Seliötä mainiosti, niin suomalais-italialainen tiimi taistelee tänä vuonna myös valmistajien mestaruudesta. Huonon alkukauden jälkeen Seliö huokuu itseluottamusta ja aikoo jatkaa takaa-ajoaan kohti MM-kärkeä.

F1-veneiden Liuzhoun GP-osakilpailu ajetaan Kiinan kansallispäivän takia poikkeusaikataululla. Kauden viidennen MM-osakilpailun aika-ajot ajetaan Liuzhoussa vasta sunnuntaina ja itse GP-osakilpailu maanantaina alkaen klo 10.00 Suomen aikaa. Kilpailu on nähtävissä suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna Nelonen Pro -kanavalta.

Kaikki F1-veneiden kilpailukoosteet katsottavissa ilmaiseksi täältä: Moottoriurheilu.tv/tv/muut

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/selio-f1-veneiden-kuumimpana-kuljettajana-kiinaan

3.10. F1-veneet, MM, Kiina, Liuzhoun

 

RATKAISUJA MYÖS MUISSA SARJOISSA

Tulevana viikonloppuna ratkeaa myös, saavuttaako 8-vuotias Rico Salmela Hollannin minimotosarjan mestaruuden vai hopeasijan. Eemeli Lahti jatkaa kilpailukauttaan mittaamalla Brittien Supersport-luokan vauhdin, kun BSB-sarja vierailee Hollannin Assenissa. Assenissa järjestetään myös KTM RC 390 World Finaali, johon osallistuu peräti kolme suomalaista. Niko Mäkinen puolestaan starttaa kauden toiseksi viimeiseen ratamoottoripyöräilyn FIM CEV Repsol EM-osakilpailuun Privaters-luokan johtoasemaa pitäen.

 

KANSALLISET KILPAILUT

01.10. Autosuunnistus, II Ritolan Sinne Tänne ajot, Alavus, K
01.10. Jokkis, Iisalmen Ecoprint-JM, Haapakummun maastorata, Kiuruvesi, K, Aluemestaruus
01.10. Jokkis, Luumäen Urheiluautoilijat 50v JM, Luumäki, K, Aluemestaruus
01.10. Jokkis, Pesämäki Syys JM, Honkajoki, Pesämäki, K
01.10. Enduro, Kansallinen, Pariajo, Salpausselän MK
01.10. Cross Country, Kansallinen, A, B, V40, V50, V60, Harraste, Naiset, Nuoret, Classic, Kitee MC
01.10. Speedway, Kansallinen, Mini-, Microspeedway, 500cc, Flat track, Seinäjoki
02.10. Jokkis, Kauhava Kärppämäki, K
02.10. Jokkis, Rautia Naumanen JM, Paltasen Autourheilukeskus, K, Aluemestaruus
02.10. Jokkis, Somura JM, Somuran Moottorirata, Somero, K

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli